Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sparta se přibližuje nejdelší vítězné sérii od roku 2016. Přidá doma s Energií sedmou?

Hrají o prodloužení šňůry výher. Hokejisté Sparty v předehrávce 20. extraligového kola chtějí zaznamenat sedmé vítězství. Západočeši zase vyhráli poslední čtyři utkání a naprázdno nevyšli už pětkrát po sobě. Přímý přenos utkání sledujte od 18:20 na programu ČT sport či webu ctsport.cz.

Lukáš Pech ze Sparty (vpravo) v utkání proti Karlovým Varům
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Sparťané zakončí blok tří domácích zápasů, během něhož museli hrát prodloužení jak v utkání proti Litvínovu, tak i naposledy s Pardubicemi. V obou případech ale uzmuli druhý bod a útočí na svou nejdelší sérii od roku 2016, kdy na přelomu února a března zaznamenali včetně úvodního duelu play-off devět vítězství za sebou.

"Myslím, že i to ukazuje naši sílu, když zvládneme takové zápasy. Máme trochu zkušenější mužstvo a také jsme se poučili z chyb z minulé a předminulé sezony. Kluci jsou schopní to odehrát na jeden dva góly a nepanikařit," uvedl asistent trenéra Jaroslav Nedvěd.

Právě v tom vidí zásadní posun. "V minulé sezoně jsme hodně pykali za to, jak jsme se snažili být aktivní, byli jsme všude možně rozlítaní, ale před brankou jsme neměli nikoho. Teď jsme schopní se i zatáhnout a ohlídat si předbrankový prostor," doplnil Nedvěd.

Především v posledních zápasech Sparta potvrdila zlepšení defenzivě. "Určitě si to v tomto ohledu sedá. Když jsme dostali dvakrát za sebou šišku (v Brně a Hradci Králové), vypadalo to bídně. Teď už je to lepší. Když už se i tak nějaké chyby naskytnou, tak mě to občas i trefí. Pak se to projeví i v bodovém zisku," řekl gólman Matěj Machovský.

Karlovarští hokejisté jsou ale momentálně také na úspěšné vlně a napravili sérii čtyř zápasů bez bodového zisku, která přišla po povedeném vstupu do sezony, kdy za tři utkání neztratili ani bod. Nyní je čeká nelehká výzva. I proto, že s Pražany prohráli v extralize už pětkrát za sebou.

"Po vítězství je vždycky v kabině super nálada a atmosféra. Nijak to ale nepřeceňujeme, zůstáváme nohama na zemi a i do dalších utkání chceme jít s maximální pokorou," uvedl útočník Ondřej Beránek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články