Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Sparta se podruhé nachytat nenechala a nastřílela Olomouci sedm gólů

Odveta jak má být. Olomouc v pátek doma přerušila víteznou sérii hokejistů Sparty a sama si dodala sebevědomí po řadě porážek, ale v neděli v Praze už se překvapení nekonalo a Sparta rozhodla zápas už v první třetině, po které vedla 3:0. Postupně přidala další tři góly a hosté snížili na 1:6 až v poslední třetině, v níž ale měli poslední slovo sparťané, když druhým gólem v utkání uzavřel skóre Buchtele. 

Sparta - Olomouc, Lukáš inkasuje od Rouska
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Sparta vykročila za osmou výhrou z posledních deseti utkání v sedmé minutě, kdy se prosadil šťastně kapitán Řepík. Jeho přihrávka v přečíslení se dostala do branky od betonu brankáře Lukáše. V čase 11:28 zvýšil po kombinaci s Formanem obránce Košťálek.

"Spadlo to ze mě, protože jsem se nemohl delší dobu trefit, a snad to teď půjde," prohlásil Jan Košťálek, který se dočkal první branky v sezoně poté, co v té minulé jich nastřílel čtrnáct.

Za dalších 24 sekund už domácí vedli o tři branky. Unikajícího Rouska fauloval Adam Rutar a z trestného střílení už se sparťanský útočník prosadil. V 16. minutě mohla Sparta udeřit i ve vlastním oslabení, ale Zikmund v úniku ztroskotal na Lukášovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Olomouc

Po 81 sekundách druhé části se sparťané znovu radovali. Kudrna se z levé strany z rohu natlačil před olomouckého gólmana a nadvakrát se prosadil. V polovině utkání si připsal jubilejní 100. extraligovou trefu v dresu Sparty Buchtele, který byl v úniku tísněný, ale dokončil bekhendový blafák do odkryté branky.

"Samozřejmě nějaký pátek už tu jsem, mohlo by těch gólů být i víc, ale jsem za to šťastný. Určitě si toho vážím, je to krásné. Bez spoluhráčů bych toho nikdy nedosáhl," uvedl Buchtele.

Za 53 vteřin dostal hodně prostoru Jandus, od modré čáry si najel na pravý kruh, odkud zamířil k protější tyči. Oslavil tak v 29. duelu v extralize premiérový gól. Lukáše v olomoucké brance nahradil Konrád. Domácí gólman Machovský při ojedinělých šancích hostů držel čisté konto.

Neprůstřelný zůstával i přes další šance Pražanů také Konrád, jehož na začátku závěrečného dějství nepřekonal ani Sukeľ. Machovskému mohl sebrat ve 44. minutě nulu Valenta. Sparťanský gólman odolával i při dlouhém oslabení, kdy Piskáček nejdříve dostal trest na dvě plus dvě minuty za nebezpečnou hru vysokou holí a krátce po návratu na led šel pykat znovu za hákování.

V oslabení mohl přidat další branku domácích Řepík. Olomouc se nakonec dočkala snížení v 54. minutě, kdy Káňova střela prošla Machovskému mezi betony a ležící puk si padající sparťanský gólman před dotírajícím Kucserou srazil za brankovou čáru. 

"Puku jsem se nedotkl. Viděl jsem, jak tam zůstal ležet za brankářem. Jak pak udělal pohyb a padal dozadu, tak si to tam srazil sám hokejkou," popsal situaci olomoucký útočník Lukáš Kucsera. "Zdaleka jsme nepředvedli takový výkon jako doma. Začíná to od pohybu, který jsme dneska neměli. Z toho celkově pramení chyby, když nestíháme v soubojích," litoval Kucsera.

Bez inkasované branky nedokončil duel ani Konrád, jehož překonal 85 sekund před koncem Buchtele. Hanáci prohráli sedmý z posledních osmi duelů.

"Jsme samozřejmě rádi za výsledek i předvedenou hru. Spravili jsme si chuť po nevydařeném utkání v Olomouci a v té odvetě jsme zahráli velmi dobře," konstatoval kouč Josef Jandač. "Myslím, že základ všeho položila dobrá první třetina, v které jsme byli produktivní. Díky tomu jsme se uklidnili, po celou dobu jsme zápas kontrolovali a přidávali další hezké branky."

Zdeněk Moták z Olomouce uznal sílu soupeře. "Sparta se ponaučila z pátečního zápasu. Dnes byla rychlejší, silnější a ve všech směrech lepší. Zaslouženě zvítězila. My jsme naopak dnes hráli velice špatně. Nechci vůbec snižovat výkon Sparty, protože hrála opravdu výborně, ale my jsme jim to ulehčili."

HC Sparta Praha - HC Olomouc 7:1 (3:0, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Řepík (R. Horák, , Mikliš), 12. Košťálek (M. Forman), 12. Rousek z trestného střílení, 22. A. Kudrna, 30. Buchtele (Mikliš, A. Kudrna), 31. M. Jandus (Němeček), 59. Buchtele (Piskáček) - 54. Kucsera (J. Káňa II). Rozhodčí: Šír, Sýkora - Ondráček, Šimánek. Vyloučení: 4:1. Bez využití. Bez diváků.

Sparta: Machovský - Košťálek, Piskáček, M. Jandus, Němeček, Mikliš, Tomáš Dvořák, od 30. navíc Poizl - Řepík, R. Horák, Rousek - Tomášek, Pech, Sobotka - A. Kudrna, M. Sukeľ, Buchtele - M. Forman, D. Vitouch, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.

Olomouc: Lukáš (31. Konrád) - Škůrek, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek, Valenta - V. Tomeček, J. Knotek, Burian - Kucsera, Nahodil, J. Káňa II - Valský, Kusko, Olesz - Mácha, Kolouch, Bambula. Trenéři: Moták a Tomajko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články