Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Cyklotoulky

Sparta se po výhře v Olomouci posunula na druhé místo

Sparta v předehrávce 19. kola hokejové extraligy vyhrála v Olomouci 3:1. Pražané si připsali šesté vítězství z posledních sedmi duelů a posunuli se v tabulce na druhé místo. Dvakrát se trefil Filip Chlapík. Hanáci ukončili po 166 minutách a 44 sekundách čekání na vstřelenou branku. V 56. minutě se o to postaral snížením v přesilovce na 1:2 Jakub Navrátil.

Utkání Olomouc – Sparta
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Bezbrankový stav prolomil až v úvodu druhé části Chlapík, který nadvakrát překonal Konráda v samostatném úniku.

"Vím, že se to ode mě čeká. Doufám, že jsem to v posledních zápasech rozjel," uvedl Chlapík, jenž skóroval ve čtvrtém utkání za sebou. "Jsem hlavně rád, že jsme vyhráli a já udělal svoji práci. Věděl jsem, že je to otázka času, protože šance jsem měl. Věděl jsem, že když budu hrát stejně a budu mít stejně nastavenou hlavu, začne to tam padat. Ale hlavně, ať vyhráváme," přál si Chlapík.

Olomouc mohla vzápětí srovnat během přesilové hry, jenže proti pokusu Pláška bez přípravy se dostatečně rychle přesunul Kovář. Také další šance domácích byly k vidění v přesilovce, ale puk po Knotkově teči minul branku a střelu Siroty pokryl Kovář.

Na začátku třetího dějství mohla zvýšit své vedení Sparta, jenže Lajunenovi v situaci tří proti jednomu sjel puk z hole. Olomoučtí se dlouho nedokázali dostat k tlaku. V okamžicích, kdy se jim to začalo dařit, však inkasovali při přesilovce Sparty podruhé z hole Kestnera.

Čtyři a půl minuty před koncem třetí třetiny odpověděla Olomouc stejnou mincí – úspěšným střelcem se v přesilovce stal Navrátil. "Byla tam výborná clona před gólmanem. Já jsem se ho snažil jen netrefit," popsal Navrátil.

Pojistku Sparta přidala do prázdné branky při hře domácích bez brankáře, svůj druhý gól v zápase vstřelil Chlapík. "Jsme strašně rádi za výhru, protože jsme jeli pět hodin v autobusu a Olomouc hraje skvěle. Klobouk dolů. Udělali si renomé po celé extralize, že nemají velká jména, ale jejich styl je účelný a propracovaný. Je to cenná výhra," pochvaloval si Chlapík.

Hanáci dali za poslední tři vystoupení pouhé dva góly, naproti tomu jich 13 inkasovali. "Musíme chodit mnohem víc do brány a daleko víc střílet," zdůraznil hlavní kouč Jan Tomajko.

HC Olomouc – HC Sparta Praha 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 56. Navrátil (Řezníček, Macuh)  23. Chlapík (Mikliš, Konečný), 54. Kestner (Irving, Krejčík), 60. Chlapík (Řepík, Sobotka). Rozhodčí: Hribik, Šír  Axman, Bohuněk. Vyloučení: 4:6, navíc Kempný (Sparta) do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 5500 (vyprodáno).

Olomouc: Konrád  Řezníček, Ondrušek, A. Rutar, Sirota, Švrček, Rašner, L. Mareš  Navrátil, Nahodil, J. Káňa  Bambula, J. Knotek, Kusko  Orsava, Macuh, Plášek  Klimek, Anděl, Kunc. Trenér: J. Tomajko.

Sparta: Jakub Kovář  Mozík, Moravčík, Mikliš, Kempný, Irving, Němeček, Krejčík – Řepík, Sobotka, Chlapík  P. Kousal, R. Horák, Forman  Kestner, J. Lajunen, Buchtele  Konečný, O. Najman, Mužík. Trenér: Gross.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články