Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Sparta se doma pořád hledá. Přesilovky? To je tragédie, uvedl Pech po prohře s Kometou

Pomalu končí třetí čtvrtina základní části a Sparta se stále nedokáže naladit do ideální formy v domácím prostředí. Místo toho, aby Pražané bránili vlastní pevnost, pořádají v O2 areně spíš dny otevřených dveří. Další body přenechali v předehrávce 38. kola rivalovi z Brna, navíc v nejméně vhodnou chvíli. Kometa po výhře 4:1 odskočila v tabulce na šestém místě na rozdíl šesti bodů.

Brankář Matěj Machovský ze Sparty inkasuje v utkání proti Kometě Brno
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Sparta zvítězila v této sezoně na domácím ledě jen sedmkrát ze 17 zápasů. Další porážku si připsala proti Brnu. Přitom to od začátku nového roku vypadalo na celkové zlepšení. Pražané zvládli v hlavním městě duel se Zlínem, a ačkoli těsně padli v Třinci, přišla poté série dvou venkovních výher v Karlových Varech a v Litvínově.

Jenže čerstvě tvořená šňůra skončila po utkání s Kometou dříve, než by si sparťané přáli. "Snažíme se hrát venku i doma stejný hokej. Řekli jsme si, že chceme udělat nějakou sérii, že je chceme porazit. Všichni víme, co to je za zápas s Brnem. Bohužel nám to nevyšlo. Neproměnili jsme tutové šance," uvedl útočník Lukáš Rousek.

Stále ještě devatenáctiletý forvard byl prakticky u jediného světlého momentu Sparty v zápase. Po jeho akci a sklepnutí na najetého Lukáše Pecha se mohl radovat z vyrovnávající branky na 1:1, kterou zařídil právě jeho zkušenější spoluhráč z útoku po správně vyřešeném přečíslení tří hráčů na dva.

"Rusíno (Rousek) vypíchl puk a hodil si ho do obranného pásma Komety. Smejk (Smejkal) jel výborně do brány, stáhl tam beka. Já jsem si přibrzdil, nikam jsem nechvátal, viděl jsem, že mám čas. Rusíno mě tam našel a snažil jsem se to trefit nahoru, abych netrefil před sebou beka a padlo to tam," popsal Pech jedenáctý gól v sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Kometa

Trápení Sparty v přesilovkách pokračuje

Ze strany Sparty to ale bylo, co se gólů týče, všechno. Pražané sice celkově Kometu přestříleli, ale větší počet vyložených šancí chyběl. Ještě před srovnáním se ocitl Rousek v úniku, ale v nájezdu na brankáře Karla Vejmelku byl tísněn obráncem a zakončení z bekhendu měl ztížené.

Další vyrovnání, už za stavu 2:1 pro Brňany, měl na hokejce znovu Pech. Jenže provedení trestného střílení, které rozhodčí nařídil po sevření puku v brankovišti, nemělo kýžený efekt. "Prostě jsem nedal. Beru to na sebe. Nedá se nic dělat. Měli jsme dalších dvacet minut a měli jsme tam tři nebo čtyři přesilovky, i pět na tři, a bohužel z toho uděláme takovou 'holomajznu'," řekl Pech zklamaně v reakci na situaci ze začátku 47. minuty.

Sparťané, kteří se v zápase do té doby trápili v početních výhodách, sáhli za stavu 1:3 k nezvyklému kroku. Při přesilovce pět na tři odvolal trenér Uwe Krupp gólmana Matěje Machovského a vyslal šest hráčů dobýt brněnskou branku. Jenže Martin Erat při vhazování přehrál Lukáše Klimka, v obklíčení soupeře si prostrčil puk do volného prostoru a přes celé hřiště namířil kotouč do odkryté klece.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Sparta - Kometa: 1:4 - Erat (47. min.)

Přesto měli Pražané pro brzký risk bez brankáře pochopení. "To je věc trenéra. Prostě to vyzkoušel. Mně přišlo, že Martin Erat si tam přikopl puk po buly. Myslím si, že se mělo opakovat vhazování. Ale rozhodčí to nepískli. My jsme si tam měli puk vybojovat, bylo nás tam šest. Naše chyba," hlesl zklamaně Pech.

"Museli jsme vstřelit dva góly. Byla to příležitost, při které musíte riskovat. Při našich přesilovkách proti čtyřem i třem jsme si nevytvořili tolik šancí. Takže to byla dobrá příležitost jít do risku. Při přesilovce šest na tři se zpravidla dostanete na kotouč. Ale nevyhráli jsme souboj o puk (po vhazování)," dodal německý kouč Krupp.

Spartě se postupem sezony zhoršila přesilovka natolik, že je už v podprůměrných číslech. Nelichotivou bilanci zachraňuje statistika na ledě soupeřů, doma ale zužitkuje jen 13,04 % početních výhod, což je vůbec nejhorší výsledek z celé extraligy.

"Já nedal trestné střílení. Pak sice dáme gól, ale hned za dvě minuty gól dostaneme. To se nám stává velice často a je to varování. Ale bohužel, ty přesilovky, to je tragédie," neschovával se za výmluvy Pech.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články