Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Sparta se bude rvát o titul. Přivedly mě ty nejvyšší ambice, hlásí trenér Patera

Sparta nemůže mít jiný cíl než titul, míní nový trenér Pavel Patera. V Mladé Boleslavi, odkud do pražského celku zamířil, působil v rovnocenné úloze hlavního kouče s Radimem Rulíkem. Teď je mu jasné, že může očekávat v roli šéfa střídačky v klubu s velkými ambicemi větší tlak.

Je nám líto, video expirovalo.
Kovář se vrací do Česka. Ve Spartě zaujme pozici brankářské jedničky

"Budeme se chtít určitě rvát o první místo," ujistil Patera po prvním tréninku na ledě v novém působišti. "Jsem samozřejmě strašně rád, že jsem tady, v tak velkém klubu. Cíle moje, vedení, hráčů a celého realizačního týmu jsou stejné. Nejvyšší ambice je to, co mě sem přivedlo."

Ve Spartě, která čeká na titul od roku 2007, je připravený na tlak na výsledky. "Je jasné, že tady budou tlaky větší než v Mladé Boleslavi. Od fanoušků i médií. Na druhou stranu, tlak je ve všech týmech, každý chce být nahoře, případně se vyhnout boji o záchranu. To je všude. Počítám ale, že Sparta je sledovanější a tlak tu bude větší," řekl.

Práci chce mít podobně jako v Mladé Boleslavi rozdělenou s asistentem Patrikem Martincem, tím dalším na lavičce bude jako dosud sportovní manažer Jaroslav Hlinka. "S Patrikem se budeme střídat ve všem. Ve vedení tréninků i porad a všech mítinků na zápasy. Takhle se mi to líbí, takhle by měla fungovat spolupráce," podotkl Patera. Na starosti má útok a Martinec stejně jako při posledním angažmá v Českých Budějovicích obránce.

Patera si přeje vítězný vstup a klid do začátku

Sparta se musí vyrovnat s odchodem ofenzivního lídra Filipa Chlapíka, ale jinak kádr posilovala. "Tým je poskládaný velmi dobře. Jako každý tým ale budeme hráčský trh dál sledovat. Základ máme výborný. Máme velmi zkušenou osu týmu, která z velké části zůstala pohromadě. Kluci vyhráli spoustu velkých bitev v play-off. Ti by to měli táhnout. Důležité jsou ale všechny čtyři lajny. Společně vyhráváme, společně prohráváme. Snad se nám povede ročník dobře odstartovat, získat si klid do začátku. Pak se uvidí,“ podotkl Patera.

Na brankářském postu jsou posilami Jakub Kovář z Curychu a Josef Kořenář z farmy Arizony Tucsonu. "Oba brankáři vědí, jak jsou na tom, řekli jsme jim to narovinu. Kuba Kovář je jasná jednička, Pepu Kořenáře ale taky budeme chtít dávat do brány, abychom pro závěr sezony měli oba gólmany rozchytané," uvedl Patera.

V extralize se bude potkávat i s bývalým spoluhráčem ze slavné Blue Line Otakarem Vejvodou, jenž povede v nové sezoně jako hlavní kouč Kladno. "Ota trénoval snad 25 let ve Švédsku, nějaké zkušenosti má. Taky tam bude mít kolem sebe skupinu lidí a partu. To už je jejich práce, já mám práci tady. My budeme chtít vždycky vyhrát, samozřejmě i s Kladnem proti Otovi," prohlásil Patera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články