Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta prožila další domácí trápení. Vítězný gól Olomouce trefil mladý bek Hlaváč

Potřetí za sebou nenabídli svým fanouškům vítězství. Hokejisté Sparty jsou třetím nejhorším celkem na domácím stadionu, což potvrdili porážkou 1:3 s konkurentem Olomoucí ve 46. kole extraligy. Hanáci se na osmou Spartu bodově dotáhli. Vítěznou branku zaznamenal teprve sedmnáctiletý slovenský bek Matúš Hlaváč.

Hokejisté Olomouce slaví gól na ledě Sparty
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Olomouc otevřela skóre ve čtvrté minutě. Obránce Blain zastavil unikajícího hráče hostů nedovoleně a rozhodčí nařídil trestné střílení. Irgl se rozjel pomalu, několikrát zamíchal s pukem a bekhendem vyzrál na brankáře Sedláčka. Opora hostů si tak připsala dvacátou trefu v sezoně.

Vzápětí se ale Irgl nechal vyloučit, jenže svěřenci trenéra Uweho Kruppa si v přesilové hře vážnější příležitost nevypracovali.

Domácí vyrovnali ve 12. minutě zásluhou premiérové extraligové trefy Silla. Kanadský útočník si sjel na zadní mantinel pro puk, obkroužil branku a bekhendovou střelou pokořil gólmana Konráda.

Hanáci si vzali vedení zpátky ve 23. minutě, kdy Hlaváč vypálil od modré a Sedláček inkasoval podruhé. Sedmnáctiletý slovenský bek skóroval stejně jako Sill poprvé v sezoně i v extraligové kariéře. Zatímco ale Sill dnes hrál 42. zápas, Hlaváč nastoupil počtvrté.

"Ze zápasu jsou výborné pocity, protože jsme vyhráli. Tím, že jsem přispěl, je to ještě lepší," rozplýval se Matúš Hlaváč. "Dostal jsem krásnou přihrávku po modré a vystřelil jsem. Výborná clona a padlo to tam," dodal rodák z Trenčína.

Největší akce Sparty ve druhé třetině se paradoxně zrodila v oslabení. Švrček promáchl puk a Buchtele se dostal do samostatného úniku, nedokázal však přesně zamířit a nastřelil pouze Konráda. Za promarněnou šanci domácí vzápětí pykali. Hanáci vystihli ve středním pásmu špatnou rozehrávku Sparty a rychlé přečíslení zakončil střelou z pravého kruhu Ostřížek.

Na přelomu druhé a třetí části si domácí znovu zahráli v početní výhodě, ale ani tentokrát ji nesehráli úspěšně. Sparťané si v závěrečné dvacetiminutovce nedokázali vytvořit žádný tlak a Olomouc tak navázala na listopadový triumf v O2 areně (6:4).

"Po čtyřech minutách bylo proti nám trestné střílení, a když hned od začátku ztrácíte proti mužstvu jako je Olomouc, tak jste v těžké pozici. Celkově vzato byla Olomouc o trochu silnější v soubojích, proměňovala lépe šance a byla o kousek lepší," prohlásil kouč Uwe Krupp. "Nebyli jsme to my, nebojovali jsme, byli jsme všude o krok o dva pozdě v každém souboji. Špatný zápas," dodal sparťanský útočník Lukáš Pech.

46. kolo hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - HC Olomouc 1:3 (1:1, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Sill (Kalina, Smejkal) - 4. Irgl z trest. střílení, 23. Hlaváč (Jergl, Ostřížek), 33. Ostřížek (Jergl, J. Knotek). Rozhodčí: Jeřábek, Hodek - Brejcha, Malý. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 6481.

Sestavy:

Sparta: J. Sedláček - Košťálek, Tomáš Dvořák, T. Voráček, Piskáček, Blain, Kalina, Delisle - Smejkal, Sill, M. Beran - Roberts Bukarts, Klimek, Jarůšek - Forman, Pech, Buchtele - Rousek, K. Klíma, A. Kudrna. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Olomouc: Konrád - J. Galvas, Vyrůbalík, Dujsík, Švrček, Hlaváč, Ondrušek - Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Irgl, Strapáč, Burian - Mráz, Skladaný, Laš - V. Tomeček, Handl, J. Káňa. Trenéři: Tomajko a Moták.

Ohlasy trenérů:

Uwe Krupp (Sparta): "Gratuluji Olomouci, bylo to těžké utkání. Ve vzájemných zápasech pokaždé vyhrál hostující tým. Nezačali jsme dobře. Po čtyřech minutách bylo proti nám trestné střílení, a když hned od začátku ztrácíte proti mužstvu jako je Olomouc, tak jste v těžké pozici. Celkově vzato byla Olomouc o trochu silnější v soubojích, proměňovala lépe šance a byla o kousek lepší. Chtěli jsme hrát velmi dobře, ale Olomouc byla o něco silnější. Nikdo neřekl, že situace, ve které jsou všechny týmy, bude jednoduchá. Máme pár dnů volna a pak jedeme do Zlína. Musíme se na něj připravit."

Zdeněk Moták (Olomouc): "Podali jsme vysoce kvalitní, organizovaný a zodpovědný výkon. Celý zápas jsme víceméně vedli a ani ve třetí třetině, kdy už Sparta hodně tlačila, tak jsme ji nepustili do žádné šance. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články