Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sparta přivítá Třinec, Čelanského čeká premiéra na střídačce Kladna

Praha - Již na druhý svátek vánoční vyjedou znovu na led k bojům o body extraligoví hokejisté. Ve 32. kole se s Rytíři v Liberci představí nově dosazený kouč Jiří Čelanský. Kompletní trio z čela tabulky hraje doma: Sparta přivítá Třinec, Hradec Králové hostí Litvínov a Plzeň v západočeském derby změří síly s Karlovými Vary. Utkání Sparty s Třincem sledujte na ČT sport a našem webu od 15:00. Komentují Ondřej Zamazal a Martin Hosták.

15:00 Slavia - Chomutov

Hostující Chomutov se pokusí zaskočit pražskou Slavii a vybojovat tak první body po pěti kolech bodového sucha. Vzájemné zápasy v sezoně byly divoké a bohaté na góly. Nejprve uspěla Slavia na ledě Pirátů 7:6 v nájezdech, doma pak 5:4 po prodloužení.

15:10 Sparta - Třinec

Sparta dosud oslňovala svou suverenitou. Byť má za sebou relativně slabší období, v němž na sedm zápasů připadly tři porážky, stále vede celou soutěž s desetibodovým náskokem. A zejména ze svého ledu udělala takřka nedobytnou pevnost, když před vlastními diváky získala 40 bodů ze 45 možných. Úspěšně navázat chce i po delší pauze, ale podobné myšlenky má i Třinec. Oceláři ztratili pět z posledních sedmi duelů, vypadli z první šestky a Spartě mají po porážce 3:8 v Praze z konce září co vracet.


15:30 Zlín - Brno

Na duel tabulkových sousedů dojde ve Zlíně, kde pátí Berani přivítají čtvrté Brno a Kometu mohou při výhře v základní hrací době přeskočit. I přes dočasný odliv několika juniorů z extraligy kvůli mistrovství světa hráčů do 20 let v Malmö zůstává v platnosti nejen pro tento duel pravidlo pro zařazování mladých hráčů do sestavy. Vedení extraligy sice před sezonou navrhovalo, aby v průběhu juniorského MS byla platnost pravidla pozastavena, Asociace profesionálních klubů však tuto výjimku neschválila.

Je nám líto, video expirovalo.
Před 32. kolem hokejové extraligy

17:30 Plzeň - Karlovy Vary

Vyrovnaná a těžko předvídatelná bývají také derby Plzně s Karlovými Vary. Indiánům se před pauzou příliš nedařilo, když ve čtyřech utkáních zabodovali jedinkrát díky domácímu triumfu (4:0) nad Třincem. Energii naproti tomu dokázala o všechny body obrat za uplynulých sedm zápasů pouze Sparta. V sestavě domácích by se mohl již objevit lídr Martin Straka.


18:00 Liberec - Kladno

Po odvolání Zdeňka Vojta i s asistenty Jiřím Kopeckým a Petrem Tatíčkem vsadilo vedení kladenského klubu na trenéra Čelanského a asistenty Jana Nelibu s Josefem Zajícem. Kladnu mají pomoci do klidnějších vod. V tabulce předposlední Středočeši marně čekají na body už čtyři kola a na předkolo nyní ztrácí už propastných 14 bodů. Liberec je na tom o něco lépe, ale i jemu chybí pět bodů na desátou příčku. S Kladnem prohráli Bílí Tygři na svém ledě poslední tři vzájemné zápasy, vždy shodně o dva góly.

18:00 Hradec Králové - Litvínov

Dramatický a zajímavý duel slibuje klání Hradce Králové s výtečně hrajícím Litvínovem. Mounfield odcházel z ledu poražený jen ve třech případech za posledních 15 utkání, Litvínov za posledních deset zápasů našel přemožitele jedinkrát, když prohrál těsně 2:3 v Parubicích. Oba vzájemné duely v sezoně skončily po 60 minutách shodným výsledkem 2:2, přičemž Severočeši vyhráli venku v nájezdech, doma následně přepustili druhý bod navíc soupeři v prodloužení.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články