Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Sparta přejela Chomutov a vyšvihla se do čela

Praha - Tři góly v první třetině a bylo jasno. Sparta hned v úvodním dějství rozhodla o své konečné výhře 4:0 nad Chomutovem, na níž se gólem a asistencí podíleli Hlinka a Buchtele. I díky čistému kontu brankáře Tomáše Pöpperleho, jenž nulu vychytal poprvé v sezoně, se Sparta posunula do čela extraligy.

Utkání Sparta - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Sparta se dostala už po 66 vteřinách do vedení, když po přihrávce Buchteleho z pravého kruhu zamířil přesně k protější tyči bek Piskáček. Piráti mohli rychle odpovědět. Útočník Růžička vyřešil přečíslení dva na jednoho individuálně, ale ztroskotal na Pöpperlem. Blízko zvýšení byli domácí v deváté minutě ve vlastním oslabení, kdy po přečíslení uvolnil Kumstát Saboliče, který blafákem do bekhendu na Kopřivu nevyzrál.

Za hosty hrozila hlavně Červenkova formace, jenže úvodní dějství patřilo Spartě. Ve 14. minutě skóroval po Réwayově přihrávce Cingel a 121 vteřin před pauzou zvýšil už na tříbrankový rozdíl Hlinka, který těžil z Kudrnovy akce.

Piráti se snažili v druhém dějství dostat zpět do hry. Hned po pauze se ale nedostal k dorážce Červenka. Hosté odolali při Hřebejkově trestu a při Mikušově vyloučení Pospíšil nejdříve trefil pravou tyč a pak se proti jeho zakončení z levého kruhu po Červenkově výzvě včas přesunul Pöpperle.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Chomutov

Elitní formace Chomutova nedokázala pokazit sparťanskému brankáři čistý štít ani při Pechově pobytu na trestné lavici a ve 34. minutě na sparťanském brankáři ztroskotal znovu Červenka. Domácí se naopak při Hřebejkově trestu prosadili a puk protlačil přes Kopřivův beton dorážející Buchtele.

Na přelomu druhé a třetí třetiny se hosté ubránili 99 vteřin v oslabení tři proti pěti a ve 46. minutě měl další šanci Červenka, Pöpperle si ale i s touto jeho střelou poradil. Kopřivu zase nepřekonal po Hlinkově akci Buchtele. Stav 4:0 se nezměnil, Chomutov tak v bojích o extraligové body nedal Spartě v součtu se sezonou 2013/14 počtvrté za sebou ani jediný gól.

HC Sparta Praha - Piráti Chomutov 4:0 (3:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Piskáček (Buchtele, Přibyl), 14. Cingel (Réway), 18. J. Hlinka (A. Kudrna, Eminger), 36. Buchtele (Přibyl, J. Hlinka). Rozhodčí: R. Svoboda, Šír - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 6409.

Sparta: Pöpperle - Čajkovský, Barinka, Eminger, Piskáček, Hrbas, J. Mikuš, Polášek - Sabolič, Pech, Kumstát - Přibyl, J. Hlinka, Buchtele - Réway, Cingel, Hamilton - A. Kudrna, Černoch, Klimek. Trenéři: Jandač a Moták.
Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, J. Drtina, Rýgl, Dlapa, Redlihs, Jánošík, Blaha - L. Květoň, Dušek, Hřebejk - Pospíšil, Červenka, Vondrka - Hovorka, V. Růžička ml., Sklenář - D. Kaše, Kämpf, Tomica. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.

Zdeněk Moták (Sparta): "Měli jsme výborný vstup do utkání. První třetina byla zcela jasně v naší režii. Pro další vývoj utkání bylo stěžejní ubránění dvou přesilových her Chomutova a náš čtvrtý gól. Jsme velice rádi, že Tomáš Pöpperle udělal nulu. To je další bod, který kvitujeme velice s povděkem."
Jan Šťastný (Chomutov): "Věděli jsme, že Sparta hraje doma výborně a připravovali jsme se na to. V první třetině jsme po taktické stránce absolutně nesplnili to, co jsme chtěli. Udělali jsme hrubé chyby. Až od druhé třetiny jsme hráli to, co jsme chtěli. Ale tak zkušený mančaft jako Sparta už si to pohlídal, hrál zodpovědně a zaslouženě vyhrál." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články