Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta posílá Bukartse oživit do Vítkovic. V Ostravě bude hostovat jednu sezonu

Nejspíš tomu napomohl i příchod Marka Kvapila, a tak další pravák, který se nespokojí s místem v zadní útocích, míří ze Sparty pryč. Lotyšský forvard Roberts Bukarts se stal posilou Vítkovic. Ostravský klub získal devětadvacetiletého hráče na roční hostování. 

Do Prahy zamířil Bukarts na konci ledna z Třince výměnou za útočníka Petra Vránu. "Už na začátku přestupového období jsme avizovali, že kádr není zcela hotový a že pracujeme na získání produktivního hráče pro klíčové momenty. Roberts Bukarts je typologicky hráčem, který tyto parametry splňuje," řekl generální manažer a hlavní trenér Jakub Petr.

"Umí si vytvořit šanci, umí dobře zakončit, v minulých sezonách i naposledy na mistrovství světa ukázal, že by mohl být tolik potřebným článkem do našich přesilových her," doplnil Petr.

Bukarts si v uplynulé sezoně v 51 zápasech včetně play-off připsal 26 bodů za sedm branek a 19 asistencí. Celkem má bývalá opora Zlína a účastník sedmi mistrovství světa na kontě v české extralize 154 bodů (70+84).

Před Bukartsem už posílili Vítkovice další útočníci Dominik Lakatoš z Liberce, Erik Němec ze Znojma a Nicolas Werbik ze Zlína, obránci David Kvasnička z Plzně a Martin Bodák z Kootenay z WHL a brankář Miroslav Svoboda z Dornbirnu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články