Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Sparta poprvé nebodovala, Olomouc ji přehrála 3:2

Olomouc - Hokejisté Olomouce porazili Spartu 3:2 a po třetí výhře v sezoně se posunuli v tabulce před svého dnešního soupeře. Hanákům k úspěchu pomohly dvě využité přesilové hry, Sparta tak poprvé nebodovala a klesla na páté místo.

Branislav Konrád
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Hned v úvodu hráli hosté přesilovku po faulu Škůrka, ale zahrozili spíše domácí. Pozornost Novotného, který dostal poprvé v sezoně šanci v brance Sparty, vyzkoušel Herman. Náhradník Pöpperleho poté zlikvidoval pokus Vyrůbalíka, ale v 9. minutě již kapituloval. V přesilovce jej překonal pohotovou a přesnou střelou Strapáč. Sparta mohla okamžitě vyrovnat, Ihnacaka ale vychytal Konrád.

Pět minut před koncem už Konrádovi prošla střela Ružičky, ale naštěstí pro domácí se zastavila na brankové čáře a Laš stačil puk odehrát do bezpečí. O minutu později však již hosté vyrovnali. Agilní Kudrna objel branku a rychlou střelou překonal Konráda.

Druhá část začala přesilovkami na obou stranách, ale bez vážnějších šancí. Od poloviny zápasu už hráli Kohouti jen na tři formace a zúžení sestavy se jim vyplatilo. Ve 37. minutě vystřelil z křídla Holec, Ostřížek si našel vyražený puk a přesnou trefou pod horní tyč poslal svůj tým do vedení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc - Sparta

Hned na začátku třetí třetiny mohl zvýšit vedení Olomouce Knotek, po objetí branky ale nesrovnal své zakončení mezi tyče. Sparta odpověděla dělovkou Čajkovského a dorážkou Cingela. Konrád se vyznamenal i po ráně Uhera a Ihnacaka si vychutnal efektním "semaforem". Další důležitý zákrok slovenského reprezentanta přišel po Netíkově pokusu.

K výhře poté domácí přiblížila další využitá přesilovka, ve které Knotek dorazil za Novotného Vyrůbalíkovu střelu. Snížit mohli Formana a Švrček, Konrád ale svůj tým podržel. V 56. minutě jej sice překonal olomoucký odchovanec v dresu Sparty Vrána, v nervózním závěru však Hanáci výhru již udrželi.

HC Olomouc - HC Sparta Praha 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. Strapáč (Staněk, Houdek), 37. Ostřížek (Holec), 47. J. Knotek (Vyrůbalík) - 16. Kudrna (Černoch), 56. Vrána (Švrček). Rozhodčí: Pešina, Krob - Zíka, Kotlík. Vyloučení: 8:8. Využití: 2:0. Diváci: 5112.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas - Holec, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Fořt, Herman, Burian - Jergl, Matai, Skladaný. Trenéři: Venera a Tomajko.

Sparta Praha: Novotný - Čajkovský, Barinka, Eminger, Mikuš, Kalina, Švrček, Piskáček - Ihnacak, Vrána, Klimek - Forman, Uher, Ružička - Netík, Pech, Kumstát - Kudrna, Cingel, Černoch. Trenéři: Moták a Veber.

Zdeněk Venera (Olomouc): "Je to vydřené vítězství s velice kvalitním soupeřem. Zápas rozhodly dvě využité přesilovky, obětavost celého mužstva a vynikající výkon Konráda. A také trocha štěstí, protože tam bylo několik velice těžkých střel. Závěr jsme měli dohrát v klidu, takticky, podržet puk v útočném pásmu. Nemůžeme to takto nechat otočit. I po posledním buly to hořelo, ale Sparta potvrdila, že ani za stavu 1:3 pro ni není po zápase. Byl to boj až do konce."

Zdeněk Moták (Sparta Praha): "Nesehráli jsme dobré utkání, i když jsme možná měli optickou převahu. Na to se ale nehraje. Neproměnili jsme spoustu šancí, skončili jsme na hrázi obrany a brankáři domácích. Kdybychom měli lepší koncovku, mohli jsme si nějaké body odvézt."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články