Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sparta podruhé za sebou zvládla prodloužení a doma může dokonat obrat

Sparta zvítězila v šestém utkání semifinále play-off extraligy na ledě Liberce stejně jako v předchozím utkání v Praze 3:2 v prodloužení. Vyrovnala tak sérii z 0:3 na 3:3, o postupujícím rozhodne čtvrteční sedmý zápas. Pražané se mohou stát prvním týmem, který v play-off domácí nejvyšší soutěže dokoná obrat po ztrátě úvodních tří duelů série.

Radost hokejistů Sparty
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Hosté si ve druhé třetině vypracovali dvoubrankový náskok, ale domácí odpověděli stejným způsobem ve třetím dějství zásluhou dvou zásahů Dávida Grígera.

V čase 77:23 rozhodl obránce Jan Košťálek. U všech branek vítězů si připsal nahrávku kapitán Michal Řepík.

"Viděli jsme další velkou bitvu se smutným koncem pro nás. Samozřejmě je těžké prohrát takhle podruhé za sebou prodloužení, ale já věřím, že naše mužstvo je silné a charakter hráčů je velký," řekl kouč poražených Patrik Augusta.

Vyrovnaná první třetina, v níž si oba gólmani Kváča a Machovský připsali shodně po osmi zákrocích, příliš velkých šancí nenabídla.

Při jediné přesilovce po vyloučení Sukeľa v sedmé minutě zahrozil ze strany domácích Lenc, Machovského však nepřekonal.

Stejně tak si ve 14 minutě vylámal zuby na Kváčovi Pech, když neuspěl z bekhendu, ale ani forhendovým zakončením.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 6. semifinále Liberec - Sparta

Ve druhé části byli střelecky výrazně aktivnější domácí. Na branku Sparty vyslali 11 ran, soupeři dovolili pouhé tři, jenže hned dvě z nich měly gólovou tečku.

Ve 26. minutě v nelehké pozici usměrnil puk mezi tyčky Bulíř, Machovský však při bleskové reakci vytáhl parádní zákrok a dokázal kotouč vytěsnit mimo.

Jen o chvilku později šli sparťané do vedení. Puku se po buly ve vlastním obranném pásmu chopil Řepík, dokonale načasovaným a přesným obloučkem ho dostal na rozjetého Rouska, který tváří v tvář překonal Kváču.

Sparta se bez větších problémů ubránila při dalším oslabení a ve 35. minutě po dobrém napadání nabil Řepík od zadního hrazení za brankou na kruh Horákovi, který nekompromisní ranou bez přípravy zvýšil.

"U prvního gólu vše začalo u nás ve třetině. Rousíno je hodně rychlý hráč, přebruslil tam toho beka a já čekal jen na ten správný moment, abych mu to tam dal. Krásně si s tím pak poradil," ocenil Řepík, který připravil i druhý gól.

"Beci na mě nešli, tak jsem si to přidržel, Horyna se skvěle uvolnil a pak to krásně prostřelil," uvedl Řepík.

Dlouho se zdálo, že Pražané mají při dvoubrankovém vedení dění na ledě pod kontrolou. Jenže ve 47. minutě se nechal vyloučit Tomášek, při oslabení se nepodařilo vyhodit Řepíkovi a Gríger vzápětí využil perfektní Lencovu nahrávku zakončením pod horní tyčku.

O dvě minuty a 16 sekund později už bylo vyrovnáno. Birnerovo bekhendové nahození nedokázal i kvůli Lencově snaze o teč udržet Machovský, k odraženému puku se dostal Gríger a rychlou kličkou ho s pomocí tyčky zasunul za gólmana.

Tomášek pak mohl odčinit svůj zbytečný faul, Kváča byl však proti, takže došlo opět na prodloužení.

Po šesti minutách se do velké šance dostal Musil, zakončoval nebezpečně z otočky, ale Machovský pravým betonem zasáhl.

Na druhé straně zazvonil Košťálek na levou tyčku. Machovský měl štěstí, když ho Jelínkova dorážka trefila do ramena, nebezpečně pálil Tomášek.

V 78. minutě si Košťálek spravil chuť, když propálil Kváču krátce poté, co sudí signalizovali Vitáskův faul na Rouska.

"Neskousává se to úplně lehce. Opět jsme byli kousek od toho, abychom to zvládli. Bohužel se to nestalo. Musíme dát všechno do sedmého zápasu, který rozhodne," řekl domácí útočník Radan Lenc.

"Byl to neskutečný boj. Musím říct, že ten hokej se mi strašně moc líbil, jaké v tom byly emoce a vůbec všechno. Opravdu neskutečný boj. Hráčům nelze vytknout vůbec nic," řekl trenér Sparty Miloslav Hořava.

Bílí Tygři Liberec - Sparta Praha 2:3 v prodloužení (0:0, 0:2, 2:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 48. Gríger (Lenc, Birner), 50. Gríger (Birner, Rosandič) - 28. Rousek (Řepík), 35. R. Horák (Řepík), 78. Košťálek (Řepík, R. Horák). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Lederer, Hynek. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Stav série: 3:3.

Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, T. Hanousek, Derner - Lenc, A. Musil, Birner - Bulíř, Gríger, A. Najman - D. Špaček, P. Jelínek, J. Vlach - A. Dlouhý, J. Šír, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Sparta: Machovský - Košťálek, Němeček, M. Jandus, Polášek, O. Němec, Tomáš Dvořák, Jurčina - Řepík, R. Horák, Rousek - M. Forman, Tomášek, Sobotka - Dvořáček, Pech, Buchtele - Zikmund, M. Sukeľ, A. Kudrna. Trenéři: Hořava a Jandač.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články