Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Sparta pod Hořavou už zabrala a rozstřílela Karlovy Vary

Přišel kouč, kterého hráči moc dobře znají a jako by mával kouzelným proutkem. Hokejisté Sparty v prvním duelu pod vedením Miloslava Hořavy přestříleli Karlovy Vary na jejich ledě ve 20. kole extraligy 5:1. Ukončili tak sérii šesti porážek a odlepili se od 13. příčky v tabulce. Plný bodový zisk získali Pražané poprvé od 14. října, po jedenácti zápasech. Gólem a asistencí se na výhře hostů podílel David Tomášek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Sparta Praha

"Už v posledních zápasech jsme šli nahoru a bylo vidět, že psychika není optimální. Vždy rozhodly detaily. Mělo to ale vzestupnou tendenci. Teď to byl vynikají výkon a jsem rád za tým. Doufám, že v tom budeme pokračovat," řekl Tomášek.

Hokej fokus podcast o angažování Miloslava Hořavy:

Sparta pod staronovým trenérem nastoupila ve shodné sestavě jako ve středu v Třinci, pouze do obrany se vrátil uzdravený Moravčík.

Hosté měli v úvodu tři slibné šance, brankáře Lukeše však překonat nedokázali. Energie se poprvé předvedla v 9. minutě, Redlichův samostatný nájezd ale Kovář vyrazil.

V 17. minutě se Pražané dostali do vedení, když se Havlínova přihrávka šťastně odrazila k před brankou volnému Gustafu Thorellovi, švédský útočník v koncovce nezaváhal a připsal si první gól v sezoně.

O druhý gól hostů se postaral na začátku druhé části obránce Němeček, jenž zužitkoval tlak Sparty po příchodu z kabin. Vzápětí mohl snížit Kohout, ale Západočeši se nedokázali prosadit ani při přesilových hrách při vyloučení Němečka a Erika Thorella.

K ukončení čekání na výhru posunul ve 41. minutě Spartu Tomášek. V závěru druhé třetiny ještě v přesilovce ze slibné příležitosti nestihl zakončit, 19 sekund po začátku závěrečné dvacetiminutovky se ale prosadil střelou od modré čáry.

Hned vzápětí mohl duel zdramatizovat Chalupa, čerstvá karlovarská posila ale trefila jen tyč a dorážku sparťané zablokovali. Když se poté ve 46. minutě prosadil hostující Safin, bylo o osudu utkání rozhodnuto. Vedení Sparty poté dokonce v oslabení navýšil po ukázkovém přečíslení dva na jedno Horák.

Energie se ale nakonec gólu dočkala, trefu Černocha ale rozhodčí uznali až po kontrole u videa. Rozhodčí branku, díky které Kovář přišel o možné druhé čisté konto v sezoně, uznali i přesto, že puk přešel brankovou čáru po přerušení hry.

"Vysvětloval mi to rozhodčí a přiznám se, že to pravidlo neznám. I když zapíská, tak to neznamená, že když je puk v pohybu, tak gól neplatí. Platí. A to jsem nevěděl. Myslel jsem si, že když zapíská, tak je ukončená hra," řekl trenér Sparty Hořava s tím, že si pravidla nastuduje.

"Jsem rád, že v tom nejsem sám, protože jsem věděl, že jsme gól dali, ale také jsme věděli, že bylo pískáno vteřinu předtím. Nebyli jsme si tak jistí, zda to je nebo není gól," doplnil jej kouč Energie David Bruk.

Více ale domácí i přes zjevnou snahu nedokázali, Sparta jim tak oplatila porážku z prvního vzájemného souboje v sezoně.

20. kolo hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 1:5 (0:1, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 54. Černoch - 17. G. Thorell, 22. Němeček (M. Jandus, Tomášek), 41. Tomášek (Kempný), 46. Safin (Konečný), 48. R. Horák (M. Forman). Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4105.

Sestavy:

Karlovy Vary: Lukeš - Plutnar, Huttula, Dlapa, Bartejs, Havlín, Pulpán, Bernad - Chalupa, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Černoch, Koblasa - Kohout, Hladonik, Redlich - Sapoušek, Jiskra, Kružík. Trenér: Bruk.

Sparta: Jakub Kovář - Polášek, Kempný, M. Jandus, Němeček, Mikliš, Krejčík, Moravčík - Řepík, Sobotka, M. Forman - Tomášek, R. Horák, E. Thorell - D. Simon, D. Vitouch, Buchtele - Safin, G. Thorell, Konečný. Trenér: Hořava.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články