Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Sparta po 17 zápasech vyšla bodově naprázdno, Pražany zastavila Olomouc

Obdivuhodná bodová série Sparty skončila po 17 duelech. Pražané našli přemožitele v Olomouci, která zvítězila ve 46. kole extraligy na jejich ledě 3:0. Sparťanům nebyla uznána branka po 30 sekundách hry po zásahu Tomáška, a tak branky stříleli jen hosté. Za Moru se postupně prosadili Kolouch, Handl a Kunc, druhé čisté konto v sezoně vychytal brankář Branislav Konrád. Hanáci si výhrou výrazně řekli o pozici v předkole play-off.

Utkání Sparta – Olomouc
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Super pocity. Výhra na Spartě je paráda. Říkali jsme si, že se nám to tu vždy každý rok alespoň jednou podaří a chtěli jsme si odvézt tři body. Nyní jsou každé body do tabulky důležité a tyhle nás vážně moc těší. Bojovali jsme a byli jsme odměněni," konstatoval Konrád.

"Nehráli jsme vůbec dobře. Neměli jsme správný přechod do útoku, proti urputné obraně soupeře jsme se neprosadili, nešli jsme do předbrankového prostoru, jak bychom si představovali. Vůbec si však nemyslím, že by tam bylo nějaké podcenění. Kluci se nadřeli jako koně, i když to třeba při pohledu na výsledek 0:3 tak nevypadá. Holt někdy takové zápasy přijdou, už jsme je zažili, ale nemohu říct půl slova o tom, že by se na to mužstvo vykašlalo, nebo soupeře podcenilo," řekl domácí kouč Josef Jandač.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta – Olomouc

Favorit začal zostra – hned v první minutě se podařilo Pražanům dostat puk za záda hostujícího gólmana Konráda, jenže o radost je připravilo přezkoumání situace na videu. Odhalilo kopnutí kotouče nohou, pokračovalo se tak za bezbrankového stavu. Na druhé straně po Košťálkově zaváhání minul Bambula.

Sparta nevyužila dvě přesilovky a Hanáci ji potrestali. Kolouch se dostal za domácí obránce a povedenou ranou překonal Machovského. Uběhlo jen 80 sekund a zaskočení Pražané inkasovali znovu. Poté, co ztratili puk ve vlastním obranném pásmu, neuhlídal Tomášek najíždějícího Handla, který zvýšil na 2:0. Sparťané se snažili o kontaktní gól, jenže ztroskotávali na pozorném Konrádovi.

Hned na začátku druhého dějství mohl snížit Rousek, ale Konrád s dávkou štěstí kotouč vytěsnil mimo tyčky. Vzápětí vychytal i Kudrnu, který zakončoval zblízka. Říčka otřel svůj pokus o pravou tyčku olomoucké branky.

Střelecká převaha byla jasně na straně Sparty, z kontrů však hrozili i Hanáci. Machovský ale držel svůj tým nad vodou. Minutu před druhou přestávkou měl třetí gól hostů na holi Káňa, jenže těsně minul.

Zkraje třetího dějství nevyužili Pražané ani čtvrtou početní výhodu v utkání a bylo čím dál více zřejmé, že velmi pozorně hrající Hanáci už si cenný úspěch sebrat nenechají. V 56. minutě vyslal Konrád skvěle do brejku Káňu, který sice neuspěl, ale Sparta pak brzy zariskovala s power-play, čehož využil Kunc.

46. kolo hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - HC Olomouc Olomouc 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Kolouch (Ostřížek, Kunc), 10. Handl (Strapáč, Ostřížek), 58. Kunc (Strapáč, Klimek). Rozhodčí: Šír, Pilný - Frodl, Komárek. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Bez diváků.

Sparta: Machovský - O. Němec, Němeček, Polášek, Košťálek, M. Jandus, Tomáš Dvořák - Rousek, Tomášek, A. Kudrna - M. Forman, Pech, Říčka - Řepík, R. Horák, Sobotka - D. Vitouch, M. Sukeľ, Dvořáček. Trenéři: Hořava a Jandač.

Olomouc: Konrád - A. Rutar, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Valenta, Švrček - Bambula, J. Knotek, J. Káňa II - Kunc, Nahodil, Klimek - Handl, Strapáč, Ostřížek - Olesz, Kolouch, Burian. Trenéři: Moták a Tomajko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články