Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Sparta, Plzeň a Boleslav trénují na nekrytém stadionu v Dobříši, Hradec se vydá do Německa

Po nucené přestávce s tréninkem uvnitř kvůli epidemickým opatřením sáhly k neobvyklému kroku. Extraligové kluby Sparty, Plzně a Mladé Boleslavi se rozhodly využít nekryté ledové plochy na stadionu v Dobříši ve středních Čechách v přípravě na restart nejvyšší soutěže. Ke stejnému kroku přistoupila i prvoligová Slavia. Naopak Hradec Králové se v závěru týdne přesune na soustředění na Boží Dar a na led bude jezdit do nedalekého Německa.

Utkání Plzeň – Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Vyjet zas na led bylo fajn, rozhodně lepší než jet jen suchou přípravu, jako jsme to dělali minulý týden. Navíc venku... Mělo to zvláštní nádech," uvedl útočník Mladé Boleslavi Adam Zbořil. "Naposledy jsem byl na venkovním kluzišti ve Finsku. Má to trochu jinou atmosféru," doplnil pětadvacetiletý hráč.

Na dohodě klubů se zástupci města, které nově zrekonstruovaný stadion vlastní, se podílel i šéftrenér hokejového svazu Slavomír Lener, jenž v Dobříši žije. "Jsem jen prostředník. Kluby se na mě obrátily, jestli tam ledová plocha je, nebo není, a pak se spojily s radnicí, která díky zájmu zimní stadion zprovoznila, protože to v plánu měli asi za čtrnáct dní," řekl Lener.

Aktuální problémy, které řeší extraligové kluby i samotní hráči, rozebíral podcast Hokej bez červené:

Bývalý kouč národního týmu zástupcům samosprávy poté pomohl utvořit časový plán, aby byla vždy dostatečná přestávka na výměnu týmů tak, aby se nepotkávaly. "Před každým tréninkem je tak pauza 45 minut, aby byl led kvalitní a zároveň se dodrželo, že se týmy nebudou potkávat," uvedl Lener. Je na volbě mužstev, zda se převléknou venku na místě, nebo přijedou autobusy částečně už ve výstroji.

"V této zvláštní a neveselé době je to pro naše malé město skvělá věc a moc si vážíme příležitosti nabídnout špičkovým hokejistům naše sportoviště. Doufám, že hokejisté se u nás budou cítit dobře a tréninky si užijí. My se jim určitě budeme snažit zajistit maximálně kvalitní zázemí," uvedl místostarosta Dobříše Tomáš Vokurka.

Hradec Králové zvolil německou cestu, Třinec dojíždí do Polska

"Všichni v klubu víme, že hráči potřebují na led. V rámci karantény jsme byli víc než dva týdny bez něj a to je dlouhá doba. Naší společnou snahou je sehnat takové tréninkové plochy, kde se hráči mohou připravovat na pokračování sezony," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček. Východočeši budou v Německu trénovat poprvé v pátek, další jednotky mají naplánované na sobotu a neděli. Tým bude bydlet v Česku a do Německa bude jezdit jen trénovat.

"Měli jsme předjednanou například Dobříš, kde je nekrytý zimní stadion. Problém je však v tom, že se tam nedá nikde převléknout tak, abychom dodrželi veškerá nařízení. Neumím si představit, že by hráči dojížděli dvě a půl hodiny ve výstroji tam a poté zpocení zase zpátky. Proto jsme se v tuto chvíli rozhodli pro německou variantu," doplnil Kmoníček.

Hradečtí hokejisté byli v minulých dnech v karanténě. Do tréninku se vrátili v pondělí a nyní se připravují na suchu ve vnějších prostorách ČPP Arény.

"Je to pro nás určitě dobrá zpráva, jsme za to rádi. Chtěli bychom poděkovat vedení klubu, že nám to umožnilo, protože tady se trénovat nedá. A jestli máme začít hrát extraligový hokej, tak hráči potřebují být na ledě. Bez tréninku najednou hrát nejde, kluci musí být připravení," uvedl trenér Vladimír Růžička.

Hokejisté Hradce Králové nejsou jediným týmem, který bude trénovat v zahraničí. Například Třinec jezdí do nedalekého Polska, o přípravě v Německu uvažuje i Litvínov. Oficiálně ji ale zatím nepotvrdil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články