Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sparta otočila duel po dárku od Mazance a obrany Hradce. Jedna chyba rozhodla, mrzelo hosty

V reprezentační přestávce dostal na starost mužstvo v zápasech, ale v prvním utkání pod jeho vedením se Hradci Králové nedařilo. Trenér Vladimír Růžička starší s Východočechy prohrál na ledě pražské Sparty 1:2, i přesto že jeho tým vedl 1:0. Ve 48. minutě rozhodl Jan Buchtele, když mu jeho spoluhráči připravili puk po hrubce obrany hostů v čele Markem Mazancem. Sparťané tak nadále kralují extralize i po 18. kole s šestibodovým náskokem před Plzní.

Radost hokejistů Sparty
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Rozhodla naše chyba ve třetí třetině, neproběhla komunikace s gólmanem a soupeř z toho vytěžil vítězný gól. Kluci bojovali, snažili se, ovšem na jeden gól se pokaždé nedá vyhrát," mrzelo hostujícího asistenta Petra Svobodu.

Pražané se do vedení dostali, když Buchtele po spolupráci s Miroslavem Formanem a Lukášem Pechem využil chybu v komunikaci Mazance s Mislavem Rosandičem. "Výborně ukradl puk Pecháček, viděl Míru Formana, ten mě našel a pak to bylo skoro do prázdné," popsal s úsměvem trefu Buchetele.

"Špatně jsme se s Markem domluvili. Vzali nám to za brankou a zbytečně padl gól. To není jen Markova chyba, na ledě je nás pět plus on. Všichni se k tomu musíme postavit," uvědomoval si Filip Pavlík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta – Hradec Králové

Byl to právě on, kdo otevřel skóre. Pražané v úvodu nevyužili první přesilovku a nezužitkovali ani následný tlak, i kvůli tomu inkasovali jako první. V 10. minutě se prosadil po samostatné akci Pavlík. "Už jsem moc ani nemířil, chtěl jsem to hodit na bránu. Se štěstím to tam propadlo," řekl hradecký bek.

Vyrovnání měl na hokejce Sukeľ, při brejku v oslabení ale také nemířil přesně. Navíc byl vzápětí vyloučen Buchtele a domácí hráli 61 sekund ve třech. Východočeši ale dvojnásobnou přesilovku nevyužili.

Na začátku druhé třetiny se podařilo po Řepíkově střílené přihrávce vyrovnat Smejkalovi, žádný tlak ale gól Sparty nepřinesl. Pražané jsou sice lídrem extraligy a dlouhodobě se jim daří, na ledě to však vidět nebylo.

"Asi to nebylo moc pro diváky, ale někdy je takové vítězství lepší než třeba 8:1. Nadřeme se na to, ale bojujeme až do konce. Když soupeř vyčkává a zavírá všechno ve středním pásmu, nejsme tolik na puku a musíme si to házet za ně. Ukazujeme, že můžeme zvládat i tyto zápasy, což je dobré pro play-off, kde je to podobné," popsal Smejkal, který byl i blízko druhé brance, sám před Mazancem ale trefil jen tyč.

Po nedorozumění v defenzivě a rozhodující trefě Buchteleho sice hradecký gólman své zaváhání vzápětí napravil, když zlikvidoval Tomáškovu šanci. Vyrovnat se ale hostům nepodařilo. Přestože byli střelecky aktivnější 35:23.

"Zatím nám to tam nepadá, takže se snažíme střílet ze všeho. Každá rána může zavařit soupeřovu brankáři, nebo se odrazit od někoho. Střela sice není úplně silná, mířená, ale může najít svůj cíl," stále věří Pavlík, jenž se spoluhráči víc vstřebal defenzivnější Růžičkovu taktiku. Zatím to ale k bodům nevedlo.

18. kolo hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Smejkal (Řepík), 48. Buchtele (Forman, Pech) - 10. F. Pavlík. Rozhodčí: Hodek, M. Sýkora - Komárek, J. Frodl. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 9772.

Sparta: Machovský - Blain, Kalina, Jurčina, Tomáš Dvořák, Košťálek, Polášek, Piskáček - Řepík, Tomášek, Smejkal - Říčka, Sukeľ, A. Kudrna - Forman, Pech, Buchtele - Dvořáček, Rousek, T. Pšenička. Trenéři Krupp a J. Nedvěd.

Hradec Králové: Mazanec - Zámorský, Linhart, Cibulskis, Nedomlel, Rosandič, F. Pavlík, Šalda - Jergl, Koukal, Červený - Smoleňák, Cingel, R. Pavlík - Vincour, Rákos, Perret - Paulovič, Kubík, Kevin Klíma. Trenéři: V. Růžička st., T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články