Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta jede, v Českých Budějovicích nastřílela čtyři góly a nedostala žádný

Dva zápasy, devět gólů. Po výhře 5:0 v Plzni vyhráli hokejisté Sparty i v předehrávce 5. kola extraligy v Českých Budějovicích 4:0. Třetí nulu v pátém utkání vystoupení v sezoně si připsal brankář Josef Kořenář. Třemi body za dvě branky a asistenci se blýskl útočník Tomáš Hyka. Motor v nové sezoně ztratil doma první body.

Hokejisté Sparty se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Jihočeši vyrukovali na soupeře svižným nástupem a nejméně do poloviny první třetiny měli opticky navrch. Brzy po úvodním buly poslal kapitán Gulaš do šance Ordoše, krátce nato zblízka zahrozil Přikryl. Až před branku Sparty se vypravil i mladý obránce Cibulka debutující před budějovickým publikem. Jedovatou střelu od modré čáry vyslal Kubíček.

Pražané se vymanili na chvíli z tlaku a v 10. minutě obránce Krejčík švihem zdálky trefil levou tyč. Na protější straně vyzkoušel Kořenáře ještě Přikryl, potom se začali stále častěji prosazovat Pražané. Na Kloučka si troufl Najman, poté Hrabík. Do velké šance se dostali Kousal s Chlapíkem, vizitku předložil také Horák. Před odchodem do šaten hráli domácí první přesilovku, ale nevymysleli nic s výjimkou Olesenovy střely z pravého kruhu.

Do první příležitosti ve druhé třetině se dostal Salomäki, jenž vypálil na Kloučka hned po buly na pravé straně. Hráči Motoru se ale začali zvedat a vytvořili několik závarů před Kořenářem, který měl plné ruce práce. Zahrozil ale také Chlapík, jenž se protáhl po levé straně ke Kloučkovi a bekhendem trefil tyč.

Domácí pak předvedli nevýraznou přesilovku, ale hned po návratu Kousala z trestné lavice se znovu ukázal nebojácný Cibulka, po jehož nahození měla defenziva Sparty velké starosti. Ve 36. minutě vystřihl rychlou akci Hyka, který využil propadnutí jednoho z budějovických obránců ve středním pásmu, a otevřel skóre díky důrazu u pravé tyčky. Před druhou sirénou si oba týmy vyzkoušely přesilovku, ale bez výrazných momentů.

V úvodu třetí části výborně zapracoval na levé straně Olesen, ale po jeho přihrávce do středu kluziště najíždějící Pech minul branku. Zblízka se zkoušel prosadit také Koláček. Motor zvyšoval obrátky, ke zteči velel především kapitán Gulaš. Po jeho nabídce se ale ve výhodné pozici neprosadil Přikryl a poté se několik střídání lépe dařilo Spartě.

Sólovou jízdu Hyky v 52. minutě zmařil Klouček. Druhý gól Pražanů přidal Chlapík střelou švihem z pravého kruhu. Následně šel pykat Kubíček a po pár sekundách přesilovky zvýšil Hyka ranou bez přípravy. Hra Motoru se rozsypala a zakrátko hosté skórovali počtvrté zásluhou Irvingovy střely z pravého kruhu ke vzdálenější tyčce.

Banes Motor České Budějovice – HC Sparta Praha 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 36. Hyka (Salomäki), 55. Chlapík (O. Najman, P. Kousal), 56. Hyka (Chlapík, Kemiläinen), 57. Irving (Hyka, K. Hrabík). Rozhodčí: Hribik, Ondráček – Zíka, Rampír. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 6267.

České Budějovice: Klouček – Kachyňa, M. Doudera, Reilly, Štencel, Š. Kubíček, Pýcha, Cibulka – Gulaš, Kondelík, Ordoš – N. Olesen, Pech, O. Kovařčík – Kubík, F. Přikryl, M. Beránek – Valský, Koláček, Kašlík. Trenér: Čihák.

Sparta: Kořenář – Kemiläinen, Mašín, T. Tomek, Krejčík, Irving, J. Tůma, Tomov – Hyka, R. Horák, K. Hrabík – P. Kousal, D. Vitouch, Chlapík – O. Hrabík, J. Lajunen, Salomäki – M. Forman, O. Najman, Ton. Trenér: Gross.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články