Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta je blízko podpisu nového trenéra, podle iSport.cz ji převezme Gross

Sparta podle serveru iSport.cz angažuje česko-německého kouče Pavla Grosse. Pětapadesátiletý stratég, který loni v březnu skončil v Mannheimu, konstatoval, že dohoda s pražským klubem je na dobré cestě.

Trenér Pavel Gross na střídačce Mannheimu
zdroj: imago sportfotodienst autor: Jonas Brockmann

"Vyjednáváme. Můžu říci, že je to na dobré cestě," cituje iSport.cz Grosse, jenž loni na jaře odmítl nabídku stát se asistentem Kariho Jalonena u české reprezentace. Krátce poté byl odvolán od hokejistů Mannheimu, které v roce 2019 dovedl k titulu v německé lize.

Rodák z Ústí nad Labem za Spartu nastupoval jako útočník v letech 1987 až 1990 a získal s ní mistrovský titul. Poté odešel do Německa, kde hrál za Freiburg, Mannheim a Berlín Capitals.

Právě v metropolitním týmu začal v roce 2001 během vleklých potíží s třísly s trénováním. Později působil jako kouč ve Freiburgu ve druhé lize a byl asistentem ve Frankfurtu a Wolfsburgu v nejvyšší soutěži. Od roku 2010 byl hlavním trenérem Wolfsburgu, kde vydržel do roku 2018. Poté převzal Mannheim a hned v první sezoně s ním slavil zmíněnou trofej.

Na střídačku Sparty se v listopadu vrátil Miloslav Hořava, který nahradil Pavla Pateru a podepsal smlouvu do konce příští sezony. Mužstvo vytáhl z předposledního místa v tabulce a v play-off s ním ztroskotal ve čtvrtfinále na Třinci, jenž následně vybojoval čtvrtý titul v řadě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články