Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta i Třinec odsoudily nevhodné chování diváků v závěru. My to tady nechceme, vzkázal Řepík

Třetí finálový zápas play-off extraligy mezi Spartou a Třincem poznamenal vypjatý závěr v O2 areně, kam zavítala nejvyšší návštěva v sezoně 17 220 diváků. Po vyloučení domácího útočníka Vladimíra Sobotky za faul na Martina Marinčina v 58. minutě začali diváci házet nejprve na led a poté po hostující střídačce předměty. Obránce Slezanů Martina Douderu pak zřejmě zasáhla do obličeje mince. Navíc u "kotle" hostů došlo k bitce mezi fanoušky.

"Tohleto tam nepatří. Určitě by měli posílit ostrahu. Byl tam jeden pán, který se ještě, když někdo něco hodil, díval schválně na druhou stranu. Tak jako byly emoce v našich hráčích, hráčích Sparty, tak byly i v divácích. Je to finále. Já bych to nedramatizoval. Určitě by to tam být nemělo. Milan Doudera dostal desetikačkou do tváře, což je nepříjemné. My trenéři jsme se snažili blokovat vhozené předměty," řekl třinecký trenér Václav Varaďa, jehož svěřenci se po triumfu 3:2 ujali v sérii hrané na čtyři výhry vedení 2:1.

"Takové situace se stávají. Někdo vyteče, udělá zkrat. Byla tam situace, která k tomu vybízela. Byla tam bitka, ve které se náš hráč rvát nechtěl a jejich hráč do našeho pumpoval. Emoce tam byly, Věřím, že naši kluci i sparťani se na to vyspí a začneme odznova," konstatoval Varaďa.

"Bylo to nešťastné. Asi už to v dnešní době do hokeje nepatří. Je to ale play-off, finále. Na druhou stranu jsme rádi, že přišlo tolik fanoušků. Kulisa byla fantastická. Asi to necháme na posouzení někoho jiného," prohlásil autor druhého gólu Třince Andrej Nestrašil.

Chování části diváků Sparta odsoudila na Twitteru.

Stejně se vyjádřil i kapitán Pražanů Michal Řepík. "Bohužel fanoušci vypjatý závěr neunesli. Tohle k tomu nepatří, my to tady nechceme a doufám, že se to zítra a už nikdy nebude opakovat," prohlásil třiatřicetiletý útočník, který v 10. minutě otevřel skóre.

"Těžko s tím jako hráči něco uděláme. Tohle na stadiony nepatří, jestli je to hokej, fotbal nebo jakýkoli sport, tohle by se nemělo stávat. Jsou tady děti a tohle by neměly vidět. Doufám, že už se to nebude dít," dodal Řepík.

"Určitě tady tohle si nepřejeme, aby diváci něco házeli. Jako hráči a trenéři to nijak neovlivníme. Jsme rádi za takovou kulisu, která tady byla, a že si zaplatili drahé vstupné, ale prosíme je o to, aby udrželi nervy na uzdě, fandili slušně a nic neházeli na led. Samozřejmě s tím nesouhlasíme," přidal se sparťanský trenér Josef Jandač.

Nezamlouvala se mu však některá rozhodnutí rozhodčích. "Byly tam věci, kterým jsme se divili. Některé momenty se nám nelíbily. Třeba u prvního (inkasovaného) gólu, vyhození kotouče do hlediště nebo dvakrát krev a jenom dvouminutové tresty. Je to spousta trestů navíc, které Třinec nedostal. První gól mě mrzí asi nejvíc," řekl Jandač.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články