Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Sparta doma padla s Kometou, od Erata dostala gól v přesilovce 6 na 3

Sparta potvrdila, že v letošní sezoně je silnější na hřištích soupeřů. Na domácím ledě podlehla Kometě 1:4, a Brňané tak ukončili svou třízápasovou sérii bez získaného bodu. Výhru Komety pečetil kuriózním gólem Martin Erat, který se trefil v dvojnásobné přesilovce Sparty, v níž Pražané navíc netradičně odvolali gólmana. Risk s nekrytou brankou se Spartě ovšem krutě nevyplatil. 

Martin Dočekal střílí gól do branky Sparty
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Úvod zápasu se lépe vydařil hostům. Po chybné rozehrávce Sparty a Štenclově přihrávce zpoza branky otevřel skóre v šesté minutě Dočekal.

Pražané se v domácím prostředí v sezoně trápí a v první třetině to názorně předvedli. Po individuálních chybách a ztrátách musel gólman Machovský řešit hned několik nepříjemných situací. Do jediné šance se Sparta dostala při Malletově vyloučení, zakončení však překombinovala.

Ve druhé třetině domácí zlepšili hru v útočném pásmu a byli výrazně střelecky aktivnější než soupeř. Rouskovu šanci ale zastavil Vejmelka, který si poté poradil i s akcí Vrány, jenž zakončoval po objetí branky.

Vyrovnat se Spartě podařilo ve 34. minutě, kdy Vejmelku prostřelil po rychlém protiútoku Pech. Z vydřeného vyrovnání se však domácí radovali jen tři minuty, než Machovského podruhé překonal pohotově dorážející Dočekal.

Již o 43 sekund později mohl Pech opět srovnat skóre, trestné střílení nařízené za sevření puku rukou v podání obránce Bartejse v brankovišti Komety ale neproměnil.

Pech hrál důležitou roli i na začátku třetí části, kdy byl vyloučen a úřadující mistr první celou přesilovou hru v zápase využil: Machovského prostřelil od modré čáry Štencel a připsal si třetí bod v zápase.

Sparta mohla duel zdramatizovat v 47 vteřin dlouhé přesilovce pět na tři, kouč Krupp si před jejím začátkem vzal oddechový čas a následně ještě odvolal brankáře. Místo snížení však Kometa zásluhou Erata přidala čtvrtý gól. Sparta tak poprvé v sezoně s Brnem prohrála, doma si připsala už desátou porážku. Horší bilanci mají jen Pardubice a Chomutov.

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 34. Pech (Rousek) - 6. Dočekal (Štencel), 38. Dočekal (L. Čermák, Štencel), 44. Štencel (M. Erat, Plekanec), 47. M. Erat. Rozhodčí: Pražák, Hradil - D. Jelínek, Brejcha. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 13 413.

Sparta: Machovský - Blain, Kalina, Delisle, Piskáček, Košťálek, Tomáš Dvořák, De la Rose - Forman, Klimek, Buchtele - A. Kudrna, P. Vrána, Kevin Klíma - Rousek, Pech, Jarůšek - M. Beran, Sill, Smejkal. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Brno: Vejmelka - O. Němec, Baranka, Štencel, Gulaši, Bartejs, Barinka, D. Mikyska - Mueller, P. Holík, Zaťovič - M. Erat, Plekanec, Plášek - Mallet, J. Hruška, Orsava - Köhler, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský, Pokorný, Oslizlo a Horáček.

Uwe Krupp (Sparta): "Byl to dobrý zápas. Měli jsme šance dostat se zpět do utkání, ale nepodařilo se nám v pravou chvíli skórovat. Neměli jsme takové emoce jako v předešlých dvou zápasech, odehráli jsme třetí zápas v pěti dnech a kluci už byli unavení. Neměli jsme tolik energie jako hráči Brna. Jak už jsem řekl, měli jsme šance dostat se do zápasu, ale Brno dnes bylo lepší."

Kamil Pokorný (Brno): "Podali jsme vysoce disciplinovaný herní výkon. Co jsme si řekli, tak všech 21 hráčů stoprocentně plnilo. Jeden z klíčových momentů zápasu byla rychlá odpověď na vyrovnávací gól Sparty a chycené trestné střílení dnes vynikajícím Karlem Vejmelkou. Naše oslabení jsem už ani nepočítal, my jsme ale dostali jednu přesilovou hru, kterou jsme využili. Poté jsme kuriózní brankou při hře třech proti šesti utkání rozhodli. Bylo to zasloužené vítězství a my jsme s předvedenou hrou i výsledkem spokojeni."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články