Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sparta a Litvínov se ve čtvrtfinále představí poprvé doma

Praha - Za vyrovnaného stavu 1:1 budou pokračovat čtvrtfinálové série play-off, v nichž o postup bojují Litvínov s Plzní a Sparta proti Třinci. Severočeši i Pražané dokázali překlopit na svou stranu výhodu domácího prostředí, teď je však na nich, aby ji dokázali před svými fanoušky také potvrdit. Utkání Sparta - Třinec sledujte živě na Čt sport a našem webu od 18:00.

Sparťanům po úspěšných nájezdech na konci druhého duelu spadl kámen ze srdce. Byli totiž jen 37 vteřin od druhé porážky, než je spasil v základní hrací době Peter Jánský. Nájezdy pak rozhodl Petr Ton. "Série zatím nabízí vyrovnaný hokej a stav 1:1 na zápasy je podle mě spravedlivý. Nic na tom nezmění ani fakt, že se série přesouvá na náš led, protože bilanci s Třincem máme dlouhodobě vyrovnanou jak doma, tak venku," řekl dnes trenér Josef Jandač.

Pražané by se měli podle jeho plánů i nadále držet zaběhnutého stylu hry, snažit se držet kotouč a vyvarovat se zbytečných vyloučení. "V sérii zatím rozhodují maličkosti a taky náhodné odrazy puků, ale to je prostě play-off a musíme s tím počítat. Už ve dvou úvodních zápasech padlo snad pět gólů, které byly buď vlastní, nebo nějakým způsobem šťastné a tečované. Je třeba jít těmto situacím naproti, abychom byli úspěšní," nastínil Jandač. Chybí zraněný gólman Pinc a distancovaný Pacovský.

Oceláři kromě Hrubce v kompletní sestavě

Třinec se do Prahy vypravil bez známek skleslosti. Kouč Josef Turek si je jistý, že nepovedený závěr druhého zápasu se na týmu negativně neprojeví. "Série nekončí, byl to teprve druhý zápas a já jsem přesvědčen, že hráči už to hodili za hlavu. Máme na to dost zkušený mančaft. Stav je vyrovnaný, oba týmy mají k postupu stejně blízko, jedeme dál," řekl Turek.

Slezanům schází gólman Hrubec, který má z prvního utkání zlomenou očnici, další ztráty v kádru hlášeny nejsou. Turek doufá, že i Oceláři na půdě soupeře minimálně jednou uspějí. "Sparta doma určitě vyvine tlak, ale my se budeme snažit navázat na výkon z prvního zápasu, kdy jsme perfektně bránili a byli produktivní," uvedl Turek.

Dá Plzeň v Litvínově gól ve hře 5 na 5?

Hráči Litvínova a Plzně nabídli divákům sice dietní gólové menu, když ve dvou utkáních padly celkem jen čtyři góly, ale rozhodně se bylo v hodně vyrovnaných a urputných bitvách nač dívat.

"Padly čtyři góly a všechny v přesilové hře. Ta série je o faulech a vyloučeních a bude to o tom i nadále. Plzeň má perfektní hráče na přesilovky, ve hře pět na pět se zatím nikdo neprosadil, tak uvidíme, co přijde dál," uvedl litvínovský kouč Vladimír Jeřábek.

Na straně jeho svěřenců naskočilo za oba zápasy celkem 28 menších trestů, přičemž Jeřábek s některými, kdy hráči bránili svého gólmana Pavla Francouze před důrazem soupeře, souhlasil. "Některé ty fauly k tomu patří a musí tam být. Nemůžeme z něho nechat dělat terč." S těmi ostatními už se ale neztotožňoval. "Mluvíme o tom, aby těch vyloučení nebylo tolik, protože některé z těch faulů byly zbytečné," připustil Jeřábek.

Patrně ještě větší úlevu než sparťané prožili po vydřené sobotní výhře 2:1 plzeňští Indiáni. Úvodní zápas s Litvínovem doma ztratili, čímž prodloužili sérii porážek na sedm. Vítěznou radost si pak vychutnali po více než měsíci.

"To vítězství jsme strašně potřebovali, protože se nám na konci základní části vůbec nedařilo. Ničím jiným než bojovností se to uhrát nedá a my jsme to potřebovali zlomit. Teď v tom musíme pokračovat," prohlásil asistent trenéra Michal Straka. Podobný obrázek, jako nabídly bitvy na západě Čech, očekává i v Litvínově. "A když gólmani budou předvádět takové výkony (jako v Plzni), moc gólů padat nebude," míní Straka.

Zdravotní potíže po druhém duelu série měli St. Pierre, Jeřábek a Frolo. "Jsme sice potlučení, ale tohle je play-off, tak uvidíme, jak na tom kluci budou," doplnil Michal Straka.

Je nám líto, video expirovalo.
Před čtvrtfinálovými zápasy play-off
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články