Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Spanilá hradecká jízda pokračuje. Východočeši vyplenili i Olomouc, dvakrát se trefil Smoleňák

Nejlepší extraligový start v klubové historii Hradce Králové se každým zápasem vylepšuje. Hradečtí zvládli suverénním způsobem i duel pátého kola na ledě Olomouce, kde zvítězili přesvědčivě 6:1. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky staršího vybojovali dohromady 14 z 15 možných bodů a vládnou tabulce.

Hráči Hradce Králové se radují v utkání proti Olomouci
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Start do sezony je perfektní. Jsme za to strašně rádi, soupeři jsou kvalitní a není to jednoduché. Snažíme se soustředit na naši hru a jít do všeho naplno. Hráči chtějí, pracují, poslouchají naše instrukce a zatím hrají zodpovědně. Hlavně pracují a pak to funguje," řekl asistent trenéra Hradce Králové David Kočí.

"Body jsme jednoznačně ztratili v obraně. Hradec nás tam jednoznačně přehrál, my jsme ztráceli puky na modré a oni z toho těžili. Hradec hraje výborný hokej, proto jsou tam, kde jsou. Trestali skoro všechno, my jsme nedokázali vytěžit žádné větší šance," doplnil Gřeš.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc – Hradec Králové

Domácí měli šanci otevřít skóre v sedmé minutě, kdy po Káňově akci minul Kolouch. V čase 7:42 se radovali hosté. Po střeleckém pokusu Lva se dostal ke kotouči Kevin Klíma, který neváhal a dostal puk za Konrádova záda. Olomoucký gólman potom svůj tým podržel při Cingelově šanci.

Hradečtí ale hned po 82 sekundách od první trefy zvýšili. Po vyhraném buly Orsava obkroužil s kotoučem branku a přihrál Smoleňákovi, který z úhlu zamířil přesně do odkryté branky.

O minutu později mohl další gól Hradce Králové vstřelit Perret, když se s pukem obtočil kolem branky domácího gólmana, ale těsně minul. Hostující tým vzápětí využil přesilovku, když Lev přihrál křížně Blainovi, jenž vystřelil, a Nedomlel puk před domácím gólmanem tečoval do sítě. Konráda vzápětí nahradil Lukáš.

"Nemyslím si, že jsme do zápasu vstoupili špatně, ale Hradec dal góly a za stavu 3:0 po deseti minutách se s takovýmto týmem těžko hraje. Hrát proti týmu, který to cpe do brány, je těžké. Pořád se kolem vás motá pět hráčů, dobře o sobě vědí," prohlásil olomoucký gólman Jan Lukáš.

Na začátku druhé třetiny se o snížení nepříznivého stavu snažil Ondrušek, ale jeho tečovaná rána skončila u Mazance. Na Lukáše jel osamocený Perret, který ale domácího brankaře nepřekonal.

V 25. minutě už Mountfield vedl o čtyři branky. Hronek poslal puk před bránu Růžičkovi, jenž se trefil do levého horního rohu. Zkorigovat stav zkoušel střelou z mezikruží Knotek, Mazanec však puk vyrazil. Neuspěl ani při dvou šancích Káňa.

Další možnosti neproměnili ve třetí časti Kucsera, který puk před odkrytou brankou hostů promáchl, a Handl. V 49. minutě upravil už na 5:0 obránce Hronek a o několik vteřin později pomohla Olomouci tyč po Jerglově pokusu.

V 54. minutě sebral Mazancovi čisté konto Gřeš, který se prosadil po individuální akci. Pět minut před koncem se dostal k puku osamocený Káňa, ale Mazanec zasáhl lapačkou. V 58. minutě dovršil výsledek tečí do brankoviště natlačený Smoleňák a gól platil i po trenérské výzvě domácích.

5. kolo hokejové extraligy:

HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 1:6 (0:3, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 54. Gřeš - 8. Kevin Klíma (Lev, Pilař), 10. Smoleňák (Orsava, Nedomlel), 15. Nedomlel (Cingel, Blain), 25. V. Růžička ml. (Kelly Klíma, Hronek), 49. Hronek (Kevin Klíma, Perret), 58. Smoleňák (Cingel). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Rampír, Špringl. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

Olomouc: Konrád (16. Lukáš) - A. Rutar, Ondrušek, Škůrek, Valenta, Dujsík, Vyrůbalík - V. Tomeček, J. Knotek, Handl - Kucsera, Kolouch, J. Káňa II - Navrátil, Nahodil, Olesz - Bambula, Gřeš, Burian. Trenéři: Moták a Tomajko.

Hradec Králové: Mazanec - Hronek, Nedomlel, Blain, Pilař, F. Pavlík, Šalda, Čáp - Smoleňák, Cingel, Orsava - Kelly Klíma, V. Růžička ml., J. Sklenář - Lev, Kevin Klíma, Perret - Jergl, Koukal, R. Pavlík. Trenér: V. Růžička st.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články