Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Povídání o kopané

Soupeř mi byl jedno. Sérii s Libercem mohou rozhodnout "špinavé" góly, uznal Zaťovič

Závěr čtvrtfinále mu vyšel skvěle. Hradec Králové dorazil hattrickem a posunul Kometu do semifinále. V něm se obhájce titulu z Brna utká s vítězem základní části extraligy Libercem a Martin Zaťovič očekává náročnou a vyrovnanou bitvu, kterou mohou rozhodnout detaily. "Nejvíc do toho mohou promluvit špinavé góly z předbrankového prostoru a taky obětavost," naznačil. Přímý přenos prvního semifinále Liberec – Brno sledujte ve středu od 16:40 na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Martin Zaťovič s fanoušky Komety
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Jméno soupeře se hráči Komety dozvěděli až týden poté, co sami propluli mezi čtyři nejlepší. "Mně to bylo jedno, jestli půjdeme na Třinec, či Liberec. Oba to jsou špičkové mančafty, což dokázaly v základní části," řekl Zaťovič. Přiznal, že z konkurenčních zápasů viděl jen jednu třetinu sedmého duelu mezi Plzní a Olomoucí. "Jinak jsem to v televizi nesledoval," doplnil.

Liberec vyhrál základní část, Brno v ní třikrát porazil. "Nějaké informace máme a teď se na ně pečlivě připravujeme," řekl Zaťovič. "Máme z Liberce respekt, bude to určitě náročné, ale i tato série začíná od nuly. My chceme ale potvrdit naši dominanci v play-off z let předchozích a postoupit," uvedl.

Čtyřiatřicetiletý útočník, který v extralize odehrál přes 500 utkání, se pochopitelně s řadou hráčů Liberce zná, ale vyvrací, že by k někomu z nich měl kamarádsky či lidsky blíž. "Lidskost sem teď netahejte, je to play-off. Bude to velký souboj dvou týmů, a až série skončí, tak si podáme ruce," řekl.

Jak bude semifinále vypadat? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

Fanoušci se těší, že duel vítěze základní části s obhájci titulu nabídne špičkový hokej. Rozhodovat o osudu jednotlivých utkání i celé série mohou maličkosti. "Nejvíc do toho mohou promluvit špinavé góly z předbrankového prostoru a taky obětavost," naznačil Zaťovič.

S obětavostí Kometa neměla ve čtvrtfinále s Hradcem problém. Hráči padali do střel, čistili prostor před brankářem Markem Čiliakem a ve čtyřech zápasech dostali jen čtyři góly. "Musíme v té ostrosti v předbrankovém prostoru pokračovat, to bude základ úspěchu," tvrdil Zaťovič.

Deset dní bez mistrovského zápasu využili hráči nejen k tréninku, ale i k volnu. Teď už jsou myšlenkami v Liberci, kde série ve středu začne. "Asi to bude na začátku opatrné jako první zápas v Hradci. Nikdo nebude chtít udělat chybu," dodal Zaťovič.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články