Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

SOUHRN DOHRÁVEK EXTRALIGY: Třinec v ocelářském derby přetrhl šňůru proher, výhru Sparty řídil Řepík

Třinec prolomil sérii nezdarů a po pěti porážkách v řadě si v dohrávce 43. kola spravil chuť vítězstvím 2:1 na ledě Vítkovic. Úřadujícím šampionům ke třem bodům výrazně dopomohl útočník Martin Růžička, jenž si připsal gól a asistenci. Sparta v dohrávce 33. kola porazila Karlovy Vary 6:3, přestože prohrávala už 1:3. Šestou domácí výhru Pražanů za sebou zařídil hattrickem kapitán Michal Řepík.

Domácí měli lepší nástup do zápasu, ale hned z první přesilovky otevřeli skóre Oceláři. Krenželokův faul rychle potrestal Nestrašil, jenž dostal na kruhu spoustu volného prostoru a po křížné Růžičkově přihrávce prostřelil Klimeše. Diváky vzápětí zvedla ze sedadel rvačka Kaluse s Voženílkem.

Zkraje druhé části také hosté selhali při dlouhé hře v pěti proti třem, ale sekundu po vypršení obou trestů Nestrašil napříč pásmem nahrál Růžičkovi a ten z voleje podruhé rozvlnil vítkovickou síť. Byl to jeho dvacátý gól v sezoně.

Vítkovičtí své naděje v další přesilovce přece jen oživili, když ve 36. minutě Raskob bombou překonal Mazance a snížil. A stejný hráč mohl i vyrovnat, v 56. minutě ale rozezvučel jen tyč. Třinec tak i podruhé v sezoně v Ostravě těsně zvítězil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – Třinec

HC Vítkovice – Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 36. Raskob (Roberts Bukarts, Mueller) – 6. Nestrašil (M. Růžička, Daňo), 24. M. Růžička (Nestrašil, Marinčin). Rozhodčí: Hejduk, J. Ondráček – J. Ondráček II, Špůr. Vyloučení: 6:7, navíc Kalus – Voženílek oba 5 min. Využití: 1:1. Diváci: 8459.

Sparta nastoupila i s čerstvou posilou Stefanem Wargem. Švédský obránce byl po 130 sekundách na ledě u inkasovaného gólu. Jiskra našel před Kovářem Kohouta, který otevřel skóre. Karlovarský útočník si připsal ještě jednu branku a v polovině utkání vedli hosté 3:1.

Domácí se dočkali snížení 83 sekund před druhou pauzou: Kempný vypálil zpoza pravého kruhu a puk doklepl za Lukeše Tomášek. Sparta odolala tlaku Energie v úvodu závěrečné části a ve 45. minutě vyrovnala, když se puk od Buchteleho brusle odrazil za Lukeše.

Za 98 sekund už domácí vedli a karlovarského gólmana překonal z otočky Řepík. V 52. minutě při Grígerově vyloučení nabil Kempný Řepíkovi, který dovršil svůj druhý hattrick v extralize. V závěru sáhla Energie k power-play a do prázdné branky pečetil výsledek obránce Němeček.

Sparta Praha – Energie Karlovy Vary 6:3 (1:1, 1:2, 4:0)

Branky a nahrávky: 7. Řepík (P. Kousal, Sobotka), 39. Tomášek (Kempný, Moravčík), 46. Buchtele (D. Vitouch, Safin), 47. Řepík (M. Forman, Sobotka), 52. Řepík (Kempný), 59. Němeček (Buchtele) – 3. Kohout (Jiskra. D. Mikyska), 26. Hladonik (Stříteský), 31. Kohout (Redlich). Rozhodčí: Šindel, Veselý – Hnát, Lhotský. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. DivácI: 10 568.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články