Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 7. KOLA: Litvínov válí dál, doma uspělo i kvarteto Kladno, Hradec, Liberec a Brno

Sedmé utkání, sedmé vítězství. Hokejisté Litvínova tentokrát porazili České Budějovice 5:1 a opět přepsali extraligovou historii. Lepší start do ročníku samostatné tuzemské nejvyšší soutěže doposud neměl v minulosti žádný tým. V 7. kole své příznivce potěšili v domácím prostředí také hráči Kladna, Hradce Králové, Liberce a po prodloužení i Brna, které si vyšláplo na Pardubice.

Hokejisté Litvínova se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Litvínov prodloužil famózní sérii

Gólem a asistencí se na dalším vítězství Vervy, které scházel nemocný klíčový útočník Ondřej Kaše, podíleli Nicolas Hlava a Petr Koblasa. Jihočeši naopak kousali porážku počtvrté za sebou, na kluzištích soupeřů neuspěli ani ve třetím zápase v nové sezoně.

HC Verva Litvínov – Banes Motor České Budějovice 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. M. Sukeľ (Hlava, D. Kaše), 39. Hlava (McIsaac), 39. Czuczman (Koblasa, Sandberg), 59. Koblasa (Sandberg), 59. Jurčík (Jícha, D. Zeman) – 21. O. Kovařčík (Gulaš, F. Přikryl). Rozhodčí: Šír, Cabák – Hlavatý, Hynek. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:0. Diváci: 4250.

Hradec Králové opustil poslední místo

Hokejisté Mountfieldu si v 7. kole připsali teprve druhou výhru. Plzeň zdolali i díky třem gólům obránců 4:0 a na domácím ledě uspěli podruhé za sebou. Slovenský gólman Stanislav Škorvánek vychytal své první čisté konto v extralize a pomohl svému týmu k posunu ze dna tabulky.

Mountfield Hradec Králové – HC Škoda Plzeň 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Kalina (Dmowski, McCormack), 20. Pláněk (Šťastný), 21. Jergl (Tamáši, Perret), 47. Freibergs (Miškář). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Ondráček, Thuma. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 3332.

Kladno je doma nadále stoprocentní

V domácí aréně se radovalo také Kladno, které udolalo Třinec 3:2 a i ve třetím vystoupení před vlastními příznivci naplno bodovalo. Oceláři naopak nezvládli i čtvrtý zápas venku a připsali si už pátou porážku. Dvakrát sice smazali ztrátu, ale na gól Antonína Melky ve 35. minutě už neodpověděli.

Rytíři Kladno – HC Oceláři Třinec 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Jarůšek (Filip, Šenkeřík), 31. J. Strnad (Pietroniro), 35. Melka (Jarůšek, Smoleňák) – 26. Marian Adámek (P. Vrána, Dravecký), 32. Cienciala (Čacho, Nedomlel). Rozhodčí: Ondráček, Vrba – J. Svoboda, Blažek. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. Diváci: 2934.

Liberec se dočkal prvního triumfu na vlastním ledě

Na pátý pokus zapsali Bílí Tygři premiérové domácí vítězství, konkrétně nad Karlovými Vary 4:2, a zároveň přerušili sérii tří porážek. Energie naopak vyšla po nezdarech v Litvínově a s Vítkovicemi potřetí za sebou bodově naprázdno. Gólem a přihrávkou se pod to podepsal slovenský liberecký útočník Martin Faško-Rudáš.

Bílí Tygři Liberec – HC Energie Karlovy Vary 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. T. Galvas (Derner, A. Musil), 26. Kelly Klíma (Faško-Rudáš), 29. Faško-Rudáš (Lantoši, M. Ivan), 33. Ryšavý (A. Musil) – 5. O. Beránek (Jaks, Černoch), 59. D. Moravec (Gríger, O. Procházka). Rozhodčí: Hradil, Kika – Rampír, Axman. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3426.

Brno zabralo po třech porážkách 

A tečku za úterním programem 7. extraligového kola udělali hokejisté Brna, kteří vyhráli nad Pardubicemi 3:2 v prodloužení a oslavovali po sérii tří nezdarů. V čase 64:53 rozhodl v přesilové hře útočník Adam Zbořil. Dynamo si po nedělním domácím výprasku se Spartou 0:4 připsalo druhou porážku za sebou.

HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice 3:2 v prodl. (0:1, 2:1, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 25. T. Rachůnek (K. Pospíšil, Cingel), 33. Marcinko (K. Pospíšil, Švrček), 65. A. Zbořil (T. Rachůnek) – 1. Čerešňák (Poulíček, Mandát), 30. M. Kaut (Červenka, Paulovič). Rozhodčí: Šindel, Mejzlík – Lhotský, Špůr. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. Diváci: 6217.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články