Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 5. KOLA: Spartě pomohla trenérská výzva, Dynamo přestřílelo Vítkovice a Kometa přehrála Motor

Pikantní souboje nabídlo páté kolo extraligy a hostující favorizované týmy uspěly na ledě soupeřů. Sparta se radovala v Plzni 3:2 i díky tomu, že branka Petra Zámorského na 3:3 z 58. minuty byla odvolána po úspěšné trenérské výzvě Pražanů. Pardubice zase zvítězily ve Vítkovicích 7:3, přičemž hattrickem se blýskl útočník Dynama Lukáš Radil. Obhájci titulu z Třince uspěli v Olomouci 4:3, Kometa zase slaví první tři body v sezoně po výhře 4:0 nad Českými Budějovicemi.

Brankář Sparty Jakub Kovář čelí šanci Plzně
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Výhru Sparty zařídil kapitán Řepík

Plzeň doma držela s favorizovanou Spartou krok, když zvedla po úvodní trefě Jakuba Lva a po zásahu Tomáše Mertla na 2:2 na začátku třetí třetiny a mohla dále pomýšlet na bodový zisk. Jenže ve 49. minutě vstřelil vítězný gól Pražanů kapitán Michal Řepík a na druhé straně byla branka Petra Zámorského v čase 57:37 rozhodčími odvolána. Sparta vyhrála i popáté v sezoně, naopak Plzeň padla potřetí v řadě.

HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 13. Lev (P. Straka, M. Indrák), 44. Mertl (Zámorský, Rekonen) – 18. Buchtele (Hauser, J. Lajunen), 24. M. Forman (O. Najman), 49. Řepík (Chlapík). Rozhodčí: Pražák, Květoň – Brejcha, Zíka. Vyloučení: 5:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5523.

Pardubice otočily duel ve Vítkovicích

Ostravané nezvládli prestižní zápas s Pardubicemi. Vítkovičtí zvládli vstup do utkání a na začátku druhé třetiny se znovu ujali vedení po trefě Rastislava Deje na 3:2, ale poté se Dynamo rozjelo. Ještě před druhou přestávkou otočili stav David Cienciala s Lukášem Radilem, jenž ve třetí třetině zkompletoval hattrick. Brankou v oslabení se blýskl Jan Mandát, za Východočechy se navíc prosadily všechny útočné formace. Vítkovice čekají na další výhru už tři zápasy.

HC Vítkovice Ridera – HC Dynamo Pardubice 3:7 (2:2, 1:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 8. Lakatoš (Percy, Mueller), 20. Raskob (Percy, Kotala), 27. Dej (M. Přibyl, Mikuš) – 12. Poulíček (Bučko), 14. Radil (R. Kousal), 31. Cienciala (L. Sedlák, Hyka), 33. Radil (D. Musil, T. Zohorna), 41. Mandát, 55. Vondráček (D. Musil, Čerešňák), 59. Radil (R. Kousal, Čerešňák). Rozhodčí: Jeřábek, Cabák – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5126.

Karlovy Vary nenašly recept na Jana Růžičku

Mladá Boleslav udolala Karlovy Vary 1:0 díky brance Róberta Lantošiho z 22. minuty. Čisté konto si připsal Jan Růžička, jenž předvedl 31 úspěšných zákroků. Středočeši se radovali potřetí za sebou, Energie přidala po dvou úvodních výhrách na startu sezony druhý nezdar.

BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 22. Lantoši (Söderlund, O. Roman). Rozhodčí: Kika, Jaroš – Ondráček, Thuma. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 2779.

Kometa konečně zabrala

První body v sezoně získala Kometa. Brňané po odchodu trenéra Patrika Martince a pod vedením Jaroslava Modrého zvítězili poprvé v ročníku, když České Budějovice porazili 4:0. Jihomoravané udeřili ve druhé třetině, kdy se prosadili hned třikrát. Vítěznou branku zaznamenal obránce Daniel Gazda v přesilovce, nulu si připsal Dominik Furch.

HC Kometa Brno – Banes Motor České Budějovice 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 27. Gazda (A. Zbořil, Holík), 33. Moses (Cingeľ), 35. Flek (Zaťovič, Lintuniemi), 59. Zaťovič (Flek, Ščotka). Rozhodčí: Mrkva, Vrba – Hlavatý, Rampír. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Diváci: 5086.

Proč Kometě nevyšel start sezony a jak je to s novou arénou pro Brno? Poslechněte si Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Učitel porazil žáka

Trenér Zdeněk Moták slavil výhru Třince 4:3 nad bývalým klubem z Olomouce, který vede Jan Tomajko. Oceláři nakročili ke třem bodům díky dvěma trefám Daniela Voženílka a pojistkám Marka Daňa s Petrem Vránou. Hanáci sice skóre dotahovali, když do černého zamířili v závěru Lukáš Kucsera a Silvester Kusko, ale vyrovnat se jim už nepodařilo.

HC Olomouc – HC Oceláři Třinec 3:4 (1:2, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 18. J. Knotek (Kunc, Sirota), 56. Kucsera (Sirota, Macuh), 60. Kusko (Řezníček, Navrátil) – 6. D. Voženílek (Kundrátek, A. Nestrašil), 17. D. Voženílek (M. Růžička, Kundrátek), 43. Daňo (Polášek, M. Růžička), 51. P. Vrána (Nedomlel, Marian Adámek). Rozhodčí: Šír, Obadal – Axman, Blažek. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 4983.

Liberec táhli mladíci

Bílí Tygři z Liberce zvítězili nad Kladnem 3:2, ačkoli se v závěru museli strachovat o výsledek. Domácí Severočeši si vypracovali tříbrankový náskok už do osmé minuty po trefách teenagera Jakuba Dvořáka, zkušeného Tomáše Filippiho a dalšího mladíka Tomáše Galvase. Rytíři ve druhé třetině snížili po zásahu Jiřího Ticháčka a Eduardse Tralmakse, ale v poslední části hry je v honbě za bodovým ziskem limitovala tři vyloučení. Kladno spadlo na poslední místo tabulky.

Bílí Tygři Liberec – Rytíři Kladno 3:2 (3:0, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 1. J. Dvořák (Filippi), 6. Filippi (Faško-Rudáš, M. Ivan), 8. T. Galvas (Flynn, Faško-Rudáš) – 33. Ticháček (Kusý, Jarůšek), 38. Tralmaks (Plekanec, Ticháček). Rozhodčí: Úlehla, Ondráček – Klouček, Kajínek. Vyloučení: 2:8. Využití: 0:1. Diváci: 4776.

Litvínov uspěl na nájezdy

Hradec Králové výsledkovou otočku proti Litvínovu nedotáhl. Východočeši sice dokázali srovnat z 0:2 na 2:2 po gólech Olivera Okuliara v přesilové hře a Radovana Pavlíka, ale další branku nepřidali a v samostatných nájezdech se prosadili pouze hosté. Nejprve ho na úvod proměnil Petr Koblasa a ve třetí sérii se prosadil také David Kaše. Brankář Matej Tomek chytil všechny čtyři hradecké pokusy.

Mountfield Hradec Králové – HC Verva Litvínov 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 2:1, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 34. Okuliar, 39. R. Pavlík (T. Pavelka, Blain) – 10. Gut (Zile, Koblasa), 22. Hlava (D. Kaše, Kirk), rozhodující sam. nájezd Koblasa. Rozhodčí: Hribik, Veselý – J. Svoboda, Bohuněk. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 3911.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články