Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 43. KOLA: Plzeň zkrotila Spartu, Vary sebraly Olomouci body v poslední sekundě

Nejatraktivnější duel 43. hokejové extraligy vyhrála Plzeň. Přivítala Spartu, na kterou se doma umí vytáhnout a podařilo se to i nyní. Výhrou 4:3 po nájezdech ukončili Západočeši sedmizápasovou vítěznou jízdu Pražanů. Pardubice vedou tabulku už o patnáct bodů, když uspěly v Mladé Boleslavi 5:3. Energie v čase 59:59 rozhodla o výhře v Olomouci 4:3. Duel konkurentů v tabulce přinesl fotbalový výsledek. Po 65 minutách hry nepadla v Litvínově branka a domácí Verva zvládla proti Českým Budějovicím až nájezdy.

Utkání Plzeň – Sparta
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka
Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Škoda Plzeň – Sparta Praha

Plzeň uspěla proti Spartě v nájezdech

Sparta má vynikající formu, ale osmé vítězství za sebou nepřidala, padla na ledě neoblíbené Plzně. Utkání 43. kola hokejové extraligy zvládli Indiáni 4:3 po nájezdech. Domácí promarnili vedení 1:0 a 3:1, ale v páté sérii nájezdů rozhodl netradiční střelec, obránce Michal Houdek. K výhře přispěl také gólman Miroslav Svoboda, který je proti Spartě v kariéře stále neporažený, sedmkrát proti ní uspěl.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 4:3 po sam. nájezdech (1:0, 1:1, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Mertl (Zámorský, Rekonen), 37. Rekonen (Piskáček, Kodýtek), 44. Kodýtek (Blomstrand, Holešinský), rozhodující sam. nájezd Houdek - 27. Konečný, 46. Sobotka (M. Forman, Řepík), 47. D. Vitouch (Buchtele, Vauhkonen). Rozhodčí: Jaroš, Šír - Brejcha, Lederer. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5738.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – České Budějovice

V Litvínově nepadl gól ze hry

Hokejová nuda, alespoň co se týká branek, byla k vidění na severu Čech. Litvínov zdolal doma České Budějovice výsledkem 1:0 až po nájezdech. Domácí zabrali po dvou porážkách za sebou a předstihli právě Motor o skóre na 12. místě. Rozhodl o tom v šesté sérii rozstřelu kanadský útočník Giorgio Estephan, který proměnil oba své pokusy v nájezdech. Gólman Šimon Zajíček přispěl k třetí výhře ve vzájemných duelech za sebou prvním čistým kontem v extraligové kariéře. Jeho protějšek Dominik Hrachovina si připsal druhou nulu v sezoně.

HC Verva Litvínov - HC Motor České Budějovice 1:0 po sam. nájezdech

Branka: Rozhodující sam. nájezd Estephan. Rozhodčí: Sýkora, Šindel - Frodl, Hynek. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 4126.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc – Karlovy Vary

Vary rozhodly v poslední vteřině

Hanáci si na domácím ledě nechali protéct utkání mezi prsty. Na startu třetí třetiny zvýšila Olomouc na 3:2, jenže zápas s Karlovými Vary nakonec prohrála 3:4. Západočeši uspěli počtvrté z posledních pěti utkání. V čase 59:59 rozhodl o triumfu hráčů Energie svým druhým gólem v utkání útočník Martin Kohout.

HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 3:4 (0:0, 2:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 22. Plášek (Kusko, Rašner), 38. Rašner (Olesz), 41. J. Káňa (Orsava, A. Rutar) - 28. Kohout (Havlín, Redlich), 36. O. Beránek (Černoch, D. Mikyska), 47. Gríger (T. Rachůnek), 60. Kohout (D. Mikyska). Rozhodčí: Hribik, Obadal - J. Ondráček II, Rožánek. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 3927.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Pardubice

Pardubice vezou tři body od Bruslařů

Už patnáctibodový náskok mají Pardubice na čele extraligy. Mladou Boleslav přehrály 5:3. Hosté zvítězili poosmé za sebou, pokaždé navíc s plným bodovým ziskem. Tři body za dva góly a nahrávku si připsal pardubický útočník Lukáš Sedlák. Středočeši doma neuspěli poprvé v novém roce 2023 po sérii pěti výher.

BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 3:5 (1:2, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. J. Stránský (Bičevskis, Šťastný), 40. Lantoši (O. Najman), 53. Söderlund (Lantoši, Pláněk) - 14. D. Musil (L. Sedlák), 18. Čerešňák (R. Kousal, Radil), 23. Paulovič (Poulíček, T. Zeman), 31. L. Sedlák (Hyka, Košťálek), 44. L. Sedlák (Vondráček, Štetka). Rozhodčí: Pražák, J. Ondráček - Kajínek, Zíka. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:2. Diváci: 4012.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno – Bílí Tygři Liberec

Po dvou dnech opět Brno vyhrálo 3:0

Forma už se Brňanům lepší. Hokejisté Komety zvítězili nad Libercem 3:0, stejně jako v pátek s Kladnem a zaznamenali tak třetí výhru za sebou, pokaždé přitom bodovali naplno. Všechny góly vstřelila Kometa v přesilových hrách, její brankář Dominik Furch udržel podruhé za sebou a celkově počtvrté v sezoně čisté konto. Bílí Tygři prohráli čtvrtý zápas v arénách soupeřů v řadě.

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 29. Kučeřík (Kollár, K. Pospíšil), 52. Strömberg (Horký, A. Zbořil), 60. Ďaloga (K. Pospíšil). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Rampír, Axman. Vyloučení 4:3. Využití 3:0. Diváci: 6224.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové – Kladno

Hradec Králové vyhrál potřetí v řadě

Mountfield uspěl doma proti Kladnu a připsal si tak třetí vítězství v řadě. Východočeši tak bodovali naplno potřetí za sebou a nadále posilují naději na umístění v elitní čtveřici soutěže. V 52. minutě rozhodl za stavu 2:2 Lukáš Cingeľ, nakonec Východočeši uspěli 4:2. Tři asistence si připsal francouzský útočník Jordann Perret. Rytíři jsou nadále poslední a na třinácté České Budějovice i dvanáctý Litvínov ztrácí už sedm bodů.

Mountfield Hradec Králové - Rytíři Kladno 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 14. Kevin Klíma (Perret, Jergl), 42. R. Pavlík, 52. Cingeľ (Perret), 59. Jergl (Perret) - 39. M. Procházka (Klepiš, Zikmund), 46. Kubík (Plekanec, Dotchin). Rozhodčí: Úlehla, Stano - Synek (oba SR), J. Svoboda. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Diváci: 5735.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články