Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 43. KOLA: Olomouc přetlačila Pardubice. Filippi zažil pětibodový večer a derby zvládly Plzeň i Třinec

Lídrovi hokejové extraligy druhou porážku v řadě připravila Olomouc. Pardubice ve 43. kole na Hané vyzrály na defenzivu domácích jen jednou a padly 1:2. Excelentní večer zažil liberecký Tomáš Filippi, který se dělí o první místo v kanadském bodování s Martinem Růžičkou. Bílé Tygry dotáhl gólem a čtyřmi asistencemi k výhře 6:2 nad Litvínovem. Na třetí pokus v západočeském derby v sezoně už to Plzni vyšlo. Indiáni zapsali první vítězství v extraligovém ročníku proti Karlovým Varům, které zdolali doma 4:3. Ocelářské derby zase jasně vyznělo pro Třinec výsledkem 6:2.

Závar před brankou Dominika Pavláta
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Olomouc překvapila lídra tabulky Dynamo

První Pardubice po sérii deseti výher prohrály podruhé za sebou, narazily totiž na rozjeté Hanáky, kteří počtvrté v řadě uspěli. Olomouc k vítězství 2:1 nakročila už v první minutě brankou Lukáše Nahodila, navázal na něj Jakub Sirota. Za Pardubice snížil Tomáš Hyka, ale na víc se hosté nezmohli.

HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Nahodil (Bambula, A. Rutar), 22. Sirota (Klimek, A. Rutar) – 43. Hyka (Radil, Čerešňák). Rozhodčí: Stano (SR), Cabák – Rožánek, Axman. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 5265.

Filippi režíroval vítězné utkání proti Vervě

Galapředstavení Tomáše Filippiho. Pěti body za gól a čtyři asistence se blýskl proti Litvínovu a výrazně přispěl k výhře 6:2. Dvě branky pak vstřelil Martin Faško-Rudáš. Liberečtí hokejisté zvítězili po třech porážkách za sebou. Bílí Tygři se posunuli o bod před svého nedělního soupeře a vrátili se do boje o čtvrté místo, které zajišťuje přímý postup do čtvrtfinále.

Bílí Tygři Liberec – HC Verva Litvínov 6:2 (2:0, 1:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 8. T. Galvas (Flynn, Filippi), 17. Rychlovský (Filippi, Hawryluk), 37. Faško-Rudáš (Filippi, McCoshen), 49. Faško-Rudáš (Filippi, Melancon), 54. Filippi (Rychlovský, Melancon), 55. Birner (J. Šír) - 26. Zygmunt (Kirk, Abdul), 26. Koblasa (Jaks). Rozhodčí: Hribik, Mejzlík - Kajínek, Lhotský. Vyloučení: 4:6, navíc J. Vlach - Havelka oba 5 min. Využití: 3:1. Diváci: 7286.

Plzeň otočila derby s Karlovými Vary

Souboj dvou trápících se celků zvládla lépe domácí Plzeň po výsledku 4:3. Indiáni zabrali po sérii šesti porážek, Energie prohrála počtvrté za sebou. Domácí hokejisté poprvé vyhráli v sezoně derby s Karlovými Vary, a to především díky třetí třetině, kterou ovládli 3:1. Tři asistence zapsal Jakub Lev.

HC Škoda Plzeň – HC Energie Karlovy Vary 4:3 (1:2, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 14. Malák (Lev, Zámorský), 42. Schleiss (Lev, Zámorský), 54. Bučko (Holešinský, Laakso), 56. Laakso (Lev, Schleiss) – 13. O. Beránek (Hladonik), 20. O. Procházka (Koffer, Bartejs), 60. Gríger. Rozhodčí: Kika, Veselý – Brejcha, Klouček. Vyloučení: 5:6, navíc Holešinský – Stříteský oba 5 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5788.

Ocelářské derby ovládl Třinec

Moravskoslezské derby si podmanili hokejisté Třince. Sice prohrávali po třech minutách 0:2, ale poté skórovali už jen hostující Oceláři. Dvě branky a přihrávku si připsal Miloš Roman a přispěl k vítězství 6:2. Třinec vyhrál potřetí za sebou, Ostravané prohráli třetí z posledních čtyř zápasů.

HC Vítkovice Ridera – HC Oceláři Třinec 2:6 (2:1, 0:4, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Kotala (T. Šoustal, Krieger), 3. Lakatoš (Rihards Bukarts) - 18. Miloš Roman (M. Růžička, J. Jeřábek), 28. Miloš Roman (M. Růžička, D. Voženílek), 33. A. Nestrašil (D. Voženílek, J. Jeřábek), 38. J. Jeřábek (Miloš Roman, Marian Adámek), 40. Hrehorčák (Nedomlel, Dravecký), 43. L. Hudáček. Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Lederer, Hlavatý. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. Diváci: 9623.

Pařík při prvním startu za Mountfield vychytal nulu

Hokejisté Hradce Králové porazili České Budějovice 4:0 a po měsíci a jednom dni si připsali tříbodové vítězství. Čekali na něj 11 zápasů. Čisté konto ve své premiéře za východočeský tým zaznamenal brankář Lukáš Pařík a byla to v 10. duelu v nejvyšší soutěži jeho první nula.

Mountfield Hradec Králové – Banes Motor České Budějovice 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. Miškář (Blain, Estephan), 5. Šťastný (Estephan, Okuliar), 47. Tamáši (Jank, Freibergs), 53. Perret (Pláněk, Okuliar). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Hnát, Špůr. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4642.

Lintuniemi skolil v prodloužení bývalý tým

Na začátku roku byl součástí trejdu z Brna pryč, a tak měl jasnou motivaci. Alex Lintuniemi rozhodl utkání 43. kola na ledě Komety a zařídil výhru 3:2 v prodloužení. Bruslaři v závěru duelu dohnali dvoubrankové vedení domácích. V čase 62:29 rozhodl finský bek Lintuniemi, který přidal i dvě asistence. Mladá Boleslav vyhrála potřetí v řadě, Brno přerušilo sérii sedmi domácích výher.

HC Kometa Brno – BK Mladá Boleslav 2:3 v prodl. (1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Okál (A. Zbořil, Moses), 26. Vincour (Gazda, Ščotka) - 46. Hradec (Pitule, Lintuniemi), 60. Pyrochta (Lintuniemi, Lantoši), 63. Lintuniemi (O. Roman). Rozhodčí: Šír, Obadal - Šimánek, Zíka. Vyloučení: 0:4. Využití: 1:0. Diváci: 6564.

Sparťané porazili Rytíře podeváté v řadě 

Pražané vyhráli počtvrté za sebou. Proti poslednímu Kladnu si vytvořili výrazný náskok už v první třetině, když Rytířům odskočili o tři góly. Kladenští se ve druhé třetině do zápasu vrátili, náskok sparťanů už ale nedohnali a padli 3:5. Kladno si naopak připsalo čtvrtou porážku v řadě a zůstává na konci tabulky.

HC Sparta Praha – Rytíři Kladno 5:3 (3:0, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 13. P. Kousal (Konečný, O. Najman), 14. Mozík (Kempný, M. Forman), 20. M. Forman (Kempný, Irving), 25. D. Vitouch (Krejčík, K. Hrabík), 58. R. Horák (Krejčík, Buchtele) - 22. Martenet (O. Bláha, Smoleňák), 35. Tralmaks (Smoleňák, Klepiš), 48. Klepiš (Sideroff, T. Hejda). Rozhodčí: Šindel, Sýkora - Hynek, J. Svoboda. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 11 902.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články