Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
OH Paříž 2024

SOUHRN 41. KOLA: Pardubice vyhrály i na ledě mistrovského Třince a vedou extraligu už o devět bodů

Pardubice vyhrály desátý z posledních jedenácti zápasů a po jasném vítězství na ledě mistrovského Třince 4:0 mají v čele tabulky už náskok devíti bodů na druhé Vítkovice. Stejným výsledkem uspěla i Mladá Boleslav proti Olomouci, s nulou vyhrál také Hradec Králové nad Karlovými Vary. Poslední Kladno udolalo Liberec 3:2 a snížilo manko na třinácté České Budějovice, které prohrály v Brně, na čtyři body. Opět zvítězila i Sparta.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta – Litvínov

Sparta vyhrála posedmé v řadě

Sparta vyhrála v dohrávce posedmé za sebou a upevnila si třetí místo v tabulce. Dvěma góly se na výhře Pražanů podílel kapitán Michal Řepík.

Litvínov nenavázal na předešlé dvě výhry a nadále je dvanáctý. Zápas byl součástí akce Sparta vzdává hold záchranářům, vojákům, policistům a hasičům, do O2 areny na něj přišlo 14 138 diváků.

Sparta Praha - HC Litvínov 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Tomášek (D. Kaše), 32. Řepík (Forman, P. Kousal), 36. Řepík (D. Kaše, M. Jandus) - 29. Hlava, 47. Demel (Šalda, Havelka). Rozhodčí: Hribik, Ondráček - Špůr, Šimánek. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. Diváci: 14.138.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Pardubice

Třinec nestačil na lídra z Pardubic, navíc příšel o Daňa

Oceláři počtvrté za sebou nebodovali, během této série dali jen tři branky a navíc se jim zranil v dolní části těla Marko Daňo, nejlepší střelec aktuálního ročníku. Skóre otevřel ve 28. minutě Adam Musil a ve třetí třetině zvýšili Pavol Štetka, Tomáš Hyka a Lukáš Sedlák. Pardubice zvítězily v desátém z posledních 11 utkání a Roman Will udržel čtvrtou nulu v sezoně.

"Všechny čtyři zápasy jsme nehráli úplně špatně, ale i v předešlých jsme nabídli soupeři prostor a šance, aby skóroval, zatímco my je dáváme těžce. I když je máme vyložené, odkrytou bránu, ale nedáváme," řekl třinecký trenér Zdeněk Moták.

Oceláři Třinec – Dynamo Pardubice 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávka: 28. A. Musil, 45. Štetka, 53. Hyka (L. Sedlák), 58. L. Sedlák. Rozhodčí: Hribik, Obadal - Lhotský, Zíka. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 4322.

Mladá Boleslav porazila Olomouc 4:0, Novotný udržel čtvrtou nulu

Bruslaři si připsali čtvrtou domácí výhru za sebou. Čtvrtým čistým kontem v sezoně k tomu přispěl brankář Filip Novotný. Středočeši ve vzájemných duelech proti Olomouci uspěli poprvé po čtyřech porážkách.

"Těší mě to, ale důležitější jsou tři body. Hlavně jsem se soustředil, abychom vyhráli. Do poslední minuty byl zápas vyrovnaný. Naštěstí jsme dali druhý gól a uklidnili se. Spokojenost je veliká. Tabulka je nahuštěná a body potřebujeme. Musíme makat dál," řekl Novotný, který udržel nulu v druhém domácím utkání za sebou.

BK Mladá Boleslav – HC Olomouc 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 10. O. Roman (Lantoši, Pýcha), 42. O. Najman (M. Beránek), 50. Kelly Klíma (Bičevskis), 53. Lunter (Dvořáček). Rozhodčí: Úlehla, Šindel - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 2458.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Hradec Králové – Karlovy Vary

Hradec Králové si výhrou nad Karlovými Vary upevnil osmé místo

Východočeši ukončili sérii čtyř porážek. Karlovy Vary zdolali 3:0 i díky gólu navrátilce Matěje Chalupy 3:0 a finský brankář Henri Kiviaho si připsal čtvrté čisté konto v ročníku. Chalupa se na východ Čech vrátil z Litvínova na hostování do konce sezony, za Hradec nastoupil do utkání po jediném tréninku.

Hradec Králové – Energie Karlovy Vary 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 30. Lev (F. Pavlík, Rosandič), 48. Perret, 55. M. Chalupa (Eberle). Rozhodčí: Šír, Pražák - Hynek, Šimánek. Vyloučení: 3:3, navíc Dlapa (Karlovy Vary) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3057.

Flekův hattrick zajistil Kometě tři body proti Českým Budějovicím

Brno v důležitém zápase s Českými Budějovicemi zabralo a po výhře 5:2 se v tabulce posunulo na 10. příčku. Motor klesl na 13. pozici a na poslední Kladno má náskok pouhých čtyř bodů. Třemi brankami a jednou asistencí se na uspěchu Komety podílel Jakub Flek.

Kometa Brno – Motor České Budějovice 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Hrbas (Ščotka, Kollár), 22. Flek (Kollár, D. Furch), 39. Flek, 51. K. Pospíšil (Kollár, Flek), 60. Flek (K. Pospíšil) - 14. Vondrka (Pech, Gulaš), 51. Z. Doležal (M. Hanzl, Percy). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Axman, Lederer. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 5258.

Kladno po čtyřech prohrách zabralo a porazilo Liberec 3:2

Dvěma asistencemi se na úspěchu Rytířů, kteří jsou i přes výhru nadále poslední, podílel útočník Martin Procházka. V dresu Liberce si dva body připsal obránce T. J. Melancon.

"Osobně tabulku vůbec nesleduji. Dokud nebudeme získávat tři body, tak je zbytečné se na ni dívat. My jsme měli několik zápasů bez výhry, teď jsme zaplaťpánbůh tři získali," řekl asistent trenéra domácích Pavel Skrbek.

Rytíři Kladno – Bílí Tygři Liberec 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Indrák (Plekanec), 9. Zikmund (M. Procházka), 49. Dotchin (M. Procházka) - 31. Kolmann (Melancon, Flynn), 49. Balinskis (Melancon, Birner). Rozhodčí: Ondráček, Stano (SR) - Rampír, Hnát. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 2023.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články