Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

SOUHRN 40. KOLA: Vítkovice neuspěly v maratonu nájezdů, Pardubice vedou už o šest bodů

Vítkovice prohrály ve 40. kole extraligy doma s Litvínovem 2:3, ačkoliv po první třetině vedly 2:0. Ve 13. sérii nájezdů rozhodl Michal Gut. Pardubice potvrdily roli favorita proti poslednímu Kladnu a zvýšily náskok na čele tabulky na šest bodů. Sparta si před rekordní návštěvou sezony 15 147 diváků upevnila třetí příčku před Třincem. Oceláři ani počtvrté v sezoně nenašli recept na České Budějovice. Kometa přes vzepětí v závěrečné třetině podlehla Karlovým Varům a klesla na předposlední místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – Litvínov

Litvínov obrátil zápas v Ostravě, rozhodla až třináctá série nájezdů

Přestože Litvínov prohrával ve Vítkovicích 0:2, dvě minuty před koncem řádné doby z přesilovky zásluhou Jindřicha Abdula vyrovnal a ve třinácté sérii nájezdů rozhodl Michal Gut. Litvínov tak po Olomouci uspěl i v Ostravě a z víkendového dvojzápasu na Moravě veze domů dvě výhry.

HC Vítkovice - HC Litvínov 2:3 po nájezdech (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 1. L. Krenželok (Lakatoš, Marosz), 20. Roberts Bukarts (Mikuš, Mueller) - 23. Jaks (Estephan, Hlava), 58. Abdul (Kudrna, Zile), rozhodující nájezd Gut. Rozhodčí: Obadal, Šír - Axman, Gebauer. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. Diváci: 5196.

České Budějovice znovu obraly Třinec o body a stoupají tabulkou

Motoru se v letošní sezoně proti Třinci nebývale daří. Jihočeši proti obhájcům titulu uspěli ve všech čtyřech vzájemných zápasech. V utkání 40. kola vyhrály České Budějovice na domácím ledě 3:2, Oceláři utrpěli třetí porážku za sebou. V poslední sekundě trefil hostující Libor Hudáček zblízka jen tyčku odkryté branky. 

Motor České Budějovice - Oceláři Třinec 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Pech (Strnad, Gulaš), 31. Gulaš (Pech, Bindulis), 37. Valský (Vondrka) - 7. Nestrašil (L. Hudáček), 56. Nestrašil (Daňo). Rozhodčí: Hejduk, Sýkora - Brejcha, Malý. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:1. Diváci: 4844.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta – Mladá Boleslav

Sparta před nejvyšší návštěvou sezony přehrála Mladou Boleslav

Pražané si připsali proti Mladé Boleslavi šestou výhru za sebou. Do O2 areny i díky 14. ročníku akce Sparta vzdává hold záchranářům, vojákům, policistům a hasičům zavítala nejvyšší návštěva sezony 15 147 diváků. Bruslařský klub pod novým trenérem Jiřím Kalousem poprvé nebodoval a podruhé prohrál.

Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. P. Kousal (Tomášek), 30. Sobotka (M. Forman), 49. M. Forman (Kempný. P. Kousal), 59. Mikliš - 29. Söderlund (Lantoši). Rozhodčí: Kika, Jaroš - Zíka, Klouček. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Diváci: 15 147.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Hradec Králové

Bílí Tygři si výhrou nad Hradcem Králové upevnili sedmé místo

Liberec porazil Hradec Králové 3:1 a v tabulce se svému soupeři vzdálil na rozdíl sedmi bodů. Východočechům se nedaří, prohráli čtvrtý zápas za sebou. Bílí Tygři položili základ svému vítězství již v první třetině, kterou vyhráli 2:0.

Bílí Tygři Liberec - Hradec Králové 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Flynn (A. Najman, Melancon), 10. Ordoš (Derner), 42. Frolík (A. Najman) - 59. Lev (Lalancette). Rozhodčí: Hribik, Pilný - Kajínek, Hynek. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 5583.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc – Plzeň

Olomouc v emotivním zápase udolala Plzeň a vrátila se na páté místo

V souboji o páté místo přetlačila Olomouc 3:2 Plzeň. Gólem a asistencí se na výhře Kohoutů podílel útočník Lukáš Nahodil, premiérový gól v nejvyšší soutěži si připsal Lukáš Mareš. Rozhodčí v zápase udělili 100 trestných minut, hned šest hráčů dostalo vyšší tresty.

HC Olomouc - HC Plzeň 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Nahodil (Plášek, J. Káňa), 30. Mareš (Orsava), 41. Knotek (Nahodil, J. Káňa) - 23. Kvasnička (Mertl, Blomstrand), 57. Pour (Kodýtek, Schleiss). Rozhodčí: Mrkva, Cabák - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 8:7, navíc Škůrek, Kusko (oba Olomouc), Bitten, Mertl všichni 5 min., Baránek, Hrabík (všichni Plzeň) oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 4019.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Kladno

Pardubice porazily i počtvrté v sezoně poslední Kladno

Dynamo vyhrálo nad Kladnem 4:2, dvakrát se mezi střelce zapsali Matej Paulovič a Lukáš Sedlák. Pardubice uspěly popáté v řadě a upevnily si vedení v tabulce, Kladno je i nadále poslední. V brance Východočechů se poprvé v tomto ročníku objevil Milan Klouček, který jinak působí v prvoligovém "béčku".

Dynamo Pardubice - Rytíři Kladno 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 17. Paulovič (Čerešňák), 27. Sedlák (Hyka, Cienciala), 34. Sedlák (Cienciala), 52. Paulovič (Vondráček) - 42. Beran (Slováček), 47. Kubík (Dotchin, Plekanec). Rozhodčí: Vrba, Stano - Kis, Rampír. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 10 008.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Brno

Kometa nezachytila ve Varech úvod a prohrála počtvrté za sebou

Karlovy Vary udolaly Brno 5:4, byť po dvou třetinách vedly o tři branky. Hattrickem se na výhře Energie podílel Ondřej Beránek, čtyři body za gól a tři asistence si připsal Petr Koblasa. Kometa uspěla jen ve dvou z posledních jedenácti utkání.

"Samozřejmě jsem hrozně rád za dnešní vstřelené tři branky, ale když soupeř dotahoval, tak jsem z toho byl rozpačitý. Kdybychom nebodovali, tak bych z toho hattricku neměl takovou radost," řekl Beránek po své druhém hattricku v extraligové kariéře.

Energie Karlovy Vary - Kometa Brno 5:4 (3:1, 1:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 5. O. Beránek (Koblasa), 7. Koblasa (Pulpán, Černoch), 12. O. Beránek (Bartejs, Černoch), 38. O. Beránek (Černoch, Koblasa), 54. Redlich - 12. Pospíšil (Holík), 41. Fajmon (Kollár), 44. Zaťovič (Šalé, A. Zbořil), 57. Zaťovič (Vincour, Horký). Rozhodčí: Veselý, Šindel - Komárek, Gerát. Vyloučení: 3:3, navíc Havlín - Dufek oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 3463.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články