Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 4. KOLA: Vítězná jízda Sparty pokračuje, Litvínov porazil i Liberec a Kometa nezabrala ani v Boleslavi

Čtvrté kolo a čtyři výhry. To je bilance hokejistů Sparty, kteří vedou tabulku a poradili si jasně i v Kladně, kde zvítězili 7:1. Jede i Litvínov, který v novém ročníku extraligy po úvodní porážce třikrát vyhrál, ve 4. kole porazil Liberec 4:1. Třetí výhru mají i druhé Pardubice, které porazily Olomouc 3:1. Ani změna trenéra zatím nepomohla k prvním bodům hráčům Komety Brno, která už s koučem Jaroslavem Modrým podlehla v Mladé Boleslavi 3:6. Třinec a České Budějovice rozhodly zápasy s Vítkovicemi a Hradcem Králové až v prodloužení – Třinec vyhrál 4:3 a Budějovice 2:1.  

Kladno – Sparta, Buchtele dává Kladnu gól
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Litvínov rozhodl v úvodní třetině

Litvínov rozhodl zápas v úvodní dvacetiminutovce, kdy třemi góly srazil soupeře. Domácí celek poslala do vedení spolupráce bratrů Kašových – David nahrával, Ondřej střílel. Druhý gól přidal v přesilovce britský útočník Kirk a v další přesilovce dal na 3:0 Abdul. V úvodu 2. třetiny snížil liberecký Pérez. Kobalasa ale v závěru třetiny využil přesilovku 5:3 a vrátil Litvínovu tříbrankové vedení, které už stanovilo výsledek. Šance hostů většinou zmařil jistý gólman Matěj Tomeček.

HC Verva Litvínov – Bílí Tygři Liberec 4:1 (3:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. O. Kaše (D. Kaše, Hlava), 9. Kirk (Jaks), 19. Abdul (Koblasa, Baránek), 40. Koblasa (D. Kaše, Jaks) – 23. J. Pérez (Filippi, Derner). Rozhodčí: Jaroš, Květoň – Šimánek, Špůr. Vyloučení: 7:10. Využití: 3:0. Diváci: 3826.

Litvínov: M. Tomek – Demel, Zile, Jaks, Baránek, D. Zeman, Czuczman, Šalda – Koblasa, M. Sukeľ, A. Kudrna – O, Kaše, D. Kaše, Hlava – Abdul, Kirk, Válek – Havelka, Jurčík, Zygmunt. Trenér: Mlejnek.

Liberec: D. Král – M. Ivan, McCoshen, Melancon, Kolmann, J. Dvořák, Derner, od 41. navíc A. Král – Kelly Klíma, Bulíř, Rychlovský – Faško-Rudáš, Filippi, J. Pérez – Flynn, A. Najman, Birner – Mucha, J. Šír, J. Vlach. Trenér: Pešán.

Sparta překvapení nepřipustila

Přijeli si pro vítězství a to si také odvezli. Hokejisté Sparty měli v Kladně navrch od začátku zápasu a domácí celek dokázal skórovat až v závěrečné třetině za stavu 0:6, kdy se trefil Ticháček. Za Spartu si připsal dvě trefy Buchtele. Zápas tak Kladno "vyhrálo" jen na vyloučené 15:13. Dva domácí hokejisté byli vyloučení až do konce zápasu.

Rytíři Kladno – HC Sparta Praha 1:7 (0:2, 0:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 45. Ticháček (Pytlík, Melka) – 1. Kempný (Řepík), 9. Buchtele (Mozík, Lajunen), 32. Řepík (Krejčík, O. Najman), 34. Buchtele (Kempný, Forman), 35. O. Najman (Chlapík, Mozík), 43. Irving (Kestner, P. Kousal), 59. Horák (Kousal, Kestner). Rozhodčí: Hribik, Veselý – Frodl, Lhotský. Vyloučení: 13:13, navíc Dotchin, Jarůšek (oba Kladno), Chlapík, Irving (oba Sparta) všichni 5 min a do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 4391.

Kladno: Brízgala (35. Bow) – Hejda, Dotchin, Ticháček, Martenet, Slováček, Veber – Tralmaks, Plekanec, Sideroff – Jarůšek, Klepiš, Beran – Frolík, O. Bláha, Pytlík – Melka, Babka, M. Procházka. Trenér: Vejvoda.

Sparta: J. Kovář – Mozík, Němeček, Irving, Kempný, Moravčík, Krejčík, Mikliš – Kestner, Horák, P. Kousal – Řepík, O. Najman, Chlapík – Hauser, Lajunen, Buchtele – Konečný, Forman, Vitouch. Trenér: Gross.

Modrý zatím Kometu nenastartoval

Jediným týmem v extralize, který ještě nemá ani bod, zůstává brněnská Kometa, která přijela do Mladé Boleslavi už s koučem Modrým na střídačce. Nebylo jí to však nic platné a odjela domů s porážkou 3:6. Přitom dva góly dala v 59. minutě a ještě trochu zdramatizovala jasný zápas, ale domácí zpečetili výhru při power-play hostů.

BK Mladá Boleslav – HC Kometa Brno 6:3 (1:1, 2:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 15. Järvinen (Lantoši, Prychota), 29. Fořt (Osburn, O. Roman), 37. Söderlund (Čech), 47. Lantoši (Järvinen), 54. Fořt (O. Roman, Osburn), 60. Söderlund – 15. Gazda (Flek, A. Zbořil), 59. Pospíšil (Ščotka, Gazda), 59. Lintuniemi (Zaťovič, Holík). Rozhodčí: Úlehla, Ondráček – Kajínek, J. Svoboda. Vyloučení: 5:6. Využití: 4:1. Diváci: 3314.

Mladá Boleslav: Novotný – Osburn, Pyrochta, Čech, Jánošík, Pláněk, Štibingr, Bernad – Aaltonen, Järvinen, Skalický – Lantoši, O. Roman, Söderlund – Šmerha, Fořt, Malát - J. Stránský, Hradec, Suchý. Trenér: Kalous.

Brno: Lukeš – Ščotka, Ďaloga, Holland, Lintuniemi, Gazda, Kučeřík – Moses, Cingeľ, Pospíšil – Kohout, A. Zbořil, Flek – Okál, Holík, Zaťovič – Jenyš, Zembol, Boltvan. Trenér: Modrý.

Vítkovice v poslední minutě odvrátily porážku, v prodloužení už ne

Třinec si šel v derby pro vítězství v základní hrací době. V poslední minutě vedl 3:1. Jenže Vítkovice dokázaly v přesile snížit a vteřinu před koncem vyrovnat. Zápas tak řešilo až prodloužení, v němž se v 64. minutě prosadil Hudáček a zařídil Třinci dva body.

HC Oceláři Třinec – HC Vítkovice Ridera 4:3 v prodl. (1:0, 0:1, 2:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Hrehorčák (M. Roman), 50. M. Růžička (Nestrašil, Kundrátek), 57. P. Vrána (Pánik, L. Hudáček), 64. L. Hudáček (Mazanec) – 37. Krieger (Raskob, Mueller), 60. Percy (Lakatoš), 60. Lakatoš (Kalus). Rozhodčí: Kika, Vrba – Blažek, Rampír. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. Diváci: 5400 (vyprodáno).

Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, J. Jeřábek, M. Adámek, Nedomlel, Polášek – M. Růžička, D. Voženílek, Daňo – L. Hudáček, P. Vrána, Pánik – Hrehorčák, M. Roman, Nestrašil – Kurovský, Čacho, Dravecký. Trenér: Moták.

Vítkovice: Klimeš – Raskob, Percy, Grman, Mikuš, Zeleňák, Gewiese, L. Kovář – Mueller, Krieger, J. Káňa – Lakatoš, Chlán, Fridrich – Kalus, Kotala, Roberts Bukarts – R. Půček, Přibyl, Krejsa. Trenér: Holaň.

Budějovice rozhodly až v prodloužení

V Českých Budějovicích se střelci prosazovali jen těžce. Domácí celek poslal do vedení ve druhé třetině Gulaš a hosté z Hradce Králové dokázali zareagovat až v 59. minutě, kdy vyrovnal Perret. Hosté v prodloužení zvolili hru bez gólmana, a to se jim nevyplatilo, když se do prázdné branky trefil Kubík.

Banes Motor České Budějovice – Mountfield Hradec Králové 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 37. Gulaš (Harris, Hovorka), 62. Kubík – 59. Perret (Miškář). Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Brejcha, Zíka. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 6303.

České Budějovice: Hrachovina – Pýcha, Gulaši, Hovorka, M. Doudera, Kachyňa, Štencel – Gulaš, Harris, Simon – Kubík, Pech, Ordoš – Valský, Vopelka, F. Přikryl – Koláček, Toman, M. Beránek. Trenér Čihák.

Hradec Králové: Bartošák – Quellet-Blain, Kalina, Pavelka, Freibergs, F. Pavlík, Jank, Marcel – Eberle, Miškář, R. Pavlík – Jergl, Tamáši, Okuliar – D. Šťastný, Lalancette, Perret – Chalupa, Zachar, Jasper. Trenér T. Martinec.

Pardubice doma nezaváhaly

Vyrovnaný zápas v Pardubicích nakonec patřil tamnímu celku. Ten vedl po gólech Poulíčka a Sedláka, ale v poslední minutě úvodní třetiny dokázal snížit Řezníček. V 52. minutě přidal třetí gól Hyka a hosté už na to odpovědět nedokázali, i když pak měli k dispozici přesilovku, usadili se v útočném pásmu, ale Pardubice se ubránily. V závěru pak mohly ještě zvýšit vedení, jenže Paulovič trestné střílení neproměnil. 

HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Poulíček (Radil, Bučko), 15. L. Sedlák (Hyka), 52. Hyka (Cienciala, Bučko) – 20. Řezníček (Nahodil). Rozhodčí: Jeřábek, Pražák – Hynek, Hnát. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 8831.

Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Bučko, T. Dvořák, Hrádek, Vála, J. Kolář – Hyka, L. Sedlák, Cienciala – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – Paulovič, Poulíček, Říčka – Vondráček, Rákos, Mandát. Trenér: Varaďa.

Olomouc: Sedláček – T. Černý, Ondrušek, A. Rutar, Sirota, Škůrek, Rašner, Řezníček – P. Musil, Nahodil, Klimek – Orsava, Kusko, Chmielewski – Navrátil, J. Knotek, Kunc – Kucsera, Macuh, Menšík. Trenér: Tomajko.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články