Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

SOUHRN 38. KOLA: Pardubice opanovaly vypjatý zápas s Třincem a jdou do čela, Sparta zaváhala s Vary

Pardubické Dynamo potvrdilo, že ho nerozhodila ani trenérská výměna v týdnu a v extralize dál vítězí. Východočeši si pod vedením nového hlavního kouče Marka Zadiny poradili po Karlových Varech také s třetím Třincem, který v 38. kole doma porazili 5:3. Pardubičtí díky tomu poskočili do čela tabulky před Spartu, jež nezvládla souboj právě s Vary a v domácím prostředí padla 1:4.

Hokejisté Pardubic slaví gól
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Šlágr kola pro Dynamo

Pardubice nezpomalují, proti Třinci přidaly šestou výhru za sebou po výsledku 5:3 a díky zaváhání Sparty vystřídaly pražský klub na čele pořadí. Dynamo vedlo v jedenácté minutě už 3:0 a vyhnalo brankáře Ondřeje Kacetla na střídačku, jeho náhradník Marek Mazanec však příval gólů nezastavil a inkasoval ještě dvakrát. Pardubický kanonýr Lukáš Radil si vylepšil bilanci o další dvě trefy stejně jako třinecký útočník Daniel Voženílek. Utkání s nábojem play-off nabídlo i dvacet trestných minut.

HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec 5:3 (3:0, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 2. A. Musil, 7. Radil (Čerešňák, M. Kaut), 11. Říčka (Košťálek), 33. Hájek (Poulíček), 45. Radil (Sedlák) – 40. D. Voženílek (Nedomlel, J. Jeřábek), 51. M. Růžička (D. Voženílek, M. Roman), 53. D. Voženílek (M. Roman). Rozhodčí: Hradil, Obadal – Klouček, Šimánek. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:1. Diváci: 9795.

Karlovy Vary vyloupily Spartu

Před utkáním v tabulce vedoucí Sparta nezvládla domácí duel s jedenáctými Karlovými Vary, které přitom předtím prohrály čtyřikrát v řadě. Hosté vedli po trefě Davida Kofroně, poté sice brzy srovnal za Pražany Jakub Krejčík, ale další branky už dali jen Západočeši. Nejprve se prosadil bývalý hráč Sparty Jiří Černoch, po něm Daniel Kružík a na konečných 4:1 upravil Ondřej Procházka.

HC Sparta Praha – HC Energie Karlovy Vary 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 7. Krejčík (Sobotka, Němeček) – 4. Kofroň, 35. Černoch (Plutnar), 48. Kružík, 60. O. Procházka. Rozhodčí: Úlehla, Hribik – Hynek, Špůr. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 8859.

Litvínov venku znovu prohrál

Doma téměř k neporažení, ale venku mu to nejde – taková je sezona Litvínova. Černožlutí tentokrát nestačili na Vítkovice a v Ostravě schytali vysokou porážku 1:5. Severočeši prohrávali už 0:4, až poté snížil v přesilovce Nicolas Hlava, to ale bylo vše. Kapitán Ostravanů Dominik Lakatoš zaznamenal gól a dvě asistence. Litvínov zvítězil na ledě soupeře naposledy 28. prosince.

HC Vítkovice Ridera – HC Verva Litvínov 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 14. Vondráček, 32. Kalus (Auvitu, Lakatoš), 36. Peterek (Šoustal, Percy), 46. Lakatoš (Fridrich, Auvitu), 53. Chlán (Fridrich, Lakatoš) – 53. Hlava (Jaks, Kirk). Rozhodčí: Ondráček, Šír – Axman, Hlavatý. Vyloučení: 4:1. Využití: 1:1. Diváci: 4693.

Kladno se dál trápí

České Budějovice se radovaly z triumfu na stadionu Kladna 3:0 a po dvou porážkách zase bodovaly naplno. Jihočechy táhl kapitán Milan Gulaš, jenž otevřel skóre v přesilové hře v polovině utkání a na začátku třetí třetiny zvýšil na 2:0. Definitivní podobu výsledku dal Mikuláš Hovorka. Krize Kladna se prohlubuje, Rytíři už osm zápasů v řadě nevyhráli a vydolovali jen tři z 24 bodů.

Rytíři Kladno – Banes Motor České Budějovice 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 30. Gulaš (Kondelík, Harris), 44. Gulaš (Kondelík), 45. Hovorka (F. Přikryl, Valský). Rozhodčí: Sýkora, Jaroš – Lhotský, Zíka. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 2613.

Hradec ukončil čekání na výhru

Plzeň nestačila na Hradec Králové a před vlastními diváky prohrála 2:3 po prodloužení. Hosté mohli vyhrát i za plný počet bodů, ale tři minuty před koncem základní hrací doby srovnal Michal Houdek. Druhý bod přisoudil Východočechům Marek Zachar. Hradečtí přerušili čtyřzápasovou sérii porážek.

HC Škoda Plzeň – Mountfield Hradec Králové 2:3 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Lev (Rekonen, Pour), 57. Houdek (Indrák, Hrabík) – 2. Šťastný (Jergl), 25. Tamáši (Okuliar, Perret), 65. Zachar (T. Pavelka). Rozhodčí: Šindel, Veselý – Brejcha, Ondráček. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 4016.

Mladá Boleslav schytala debakl

Olomouc deklasovala Mladou Boleslav 7:1 a uspěla ve druhém ze tří vzájemných duelů sezony. Po bezbrankové úvodní části Hanáci odskočili do náskoku 5:1 během druhé třetiny. Mladé duo Jakub Navrátil a Jan Bambula vyprodukovalo dohromady pět bodů a Olomouc poskočila na deváté místo tabulky.

HC Olomouc – BK Mladá Boleslav 7:1 (0:0, 5:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 25. Rutar (Navrátil), 25. Nahodil (Rašner, Bambula), 27. Kunc (Kusko, Navrátil), 28. Navrátil (Řezníček, Kunc), 37. Švrček (Ondrušek), 45. Bambula (Sirota, K. Káňa), 54. Orsava (Klimek, T. Černý) – 27. O. Roman (Lintuniemi). Rozhodčí: Kika, Cabák –Lederer, Rožánek. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváci: 4156.

Kometu táhly proti Liberci obvyklé opory

Brno nevzdává boj o první čtyřku tabulky zaručující přímý postup do čtvrtfinále play-off. Kometa přidala pátou výhru za sebou, tentokrát přehrála Liberec 4:1. Jihomoravané ztrácí z šesté příčky na páté Bílé Tygry jeden bod a na čtvrtý Litvínov čtyři. Severočeši sice zareagovali na úvodní branku Daniela Gazdy, když srovnával Tomáš Filippi, ale ve třetí třetině rozhodli o triumfu Brňanů Martin Zaťovič, Jakub Flek a Kristián Pospíšil.

HC Kometa Brno – Bílí Tygři Liberec 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 4. Gazda (Marcinko, J. Kos), 46. Zaťovič, 53. Flek (Cingel), 58. Pospíšil (Holland, Marcinko) – 34. Filippi (McCoshen, J. Vlach). Rozhodčí: Jeřábek, Mejzlík – J. Svoboda, Blažek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 7220.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články