Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 3. KOLA: Posledním neporaženým týmem zůstala Sparta, Kometa dál čeká na první bod

Po třech kolech extraligy už zůstal jediný neporažený tým – Sparta ve středeční předehrávce přetlačila v nájezdech Pardubice a vede před svým soupeřem o skóre. Sedm bodů má i třetí Hradec Králové, který podlehl v rozstřelu Mladé Boleslavi. Stejně jako Bruslaři získalo v nájezdech první body také Kladno, ve Vítkovicích byl jediným úspěšným střelcem Tomáš Plekanec. Poslední zůstává brněnská Kometa, dokázala sice konečně skórovat, ale Litvínov si přesto odvezl výhru 3:2.

Utkání Kometa Brno – Litvínov
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Bernad v nájezdech vystřelil Bruslařům první výhru

Mladá Boleslav uspěla na ledě dosud stoprocentního Hradce Králové 2:1 po nájezdech a získala první vítězství v novém ročníku. Bruslařský klub přestál velký tlak domácích ve třetí třetině a o jeho výhře rozhodl v rozstřelu obránce David Bernad. Středočeši tak porazili stříbrný tým posledního ročníku už popáté v řadě a poosmé z posledních devíti případů.

Hradec Králové – BK Mladá Boleslav 1:2 po nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 38. Okuliar (Lalancette, Blain) – 31. Järvinen (Pyrochta), rozhodující nájezd Bernad. Rozhodčí: Pražák, Pilný – Ondráček, Klouček. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 4042.

Brno prolomilo střeleckou smůlu, s Litvínovem i tak prohrálo

Kometa vedla nad Litvínovem 1:0, když její první gól v sezoně dal Lukáš Cingeľ, Severočeši vývoj otočili i zásluhou dvou tref Jindřicha Abdula, Brno už dokázalo jen snížit.

Kometa Brno – HC Litvínov 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Cingeľ (K. Pospíšil, Lintuniemi), 51. K. Pospíšil (Cingeľ) – 15. Abdul (D. Kaše), 35. Kirk (Hlava, Jaks), 45. Abdul. Rozhodčí: Vrba, Kika – Lederer, Blažek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 6103.

Energie ztratila první body v sezoně

Karlovy Vary prohrály v Olomouci 3:4 a ztratily první body v sezoně. Hanáci i podruhé v ročníku doma vyhráli, v čase 57:40 o tom rozhodl v přesilovce pěti proti třem Jan Knotek. Třemi body za dvě branky a jednu asistenci k tomu přispěl Jakub Navrátil.

HC Olomouc – Energie Karlovy Vary 4:3 (0:0, 2:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 31. Navrátil (Klimek, Švrček), 39. Navrátil (Macuh, Kucsera), 56. Řezníček (Kunc, Navrátil), 58. J. Knotek (Orsava, P. Musil) – 22. Gríger (D. Mikyska, T. Rachůnek), 53. Plutnar (Kružík, Hladonik), 54. T. Rachůnek (Stříteský). Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla – Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 5:7, navíc J. Knotek – Stříteský oba 5 min. Využití: 1:2. Diváci: 4229.

Plekanec vystřelil Rytířům první body

Kladno vybojovalo své první body v sezoně, na ledě Vítkovic vyhrálo 3:2 po nájezdech. Dvěma góly včetně rozhodujícího nájezdu k tomu pomohl veterán Tomáš Plekanec. Vítkovičtí měli především v závěru až drtivý tlak, přesto i podruhé v sezoně z domácího hřiště odešli poraženi.

HC Vítkovice – Rytíři Kladno 2:3 po nájezdech (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Fridrich, 13. M. Kalus (Mueller, Percy) – 11. Plekanec (Ticháček), 35. O. Bláha (Sideroff, Dotchin), rozhodující nájezd Plekanec. Rozhodčí: Obadal, Šindel – Axman, Rožánek. Vyloučení: 1:6. Využití: 1:1. Diváci: 5709.

Motor zvítězil díky Hovorkově trefě v Plzni

Po bezbrankové úvodní části ve 22. minutě nakonec vítěznou trefu Českých Budějovic zaznamenal sváteční střelec Mikuláš Hovorka. Brankář Motoru Dominik Hrachovina domácí Plzni skórovat nedovolil, a tak Západočeši utrpěli druhou porážku v řadě.

HC Plzeň – Motor České Budějovice 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branka a nahrávka: 22. Hovorka (Valský). Rozhodčí: Hribik, T. Veselý – J. Svoboda, Gerát. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 5186.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články