Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 24. KOLA: Třinec se dotahuje na druhou Spartu, Plzeň v přesilovkách zničila Mladou Boleslav

Třinec porazil ve 24. extralize díky povedené první třetině České Budějovice 3:2 a na třetím místě snížil náskok druhé Sparty na dva body. Pražané podlehli ve čtvrteční předehrávce Hradci Králové 1:2. Plzeň přehrála Mladou Boleslav 5:0 a na poslední přičku svého soupeře má náskok už deset bodů. Kladno po osmi porážkách zabralo a přetlačilo doma Litvínov 3:0, Olomouc udolala Liberec 3:2.

Jakub Doktor v utkání s Českými Budějovicemi
zdroj: twitter.com/hcocelaricz

Třinec rozhodl třemi góly už v první třetině

Obhájce titulu vedl nad Českými Budějovicemi v 19. minutě o tři góly zásluhou Daniela Voženílka, Tomáše Kundrátka a Viliama Čacha. Motor zápas zdramatizoval trefami Jana Ordoše a Matěje Tomana, vyrovnat ale nedokázal. Oceláři bodovali v šestnáctém utkání v řadě, z toho třináct zápasů vyhráli.

Oceláři Třinec – Motor České Budějovice 3:2 (3:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. D. Voženílek (Pánik), 17. Kundrátek (Doktor, M. Roman), 19. Čacho (Marinčin) – 38. Ordoš (Gulaš), 55. Toman (Kachyňa, M. Doudera). Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Blažek, Lederer. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 3779.

Indiáni trestali boleslavské fauly, hosté zůstávají poslední

Plzeň díky čtyřem přesilovkovým brankám přehrála Mladou Boleslav 5:0 a ukončila třízápadovou sérii domácích nezdarů. Dva góly vstřelil finský útočník Aleksi Rekonen, který zároveň asistoval u trefy druhého tříbodového hráče zápasu Adriána Holešinského. Brankář Dominik Pavlát udržel podruhé v sezoně čisté konto. Bruslaři prohráli desáté utkání z posledních dvanácti.

HC Plzeň – BK Mladá Boleslav 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Rekonen (Söderlund, Zámorský), 29. Pour (Laakso, Holešinský), 40. Holešinský (Pour, Rekonen), 49. Schleiss (Zámorský, Lev), 52. Rekonen (Holešinský, Laakso). Rozhodčí: Pražák, Šindel – Brejcha, Zíka. Vyloučení: 5:8, navíc Houdek – Jánošík oba 5 min., Lantoši 10 min. Využití: 4:0. Diváci: 3469.

Rytíři ukončili sérii porážek, čistým kontem a asistencí zazářil Brízgala

Kladno ukončilo více než měsíční čekání na výhru. Rytíři přetlačili Litvínov 3:0 a připsali si teprve druhé tříbodové vítězství na vlastním ledě v sezoně. Na úspěchu domácích se prvním čistým kontem v sezoně a asistencí na poslední gól podílel brankář Adam Brízgala, vítězný gól vstřelil ve 27. minutě v přesilovce Pytlík.

Rytíři Kladno – HC Litvínov 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 27. Pytlík (Smoleňák, Klepiš), 35. M. Procházka (Dotchin, Melka), 59. Kusý (Babka, Brízgala). Rozhodčí: Úlehla, Veselý – Klouček, Šimánek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 2493.

Olomouc přetlačila Liberec 3:2, doma vyhrála potřetí za sebou

Bílým Tygrům vyšel vstup do utkání, už ve 3. minutě otevřel skóre hostující kapitán Birner. Olomouc však brzy dokázala odpovědět a během 41 vteřin vstřelila dvě branky. Nejdříve se trefil po rychlém protiútoku Klimek a poté se prosadil nejproduktivnější olomoucký hráč Macuh. Vítěznou branku dal v úvodu třetí třetiny Kunc. Liberec ještě v přesilovce dokázal snížit a mohl i vyrovnat, střelu Knota ale zastavilo břevno.

HC Olomouc – Bílí Tygři Liberec 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Klimek (Rašner, Nahodil), 8. Macuh (Kunc, Sirota), 42. Kunc (Anděl) – 3. Birner (Bulíř, J. Vlach), 48. Ivan (Filippi). Rozhodčí: Obada, Vrba – Lhotský, Hynek. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 4103.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články