Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

SOUHRN 21. KOLA: Litvínov předvedl čtyřgólový obrat za deset minut, Pardubice nezvládly závěr v Brně

Málo vídanou otočku předvedl ve 21. kole extraligy Litvínov. Severočeši doma prohrávali s Karlovými Vary od 22. minuty už 0:3, ale poté skórovali čtyřikrát v rozmezí 25. a 36. minuty a nakonec se radovali z výhry 6:4. Sparta uspěla na ledě trápících se Vítkovic 3:1 díky vítězné brance Vladimíra Sobotky a Pražané si tím pojistili druhou příčku tabulky. V samostatných nájezdech slavily jak Třinec na ledě Mladé Boleslavi (3:2), tak Olomouc v Plzni (2:1).

Hokejisté Litvínova se radují
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Vítkovice padly počtvrté v řadě

Ostravané potvrdili, že se jim letos prostě nedaří. Tentokrát nestačili doma na Spartu, které podlehli 1:3. Na úvodní trefu Jakuba Krejčíka sice zareagoval premiérovým gólem za Vítkovice Marcel Barinka, ale tři body vystřelil Pražanům Vladimír Sobotka ve 47. minutě. Vítkovice mají z posledních čtyř zápasů jediný bod, Sparta naopak bodovala popáté za sebou.

HC Vítkovice Ridera – HC Sparta Praha 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 41. Barinka (P. Zdráhal, Fridrich) – 36. Krejčík (Moravčík, Konečný), 47. Sobotka (Kempný, Mikliš), 59. Řepík (Buchtele, Irving). Rozhodčí: A. Jeřábek, Hradil – Ondráček, Rampír. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 6702.

Litvínov se dál drží Sparty

Za druhou Spartou je na třetím místě stále Litvínov. Severočeši se udrželi na jednobodovém kontaktu i po utkání s Karlovými Vary, ačkoli museli skóre otáčet z 0:3. Až za stavu 3:6 snižoval za Západočechy Matěj Stříteský, víc už ale hosté nestihli a prohráli potřetí z posledních čtyř duelů. Na vítězství domácích se podílel Liam Kirk dvěma góly.

HC Verva Litvínov – HC Energie Karlovy Vary 6:4 (0:2, 4:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 25. Kirk (Hlava), 29. A. Kudrna (Jurčík), 31. Koblasa (O. Kaše), 36. Kirk (Zile, O. Kaše), 47. Zygmunt (Jurčík, A. Kudrna), 50. Abdul – 9. Černoch, 12. Hladonik (Zetterberg, Plutnar), 22. Koffer, 52. Stříteský (T. Rachůnek, Gríger). Rozhodčí: Hribik, Ondráček – J. Svoboda, Klouček. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:2. Diváci: 5094.

Mladá Boleslav nezužitkovala nadějný náskok

Třinec prohrával na ledě Mladé Boleslavi po třinácti minutách 0:2, ale nakonec slavil výhru 3:2 po samostatných nájezdech. Za Středočechy se prosadili Pavol Skalický a Petr Gewiese, ale remízový stav zařídili Petr Vrána s Mariánem Adámkem a druhý bod navíc vystřelili Libor Hudáček s Danielem Voženílkem v dovednostní soutěži. Oceláři jsou po vítězství dál čtvrtí s tříbodovou ztrátou na třetí Litvínov, Středočeši jsou pořád poslední.

BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec 2:2 po sam. nájezdech (2:0, 0:1, 0:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Skalický (Lantoši, Pyrochta), 13. Gewiese (Järvinen, Skalický) – 29. P. Vrána (Kundrátek, D. Voženílek), 42. Marian Adámek (A. Nestrašil), rozhodující sam. nájezd L. Hudáček. Rozhodčí: Kika, Obadal – Frodl, Lhotský. Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 2976.

Olomouc veze z Plzně dva body

Jen dvě branky ze hry padly v utkání Plzně s Olomoucí a po remíze 1:1 se nakonec radovali z vítězství 2:1 po nájezdech Hanáci. V šedesáti minutách se prosadili jen plzeňský Jakub Pour z přesilovky a hostující Michal Kunc už v první třetině. Prodloužení nerozhodlo a muselo se do nájezdů, které branky nabídlo až v páté sérii. Na gól Jakuba Lva však úspěšně zareagoval Karel Plášek a v jedenácté sérii definitivně ukončil zápas olomoucký Silvester Kusko.

HC Škoda Plzeň – HC Olomouc 1:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Pour (Schleiss, A. Jiříček) – 16. Kunc (Rašner), rozhodující sam. nájezd Kusko. Rozhodčí: Jaroš, Květoň – Zíka, Šimánek. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 4064.

Liberec přišel o vítěznou sérii

Bílí Tygři prohráli s Českými Budějovicemi 2:5 a padli po čtyřech zápasech. Hosté si pomohli povedenou první polovinou utkání, když ve 34. minutě upravoval hostující Martin Beránek už na 3:0. Jakub Rychlovský sice dvakrát snížil, jenže dvakrát přesně mířil také bývalý liberecký útočník Jan Ordoš a další drama už Jihočeši nepřipustili. Osmý Motor ztrácí na páté Severočechy tři body.

Bílí Tygři Liberec – Banes Motor České Budějovice 2:5 (0:1, 1:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 35. Rychlovský (Filippi, McCoshen), 47. Rychlovský (A. Najman) – 16. Vopelka (F. Přikryl, M. Beránek), 27. M. Doudera (Harris, D. Simon), 34. M. Beránek (D. Simon, Hovorka), 36. Ordoš (Gulaš, Pýcha), 56. Ordoš (Gulaš). Rozhodčí: Pražák, Cabák –Špůr, Thuma. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 5046.

Kladno se trápí v koncovce

Rytíři prohráli pošesté v řadě, tentokrát 1:2 v Hradci Králové. Východočeši ale museli skóre otáčet, když na první branku zápasu Jaromíra Pytlíka odpověděl Jordan Perret a vítěznou trefu vstřelil Jan Eberle. Kladenští doplácí na špatnou produktivitu, když se během černé série zmohli jen na jedenáct gólů. Středočeši jsou na předposlední příčce stejně jako dvanácté Vítkovice se sedmnácti body, poslední Mladá Boleslav má šestnáct bodů.

Mountfield Hradec Králové – Rytíři Kladno 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Perret (Estephan, Jasper), 33. Eberle (R. Pavlík) – 6. Pytlík (Frolík, Dotchin). Rozhodčí: Mrkva, Pilný – Axman, Bohuněk. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 4351.

Pardubice prohrály podruhé za sebou

Kometa udolala Pardubice 4:3 po prodloužení, ačkoliv prohrávala ještě v 58. minutě 2:3. Východočeši však předchozí povedený obrat z 0:2 na 3:2 nedotáhli do vítězného konce, když Kristián Pospíšil srovnal v čase 58:40 a v nastavení rozhodl po jeho přihrávce Lukáš Cingeľ. Jihomoravané se radovali potřetí v řadě a ze šestého místa ztrácí na pátý Liberec jeden bod, Dynamo má na čele tabulky pětibodový náskok před Spartou.

HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice 4:3 v prodl. (1:0, 1:1, 1:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Kučeřík (J. Kos, Marcinko), 23. A. Zbořil (Flek, Ďaloga), 59. K. Pospíšil (Cingel), 62. Cingel (K. Pospíšil) – 25. R. Kousal (Radil), 43. M. Kaut (Paulovič), 49. Paulovič (T. Zohorna, T. Dvořák). Rozhodčí: Šindel, Vrba – Hnát, Hynek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 7115.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články