Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 20. KOLA: Liberec připravil Pardubicím první domácí porážku, Kladnu rozlučka s Plekancem nevyšla

Vedoucí Pardubice prohrály první domácí extraligový zápas v sezoně. Dynamo podlehlo ve 20. kole Liberci 2:3, když rozhodující branku vstřelil 54 sekund před koncem Tomáš Filippi. Zaváhání lídra tabulky nevyužila Sparta, po porážce v prodloužení na ledě Komety ztrácí na první místo sedm bodů. Hradec díky třem gólům behem 133 sekund druhé třetiny ovládl zápas v Karlových Varech a vyhrál čtvrtý z posledních pěti zápasů. Litvínov zvítězil v souboji o třetí místo na ledě Třince 3:2 v prodloužení a ukončil sérii tří porážek. Kladno při oficiální rozlučce Tomáše Plekance neuspělo proti Plzni, v závěru rozhodl o výhře Západočechů 4:2 dvěma góly Söderlund.

Radost hokejistů Liberce
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Pardubice přišly o pětizápasovou vítěznou sérii. Na vedoucí gól libereckého Vlacha odpověděl v závěru první třetiny z dorážky Paulovič a v polovině prostřední části prostřelil hostujícího brankáře Krále Hyka. O čtyři minuty později ale využil chybu v pardubické rozehrávce Šír a vyrovnal. Bílí Tygři v poslední desetiminutovce ubránili dvě oslabení a v závěru jim vystřelil čtvrté vítězství za sebou Filippi.

Dynamo Pardubice – Bílí Tygři Liberec 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Paulovič (M. Kaut), 30. Hyka (Říčka, Čerešňák) – 5. J. Vlach (Ivan, Pérez), 34. Šír, 60. Filippi (Rychlovský, Knot). Rozhodčí: Pražák, Květoň – J. Svoboda, Thuma. Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 9982.

Převahu Brna v prvních dvou třetinách zúročil ve 34. minutě svým prvním gólem po návratu do extraligy Jakub Kos. Sedm minut před koncem se Sparta dočkala vyrovnání, po rychlé akci na levém křídle našel Horák před brankou Chlapíka, který zblízka vyrovnal. O druhé výhře Komety nad tradičním rivalem v sezoně rozhodl v čase 61:15 před vyprodaným hledištěm Lukáš Cingel. Brňané bodovali doma pošesté v řadě a v tabulce poskočili na šesté místo.

Kometa Brno – Sparta Praha 2:1 v prodloužení (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 34. Kos (Vincour), 62. Cingel (Kučeřík) – 54. Chlapík (Horák, Krejčík). Rozhodčí: Mrkva, Šír – Lederer, Blažek. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Litvínov vedl v třinecké Werk areně po brankách Ondřeje Kašeho a Koblasy už 2:0, ale domácí dokázali vyrovnat. V závěru prostřední části uspěl v přesilovce Daňo a v 55. minutě srovnal skóre Kundrátek. Na začátku prodloužení ovšem Oceláři pykali za příliš mnoho hráčů na ledě a v 63. minutě v přesilové hře rozhodl Nicolas Hlava. Třinec nenavázal na předešlé čtyři výhry, bodoval ale už ve dvanáctém utkání za sebou.

Oceláři Třinec – HC Litvínov 2:3 v prodloužení (0:1, 1:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 40. Daňo (M. Růžička), 55. Kundrátek (Pánik, M. Růžička) – 12. O. Kaše (D. Kaše), 22. Koblasa (Abdul), 63. Hlava (O. Kaše, D. Kaše). Rozhodčí: Cabák, Hradil – Axman, Hlavatý. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Diváci: 5400 (vyprodáno).

Hradec Králové potvrdil, že se mu v Karlových Varech daří, na ledě Energie uspěl už posedmé za sebou. Na vedoucí branku Okuliara dokázali ještě domácí reagovat zásluhou Procházky, jinak ale druhá třetina patřila Východočechům. Estephan uspěl střelou z mezikruží, o minutu později využil přesilovku Miškář a nešťastný úsek hry pro Vary uzavřel čtvrtým gólem Pavelka. Mykiska s Jiskrou ještě ve třetí třetině duel zdramazitovali, na vyrovnání ale Západočeši nedosáhli.

Energie Karlovy Vary – Hradec Králové 3:4 (0:0, 1:4, 2:0)

Branky a nahrávky: 26. O. Procházka (Gríger), 41. Mikyska, 49. Jiskra (Rachůnek, Gríger) – 21. Okuliar (F. Pavlík, Jasper), 29. Estephan (Perret), 30. Miškář, 31. Pavelka (Lalancette). Rozhodčí: Jaroš, Šindel – Gerát, Špůr. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 3519.

V souboji dvou týmů, které čekaly už čtyři zápasy na vítězství, uspěla Plzeň. Západočechům se povedla první třetina, když si díky Šilerovi s Rekonenem vytvořili dvoubrankový náskok. Prostřední část ovšem patřila Rytířům, po přihrávce Klepiše zpoza branky skóroval Procházka a krátce před druhou sirénou vyrovnal Ticháček. Rozhodla poslední minuta, po Houdkově střele dal z dorážky vítězný gól Söderlund a sedm sekund před koncem stejný hráč do prázdné branky uzavřel i účet utkání.

Rytíři Kladno – HC Plzeň 2:4 (0:2, 2:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 24. M. Procházka (Klepiš), 40. Ticháček (Dotchin, Klepiš) – 3. Šiler (Jansa), 18. Rekonen, 60. Söderlund (Michal Houdek, Lev), 60. Söderlund (Schleiss). Rozhodčí: Hribik, Úlehla – Brejcha, Frodl. Vyloučení: 4:5. Bez využit. Diváci 3914.

Mladá Boleslav nevyužila možnost odlepit se ze dna tabulky, když prohrála v Českých Budějovicích 2:3. Skóre otevřel při signalizované výhodě domácí Harris tečí střely Gulaše. Bruslaři vyrovnali v přesilovce zásluhou Lantoši, Motoru ale vrátila vedení další rána kapitána Gulaše, kterou zblízka dorazil za Novotného Kondelík. Rozdílový gól vstřelil pět minut před koncem od modré čáry obránce Kachyňa, hosté už dokázali pouze snížit brankou Fořta.

Motor České Budějovice – BK Mladá Boleslav 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 25. Harris (Gulaš, Ordoš), 38. Kondelík (Gulaš, Štencel), 55. Kachyňa (Kondelík, M. Doudera) – 35. Lantoši (Aaltonen, Fořt), 57. Fořt (Pláněk, A. Čech). Rozhodčí: Sýkora, Ondráček – Lhotský, Zíka. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 6009.

Olomouc porazila Vítkovice 3:2 v prodloužení a uspěla po třech porážkách. Kohoutům zajistili dvoubrankové vedení po úvodní třetině Kusko s Orsavou. Ve 39. minutě snížil v přesilovce Kotala a prodloužení si v závěru třetí třetiny vynutil Krieger. Zápas rozhodl v čase 61:10 svým prvním gólem v sezoně obránce Ondrušek. Vítkovice se zásluhou jednobodového zisku posunuly v tabulce na 12. místo před Kladno.

HC Olomouc – HC Vítkovice 3:2 v prodloužení (2:0, 0:1, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Kusko (Bambula), 20. Orsava (Macuh, Mareš), 62. Ondrušek (Bambula, J. Knotek) – 39. Kotala (Roberts Bukarts, Mikuš), 58. Krieger (Bukarts, Kalus). Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Ondráček, Šimánek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 5116.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články