Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP v boulderingu 2024

ŽIVĚ: Buly – debata expertů. Jágr se zapsal mezi střelce i ve své 37. sezoně, třinecký Kacetl vychytal Motor

Jaromír Jágr zase posunul svůj extraligový rekord. Hrající majitel Kladna vstřelil proti Spartě gól ve věku 52 let, sedmi měsíců a pěti dnů a přispěl k výhře Rytířů 4:2. Porážku z úvodního kola napravili také třinečtí Oceláři, kteří zdolali českobudějovický Motor 4:0. Vítězství slaví také Litvínov, Mladá Boleslav, Vítkovice, Kometa a Pardubice. Souhrn kola nabídne pořad Buly – debata expertů na ČT sport a ČT sport Plus od 21:15.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
ŽIVĚ: Buly – debata expertů

Sparta zaváhala proti Kladnu, Jágr předvedl povedený bekhend

Jaromíru Jágrovi se i přes zranění v přípravě v prvních zápasech daří. Po asistenci v úvodním kole při porážce s Pardubicemi (1:5) přidal proti Spartě gól, který byl také trefou vítěznou. Za stavu 2:0 si v přesilovce najel z úhlu před brankáře Josefa Kořenáře a bekhendovým pokusem procedil puk mezi jeho betony. Před ním skórovali Richard Jarůšek a Radek Smoleňák. Pražané poté dvakrát snížili zásluhou Valtteriho Kemiläinena a Tomáše Tomka, ale porážku neodvrátili. V závěru přidal kladenskou pojistku Eduards Tralmaks.

Rytíři Kladno – Sparta Praha 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 20. Jarůšek (Hanousek, Nemčík), 31. Smoleňák (Tralmaks, M. Procházka), 34. Jágr (Hanousek, Hults), 60. Tralmaks (O. Bláha) – 43. Kemiläinen (Chlapík), 55. T. Tomek (Lajunen, Salomäki). Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Šimánek, Hnát. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:1. Diváci: 4359.

Třinec předvedl proti Motoru perfektní zápas

Tomu se říká reakce. Po úvodní porážce na Spartě (0:3) se obhájci titulu revanšovali fanouškům proti Českým Budějovicím tím nejlepším způsobem. Oceláři si po bezbrankové první třetině pomohli třemi přesilovkovými góly, když skóre zápasu otevřel osmnáctiletý Petr Sikora a dvakrát se prosadil Daniel Kurovský. Mezi jeho zásahy se navíc vměstnala trefa Marka Daňa. Libor Hudáček zapsal v utkání tři asistence, gólman Ondřej Kacetl má první nulu v ročníku.

Oceláři Třinec – Motor České Budějovice 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 22. Sikora (Marinčin, Teplý), 34. Kurovský (Kundrátek, L. Hudáček), 41. Daňo (L. Hudáček), 44. Kurovský (Daňo, L. Hudáček). Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Axman, Hlavatý. Vyloučení: 5:9, navíc Jank (Třinec) 5 minut a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 4331.

Litvínov navázal na úvodní triumf

Semifinalista posledního play-off pokračuje v dobrém startu do nové sezony. Litvínovští si po Hradci Králové poradili také s domácí Plzní, na jejímž ledě vyhráli 3:1. Souboj byl ve znamení slovenských brankářů a vítězem se stal hostující Matej Tomek. Také proto, že už v úvodní třetině inkasoval Dávid Hrenák všechny góly a po dvaceti minutách jej nahradil Nick Malík. O branky vítězů se zasloužili Ondřej Jurčík, Matěj Pekař a Ondřej Kaše, plzeňský Christophe Lalancette jen snižoval v početní výhodě na 1:2.

HC Plzeň – HC Litvínov 1:3 (1:3, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Lalancette (Archambault) – 5. Jurčík (McIsaac, Jícha), 7. Pekař (Czuczman, Hlava), 19. O. Kaše. Rozhodčí: Pražák, Květoň – Brejcha, Zíka. Vyloučení: 2:6, navíc Holešinský – Gut 5 min. Využití: 1:0. Diváci: 5457.

Mladá Boleslav má ze dvou zápasů šest bodů

Proměněná Mladá Boleslav přidala druhou výhru v ročníku na ledě Karlových Varů, kde se radovala 2:0. Bruslaři vedli od 25. minuty díky finskému útočníkovi Aleksimu Rekonenovi, v závěru se trefil do prázdné brány Tomáš Fořt. Brankář Středočechů Dominik Furch si připsal čisté konto. Naproti tomu Západočeši se v úvodu sezony trápí zejména v ofenzivě a stále čekají na vstřelenou branku.

Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Rekonen (Čajka), 60. Fořt (Lakatoš). Rozhodčí: Jeřábek, Barek – Hynek, Dědek. Vyloučení: 2:3, navíc Skalický (Ml. Boleslav) 5 minut a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4282.

Liberec se z nepovedeného startu už neoklepal

Vítkovice vyloupily pod Ještědem led Bílých Tygrů a z Liberce vezou tři body díky triumfu 4:2. Ostravané vedli v 18. minutě už 2:0, a přestože Oscar Flynn ve 23. minutě snížil, hosté si utkání pohlídali. Vítěznou branku zaznamenal Jan Košťálek v přesilové hře. Hostující brankář Lukáš Klimeš pochytal 40 střeleckých pokusů Liberce.

Bílí Tygři Liberec – HC Vítkovice 2:4 (0:2, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 23. Flynn (Lantoši, Průšek), 54. Ryšavý (Thomas, A. Musil) – 10. Kalus (Barinka, Košťálek), 18. Claireaux, 48. Košťálek (Abdul, Kalus), 53. Rihards Bukarts (Claireaux, Kalus). Rozhodčí: Hribik, Jaroš – Ondráček, Klouček. Vyloučení: 6:6, navíc Marcel (Vítkovice) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 5146.

Kometa uspěla na půdě Hradce Králové

V dalším zápase skoupém na góly se radovala Kometa, která přetlačila Hradec Králové 2:1. Hosté šli do vedení po zásahu Jakuba Fleka ze sedmé minuty, ale už o dvě minuty později bylo srovnáno, když 22letého Michala Postavu překonal Ryan Dmowski. Stejný hráč však neproměnil trestné střílení ve 29. minutě, naopak v polovině utkání rozhodl o třech bodech pro Brňany bývalý hráč Východočechů Lukáš Cingeľ. Dmowski ještě v závěru vyfasoval trest do konce utkání.

Mountfield Hradec Králové – Kometa Brno 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Dmowski (Perret, Estephan) – 7. Flek (Ďaloga, Holland), 30. Cingeľ (Bartejs). Rozhodčí: Ondráček II, Pilný – Kajínek, Rampír. Vyloučení: 4:3, navíc Dmowski (Hradec Králové) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4025.

Pardubice vysvobodil v Olomouci Herčík

Na Hané se schylovalo k dalšímu překvapení kola, jenže pardubický favorit duel nakonec zvládl. Za stavu 2:2 rozhodl 21letý útočník Dynama Daniel Herčík pět minut před koncem a nasměroval Východočechy ke konečné výhře 4:2, kterou v závěru dokonal Jan Mandát. Tomáš Vondráček vyprodukoval v dresu vítězů tři body za dvě branky a nahrávku. Olomouc mohly těšit jen dva přesilovkové góly Lukáše Nahodila a Petra Fridricha.

HC Olomouc – Dynamo Pardubice 2:4 (1:2, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 20. Nahodil (J. Káňa, Sirota), 44. Fridrich (Navrátil, Kusko) – 12. Vondráček (Will), 13. Vondráček (Šustr, T. Dvořák), 55. Herčík (Vála), 59. Mandát (Vondráček). Rozhodčí: Kika, Cabák – Lederer, Blažek. Vyloučení: 2:3, navíc Šustr (Pardubice) 5 minut a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 5250.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články