Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 17. KOLA: Dvě derby pro hosty. Třinec přestřílel Vítkovice, Vary uspěly v Plzni

Obě derby v 17. kole hokejové extraligy ovládli hosté. Ocelářskou bitvu rivalů v Ostravě zvládl Třinec, když přestřílel Vítkovice 6:3, především díky třetí třetině, kterou vyhrál 4:2. Plzeň sice v západočeském derby vyrovnala v 55. minutě na 2:2, ale bod navíc výsledkem 3:2 karlovarské Energii vystřelil v prodloužení Tomáš Rachůnek. Pardubice navýšily náskok na čele tabulky na čtyři body. Výhru 5:1 v Olomouci ozdobil hattrickem obránce Ondřej Vála. Právě druhý Litvínov ztratil v Liberci, kde prohrál 2:5, za domácí zase vsítil hattrick Martin Faško-Rudáš.

Radost třineckých hokejistů
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Třinec zvládl derby před vyprodanou halou

Ostravané před necelými deseti tisíci diváky padli. Rozdílovým gólem srazil Vítkovice jejich bývalý hráč Daniel Kurovský a z úcty branku neslavil. V 51. minutě brankou na 4:3 pomohl rozjet Třinci výborný závěr utkání, který hosté dovedli k vítězství 6:3. Oceláři bodovali podeváté v řadě.

HC Vítkovice Ridera – HC Oceláři Třinec 3:6 (1:1, 0:1, 2:4)

Branky a nahrávky: 5. Dej (Krejsa, Zeleňák), 41. Mueller (Mikuš, Machovský), 48. Mueller (Raskob, Mikuš) – 3. Pánik (Kundrátek), 30. Daňo (M. Růžička, J. Jeřábek), 48. Nestrašil (Marinčin), 51. Kurovský (Smith, Čacho), 54. Voženílek (Pánik, M. Růžička), 55. L. Hudáček (Daňo, Nestrašil). Rozhodčí: Obadal, Šír – Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 9833 (vyprodáno).

Energie uspěla venku pošesté v řadě

Západočeské derby rozhodl 18 sekund po začátku prodloužení Tomáš Rachůnek. Karlovy Vary vyhrály venku šestý zápas v sezoně, tentokrát za dva body. V 55. minutě vyrovnal plzeňský Miroslav Indrák střelou do odkryté branky, kterou sice do lapačky famózně skryl Dominik Frodl, ovšem po videokontrole byl už kotouč za brankovou čárou. A v nastaveném čase uspěly Karlovy Vary.

HC Škoda Plzeň – HC Energie Karlovy Vary 2:3 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 32. Lev (Zámorský), 55. Indrák (Rekonen, Piskáček) – 10. O. Beránek (Hladonik), 30. Huttula (Koffer, O. Procházka), 61. Rachůnek (Gríger, Stříteský). Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček – J. Svoboda, Thuma. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 6029.

Pardubice vyhrály na Hané díky hattricku Vály

Sedmé vítězství v řadě a upevnění prvního místa v tabulce. To je výsledek výhry Pardubic na ledě Olomouce 5:1. Překvapivý hattrick zaznamenal sváteční střelec, obránce Ondřej Vála. Toho podpořili ještě Lukáš Sedlák a Martin Kaut.

HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice 1:5 (1:1, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 9. Rašner (Navrátil, Plášek) – 11. Vála (M. Kaut, A. Musil), 29. L. Sedlák (T. Dvořák), 43. Vála (J. Kolář, Hyka), 57. Vála (Radil, T. Zohorna), 58. M. Kaut (A. Musil). Rozhodčí: Kika, Cabák – Axman, Blažek. Vyloučení: 3:1 – Bez využití. Diváci: 5251.

Liberec s hattrickovým střelcem srazil Litvínov

Druhý hráč s třemi góly v 17. kole zářil pod Ještědem. Martin Faško-Rudáš dal hattrick proti Litvínovu a přispěl k vítězství 5:2. Chemici prohráli venku potřetí za sebou. Bílí Tygři oplatili Vervě porážku z prvního vzájemného duelu v sezoně a v tabulce jsou šestí se stejným bodovým ziskem jako pátá Kometa.   

Bílí Tygři Liberec – HC Verva Litvínov 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 11. Faško-Rudáš (J. Vlach, Filippi), 33. Kelly Klíma (McCoshen), 38. Faško-Rudáš (Rychlovský), 45. Rychlovský (Filippi), ), 60. Faško-Rudáš (Rychlovský) – 28. D. Kaše (Jaks, O. Kaše), 51. Gut (Havelka). Rozhodčí: Pražák, Mejzlík – Kajínek, Ondráček. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6046.

Kometa uhájila tři body proti Mladé Boleslavi

Bruslaři nastoupili na brněnském ledě ještě bez nového kouče Richarda Krále a předvedli srdnatý výkon. Mladá Boleslav vedla po trefě Zacha Osborna, ale ve druhé třetině výsledek obrátili domácí zásluhou Lukáše Cingela a Petra Holíka brankami v rozmezí tří minut. Ve třetí části ještě hostům byla odvolána branka po trenérské výzvě Brna. To uspělo nakonec 2:1. Mladoboleslavští si připsali čtvrtou porážku za sebou a na posledním místě tabulky i nadále ztrácí na třinácté Vítkovice pět bodů. 

HC Kometa Brno – BK Mladá Boleslav 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 33. Cingel (Moses, Ščotka), 36. Holík (Flek, Ďaloga) – 16. Osburn (F. Novotný). Rozhodčí: Vrba, Květoň – Zíka, Rampír. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 6254.

Souboj znesvářených soupeřů zvládl Hradec

Hradec Králové uspěl po dvou prohrách, podruhé z posledních šesti utkání a teprve potřetí doma v sezoně. Mountfield jasně porazil 4:1 rivala (kvůli přechodu extraligové licence na východ Čech) České Budějovice. Domácí se prosadili jednou v každé třetině a gólem do prázdné branky zpečetil výsledek 4:1 Patrik Miškář. Mountfield vrátil soupeři porážku z úvodního souboje a v tabulce se mu po 17. kole přiblížil na rozdíl jednoho bodu.

Mountfield Hradec Králové – Banes Motor České Budějovice 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 15. Perret (Estephan, Jasper), 24. Šťastný (Kalina, Lalancette), 45. Jergl (Miškář, Okuliar), 60. Miškář (R. Pavlík) – 36. Gulaš (Hovorka, M. Doudera). Rozhodčí: Hribik,Veselý – Lhotský, Bohuněk. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3928.

Sparta si veze tři body z Kladna

Sparta vyhrála v Kladně 3:2 a porazila Rytíře posedmé za sebou. Pražané si tak spravili chuť po úterní porážce v Pardubicích 3:4 a připsali si čtvrté vítězství z posledních pěti utkání. Gólem a dvěma asistencemi se na úspěchu podílel Filip Chlapík a dvakrát skóroval za vítěze kapitán Michal Řepík. Kladno po sérii tří výher podruhé za sebou nebodovalo a doma prohrálo šesté z osmi utkání v sezoně.

Rytíři Kladno – HC Sparta Praha 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Kusý (Klepiš), 48. Tralmaks (Martenet, Kusý) – 6. Chlapík (Kempný), 18. Řepík (Chlapík, Sobotka), 33. Řepík (Chlapík, Kempný). Rozhodčí: Sýkora, Jaroš – Špůr, Hnát. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:2. Diváci: 4415.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články