Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 16. KOLA: Sparta nezvládla přetahovanou v Pardubicích, Litvínov přestřílel Kometu

Druhá čtvrtina základní části extraligy je v plném proudu a v prestižním souboji 16. kola mezi Pardubicemi a Spartou se před vyprodaným hledištěm radovalo domácí Dynamo po výhře 4:3. České Budějovice vyhrály po obratu proti Plzni 4:1 a po dvou zápasech braly všechny body. Naproti tomu Kometa po čtyřech duelech nebodovala, když v Litvínově prohrála 3:6. V posledním souboji Liberec nestačil na třinecké Oceláře a podlehl 1:3. Zbylé zápasy se uskuteční v listopadu a prosinci. Souhrn kola v rámci pořadu Buly – debata expertů sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 21:15.

Sparťanský obránce Ondřej Mikliš chytá puk za brankářem Josefem Kořenářem
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Pardubice doma ještě neprohrály

Dynamo potvrdilo, že doma nerozdává body. Zvládlo také těžký zápas se Spartou, ačkoli se Pražané prosadili hned dvakrát v úvodních čtyřech minutách, když pokaždé zareagovali na gól Východočechů. Jenže v čase 4:29 to už bylo zase veselejší pro domácí, když Jakuba Kováře prostřelil David Cienciala a vyhnal brankáře Sparty na střídačku. Vladimír Sobotka pak do třetice srovnal, ale náhradníka Josefa Kořenáře překonal na druhé straně Martin Kaut a rozhodl. Sparťané prohráli po třech duelech.

HC Dynamo Pardubice – HC Sparta Praha 4:3 (3:2, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Říčka (Košťálek, Cienciala), 4. Říčka (R. Kousal, Košťálek), 5. Cienciala, 45. M. Kaut (Cienciala, J. Kolář) – 3. Buchtele (J. Lajunen, Krejčík), 4. Chlapík (M. Forman, Sobotka), 43. Sobotka (Chlapík). Rozhodčí: Mrkva, Šír – Bohuněk, Lederer. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 10 194 (vyprodáno).

Třinec se v tabulce přibližuje nejlepším týmům

Oceláři si pojistili čtvrté místo výhrou v Liberci a na třetí Spartu ztrácí už jen tři body. Severočeši sice vedli po brance Michala Bulíře, ale další branka Michala Birnera byla odvolána a poté se prosazovali už jen Slezané. Jen o devatenáct sekund později srovnal Libor Hudáček a ve třetí části dokonali obrat Daniel Voženílek a Richard Pánik. Obhájci titulu bodovali poosmé za sebou.

Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 32. Bulíř (Birner) – 34. L. Hudáček (Daňo, Marinčin), 53. D. Voženílek (M. Růžička, Pánik), 59. Pánik. Rozhodčí: Sýkora, Jaroš – Kajínek, J. Svoboda. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 4126.

Motor si poradil s Plzní i bez Pecha

Už bez útočníka Lukáše Pecha, jenž je po zlomenině kotníku z předchozího duelu s Olomoucí mimo hru minimálně na tři měsíce, ukončili hráči Českých Budějovic čekání na další výhru. S Plzní doma sice prohrávali od 26. minuty po brance teenagera Jakuba Šilera, ale ještě v druhé třetině Jihočeši stav otočili po trefách Jana Ordoše a Mikuláše Hovorky a ve třetí části upravili Martin Hanzl z přesilovky a Adam Kubík do prázdné brány na konečných 4:1. Motor zvítězil teprve podruhé z posledních devíti utkání.

Banes Motor České Budějovice – HC Škoda Plzeň 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 29. Ordoš (Kondelík, Pýcha), 38. Hovorka (M. Beránek, M. Doudera), 44. M. Hanzl (D. Simon, Štencel), 60. Kubík – 26. Šiler (M. Indrák). Rozhodčí: Pražák, Šindel – Brejcha, Gerát. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. Diváků: 5705.

Litvínov hazardoval, ale Kometu nakonec porazil

Severočeši vedli nad Kometou po obratu už 4:1, přesto bylo ze zápasu ještě drama. Na začátku třetí třetiny se Jihomoravané dotáhli na rozdíl jediné branky po zásazích Kristiána Pospíšila a Tomáše Vincoura, ale domácí chemiky vysvobodil ze šlamastiky dvakrát Nicolas Hlava. Litvínov, za který se mezi střelce zapsal také osmnáctiletý Matěj Maštalířský, zareagoval na porážku proti Plzni, naopak Jihomoravané nebodovali poprvé po čtyřech zápasech.

HC Verva Litvínov – HC Kometa Brno 6:3 (2:1, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 12. D. Kaše (Hlava, Baránek), 14. Jaks (D. Kaše), 33. Maštalířský (Kirk), 40. Abdul (Gut), 52. Hlava (O. Kaše), 60. Hlava (O. Kaše) – 5. Zaťovič (Holík, Gazda), 42. K. Pospíšil (Moses, Cingel), 46. Moses. Rozhodčí: Úlehla, Ondráček – Špůr, Šimánek. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 4282.

Utkání Mladá Boleslav – Hradec Králové bylo odloženo na 15. listopadu kvůli rozsáhlému virovému onemocnění hráčů středočeského klubu. Zápas Karlovy Vary – Olomouc se odehraje 1. listopadu, Kladno – Vítkovice až 6. prosince.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články