Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

SOUHRN 13. KOLA: Motor obral Pardubice, Třinec uspěl v Brně. Olomouc uťala vítěznou sérii Vervy

Lídr hokejové extraligy padl potřetí v sezoně. Na ledě Českých Budějovic sice Pardubice dvakrát vedly, ale nakonec prohrály 3:4 v prodloužení. Druhou trefou večera rozhodl Brant Harris. V dalším prestižním duelu kola uspěl Třinec v Brně, když zvládl nájezdy, vyhrál 3:2. Úctyhodná vítězná série Litvínova se pak zastavila na čísle jedenáct. Zasloužila se o to Olomouc, která rozjeté chemiky udolala 2:1.

Skrumáž v brankovišti pardubického Romana Willa na ledě Motoru
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Motor obrátil vývoj duelu a obral lídra extraligy

Třetí porážka v sezoně. Na ledě Českých Budějovic sice Pardubice dvakrát vedly, ale nakonec prohrály 3:4 v prodloužení. Sedm minut před koncem poslal Dynamo do vedení Jan Košťálek. Poté ale srovnal Jáchym Kondelík a druhou trefou večera rozhodl Brant Harris. Pardubice stále o bod vedou tabulku před Litvínovem.

Banes Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice 4:3 v prodl. (0:1, 0:1, 3:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 42. Gulaš (Štencel, Vráblík), 45. Harris (Kubík, Pýcha), 57. Kondelík (Gulaš, F. Přikryl), 63. Harris (F. Přikryl, Hovorka) - 14. Radil (Čerešňák, M. Kaut), 39. Čerešňák (Radil, Hyka), 54. Košťálek (Hyka, L. Sedlák). Rozhodčí: Kika, Vrba - Zíka, Rampír. Vyloučení: 4:4, navíc Kachyňa (Č. Budějovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 6156.

Třinec si veze z Brna dva body, uspěl v nájezdech

Dva těžké zápasy po sobě a zisk tří bodů. Oceláři po porážce 3:4 v prodloužení v Pardubicích, tentokrát v čase nad rámec šedesáti minut, uspěli. V Brně proměnili dva nájezdy zásluhou Marka Daňa a Richarda Pánika, z čehož bylo vítězství 3:2. Obhájce titulu tak bodoval v pátém zápase v řadě a čtyři z nich vyhrál, v tabulce zůstal čtvrtý. Kometa prohrála druhý ze série tří domácích zápasů a je sedmá.

HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Holík (Zaťovič, Kaňák), 48. Moses (Ščotka, Holík) - 31. Nestrašil (L. Hudáček, Daňo), 55. Adámek (Dravecký, Vrána), rozhodující sam. nájezd Daňo. Rozhodčí: Mrkva, Cabák - Lederer, Blažek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 6735.

Olomouc stopla vítěznou sérii Litvínova

Výherní jízda Litvínova končí. Dvanácté vítězství už Severočeši nepřidali, když padli na Hané 1:2. Verva tak nevyužila zaváhání Pardubic. Rozhodl Jan Bambula v 53. minutě. Zápas byl v závěru velice vyhrocený a po hromadné bitce v úplném závěru rozdali rozhodčí 26 trestných minut. Sudí raději nedovolili soupeřům podat si ruce po utkání z obavy dalšího vyhrocení konfliktu.

Plášek jde opět na Hanou

Útočník Karel Plášek se vrací do Olomouce. Třiadvacetiletý odchovanec Přerova se před sezonou vrátil do zámoří, neprosadil se ale ve Vancouveru ani v Pittsburghu, který následně získal jeho práva, a rozhodl se vrátit do Česka. Hanáci jeho příchod oznámili po zápase proti Litvínovu. Za Hanáky sehrál 38 zápasů včetně play-off a nasbíral 20 bodů za sedm branek a 13 asistencí. 

Hokej fokus podcast o formě Litvínova:

HC Olomouc – HC Verva Litvínov 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 34. Navrátil (Macuh, Anděl), 53. Bambula (Sirota) - 30. Jurčík (Zile, Válek). Rozhodčí: Šír, Pilný - Axman, Bohuněk. Vyloučení: 4:2, navíc J. Káňa, A. Rutar - O. Kaše, D. Zeman všichni 5 min. Bez využití. Diváci: 4538.

Rytíři bodovali pošesté v řadě, tentokrát ve Varech

Kladenská forma pokračuje. Rytíři se od příchodu Radka Smoleňáka dostali na bodovou vlnu a už pošesté v řadě neodešli z utkání bez bodového zisku. O vítězství 2:1 rozhodl Denis Kusý ve 40. minutě. Energie doma nenavázala na středeční cennou výhru z ledu Sparty (5:2). Kladno vyhrálo na západě Čech v soutěžním zápase poprvé od března 2014.

HC Energie Karlovy Vary – Rytíři Kladno 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 23. O. Procházka (Dlapa) – 11. Tralmaks (Kusý, Klepiš), 40. Kusý (Tralmaks, Ticháček). Rozhodčí: Jeřábek, Jaroš – Lhotský, Hnát. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 5382.

Sparta si napravila reputaci

Hokejisté Sparty fanouškům nabídli omluvu za středeční výkon s Karlovými Vary a porazili Mladou Boleslav 4:1. Pražané se radovali podruhé z posledních pěti utkání, upevnili si třetí místo a snížili manko na druhý Litvínov na šest bodů. Bruslaři ztratili sedmý z uplynulých osmi zápasů a zůstali poslední. Na ledě Sparty neuspěli popáté za sebou. 

HC Sparta Praha – BK Mladá Boleslav 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Kestner (R. Horák, Řepík), 31. Buchtele (M. Forman), 46. Moravčík (Konečný), 60. P. Kousal (Řepík, R. Horák) - 25. Rohdin (J. Aaltonen). Rozhodčí: Květoň, Ondráček - Frodl, Hynek. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 8057.

V repríze loňského semifinále uspěl Hradec

Hradec Králové a Vítkovice si možná trochu zavzpomínaly na loňské semifinále play-off, a také teď je spokojenější Mountfield. Domácí naplno bodovali po šesti duelech, vyhráli 2:0, a Vítkovice jsou po dalším nezdaru na 12. místě. Klíčový náskok si domácí vypracovali v první třetině, kdy se střelecky prosadili Aleš Jergl a Oliver Okuliar, brankář Patrik Bartošák udržel podruhé v sezoně čisté konto.

Mountfield Hradec Králové – HC Vítkovice Ridera 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Jergl (Okuliar, F. Pavlík), 18. Okuliar (T. Pavelka). Rozhodčí: Hribik, Veselý – Ondráček, Šimánek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 4420.

Plzeň uspěla v Liberci po nájezdech

Indiáni se hrabou úspěšně z problémů. Už třetí vítězství v řadě přidali na ledě Liberce, a to 4:3 po nájezdech. Hvězdou večera byl Adrián Holešinský, který vstřelil dvě branky a poté přidal proměněný nájezd. Ten vítězný ale obstaral Tim Söderlund. Desátá Plzeň se tak dotáhla na rozdíl dvou bodů na deváté Bílé Tygry. Ti na svém ledě poprvé padli a prohráli potřetí z posledních čtyř utkání.

Bílí Tygři Liberec – HC Škoda Plzeň 3:4 po sam. náj. (2:0, 0:2, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Faško-Rudáš (Rychlovský, Filippi), 11. McCoshen (Filippi, Pérez), 48. Melancon (Flynn, Filippi) – 27. Mertl (Holešinský), 37. Holešinský (Söderlund), 56. Holešinský (Laakso), rozhodující nájezd Söderlund. Rozhodčí: Sýkora, Šindel – J. Svoboda, Špůr. Vyloučení: 2:7, navíc Filippi – Laakso oba 5 min. Využití: 1:0. Diváci: 5276.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články