Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tipsport ELH 2024/2025

SOUHRN 10. KOLA: Šlágr v Litvínově ovládla Sparta, Kometa se rozstřílela i bez Muellera

Po skvělém startu do extraligové sezony Litvínov výsledkově nezvládl už třetí zápas v řadě. Po dvou porážkách nestačil v 10. kole ani na Spartu, když doma prohrál 2:4. Radoval se také českobudějovický Motor, Jihočeši přehráli Rytíře z Kladna 3:0. Tři body si ze západočeského derby odnesly Karlovy Vary, které deklasovaly Plzeň 6:1. Kometa nakonec udolala Vítkovice 5:3.

Útočník Komety Brno Adam Zbořil se raduje s Hynkem Zohornou v utkání proti Vítkovicím
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Sparta ztrácí na Litvínov už jen čtyři body

Litvínov rozehrál prestižní duel proti Spartě lépe, ale nakonec doma vyšel naprázdno. Chemikům nestačily ani dvě trefy Maxima Čajkoviče. Pražané totiž ještě za stavu 0:1 třemi góly v prostřední části hry výsledek otočili. Mezi 24. a 35. minutou se trefili Tomáš Hyka, Kryštof Hrabík v oslabení a Roman Horák. Hyka v závěru upravil na 4:2 do prázdné brány. Severočeši mají z posledních tří utkání jen bod.

HC Verva Litvínov – HC Sparta Praha 2:4 (0:0, 1:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 22. Čajkovič, 51. Čajkovič (McIsaac, Sandberg) – 24. Hyka (Řepík), 30. K. Hrabík (Mikliš, Hyka), 35. R. Horák (Chlapík), 60. Hyka. Rozhodčí: Šír, Ondráček – Axman, Šimánek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5944 (vyprodáno).

Motor přibrzdil Rytíře

Rozjeté Kladno, které bodovalo čtyřikrát v řadě, zastavil až Motor. České Budějovice zvítězily 3:0 po brance Filipa Přikryla a dvou gólech Milana Gulaše, jenž se prosadil v početní výhodě a v závěru do odkryté klece hostů. Čistým kontem se blýskl brankář Milan Klouček. Jihočeši tak přerušili černou sérii pěti porážek, kladenští Rytíři poprvé v sezoně neskórovali.

Banes Motor České Budějovice – Rytíři Kladno 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. F. Přikryl (Štencel), 34. Gulaš (Kubík, Pech), 59. Gulaš (M. Doudera). Rozhodčí: Šindel, Zeliska – Frodl, J. Svoboda. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 6421 (vyprodáno).

Západočeské derby pro Vary

Derby o vládce západních Čech zcela patřilo Karlovým Varům. Energie přejela hosty z Plzně 6:1, přičemž druhou třetinu vyhrála 5:1. V dresu vítězů se ze dvou branek a asistence radoval Ondřej Beránek. Z plzeňského týmu korigoval pouze Jakub Klepiš, jenž snižoval na průběžných 1:4. Plzeň spadla po čtvrtém nezdaru za sebou na poslední místo tabulky.

HC Energie Karlovy Vary – HC Škoda Plzeň 6:1 (1:0, 5:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. O. Procházka (Reunanen), 22. O. Beránek (Jaks, Reunanen), 25. Jaks (Černoch, O. Beránek), 26. Gríger (Jiskra, Reunanen), 30. O. Beránek (Černoch, Čihař), 32. Salsten z trestného střílení – 29. Klepiš (Schleiss). Rozhodčí: Mejzlík, Květoň – Lhotský, Hnát. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 5274.

Olomouc si vyšlápla na Třinec

Podceňovaná Olomouc opět zaskočila jednoho z favoritů. O vítězství Hanáků nad mistrovským Třincem 2:0 rozhodli Jakub Orsava a Petr Fridrich. Brankář Matěj Machovský, jenž v pondělí prodloužil smlouvu v Olomouci do konce sezony, si připsal první nulu v ročníku. Kohouti uspěli potřetí v řadě, naopak Slezané padli po dvou výhrách a venku ještě nezvítězili.

HC Olomouc – HC Oceláři Třinec 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 37. Orsava (Kunc, Sirota), 52. Fridrich (A. Rutar). Rozhodčí: Jeřábek, Hradil – Blažek, Rampír. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 5338.

Kometa i bez Muellera porazila Vítkovice

Vítkovice se vrátily po vynucené pauze kvůli týmové viróze porážkou v Brně 3:5. Domácí Kometa, za kterou pořád ještě nenastoupil kanonýr Peter Mueller, si vytvořila čtyřgólový náskok do 35. minuty. Dvakrát mířil do černého Lukáš Cingeľ, skóre zápasu otevřel Adam Zbořil a na 3:0 zvyšoval Jakub Konečný. Ostravané se vrátili do zápasu přesilovkovou trefou Anthonyho Nellise, ale na něj ve třetí třetině navázali jen Jan Košťálek a Jan Hladonik. Definitivu výsledku dal Jakub Flek při vítkovickém risku bez brankáře. Jihomoravané bodovali počtvrté za sebou.

HC Kometa Brno – HC Vítkovice Ridera 5:3 (1:0, 3:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 11. A. Zbořil (H. Zohorna, K. Pospíšil), 24. Cingel (Davidson), 25. Konečný (T. Rachůnek, J. Kos), 35. Cingel (Kollár, Flek), 60. Flek – 38. Nellis (Rihards Bukarts, Auvitu), 53. Košťálek (Roberts Bukarts, Hladonik), 57. Hladonik. Rozhodčí: Mrkva, Kika – Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:1. Diváci: 5883.

Pardubice se bez Zadiny hledají

Dynamo ani ve druhém utkání bez trenéra Marka Zadiny, jenž na svou funkci v týdnu rezignoval, nedokázalo plně bodovat. Pardubice po porážce v Lize mistrů s finským Lahti 2:3 přetlačily doma Liberec 2:1 až po samostatných nájezdech. V základní hrací době skóroval nejprve hostující Marek Zachar, za Východočechy srovnal Libor Hájek. V nájezdech se však trefovali pouze domácí – Martin Kaut, Roman Červenka a Matej Paulovič.

HC Dynamo Pardubice – Bílí Tygři Liberec 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 44. Hájek (M. Kaut, Poulíček), rozhodující sam. nájezd M. Kaut - 39. Zachar (M. Ivan). Rozhodčí: Hribik, Jaroš - Hynek, Zíka. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 9678.

Ve čtvrteční předehrávce Mladá Boleslav udolala na domácím ledě Hradec Králové 2:1. Za hosty se trefil pouze Graeme McCormack, obrat Středočechů zařídili Petr Čajka a Jan Buchtele.

BK Mladá Boleslav – Mountfield Hradec Králové 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Čajka (Lintuniemi, Rekonen), 48. Buchtele (Lakatoš, Čajka) – 12. McCormack (Dmowski, Batna). Rozhodčí: Hribik, Cabák – Hynek, Klouček. Vyloučení: 6:4, navíc Pour (Hradec Králové) 5 min. a do konce zápasu. Využití: 1:1. Diváci: 3001.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články