Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

SOUHRN 1. KOLA: Vítkovice ani Kometa nezvládly vstup do sezony, v Pardubicích úřadoval Zohornův útok

Kolotoč základní části extraligy se po čtvrteční předehrávce naplno rozjel prvním kolem. Zatímco Vítkovice ani Kometa nezačaly nový ročník šťastně a doma prohrály, Pardubice potvrdily proti Litvínovu roli favorita a zejména díky druhé formaci zaznamenaly první tři body do tabulky. Přímý přenos utkání 2. kola Třinec – Sparta sledujte na ČT sport a ČT sport Plus v neděli od 17:15.

Pardubický útočník Lukáš Radil slaví gól s Tomášem Zohornou
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Bartošák se blýskl v novém angažmá nulou

Kometa nenašla v prvním utkání extraligové sezony střelce, který by překonal obranu Hradce Králové, a doma padla 0:4. Na výhře hostů se podíleli brankami Tomáš Pavelka, Alex Tamáši, Marek Zachar a Bohumil Jank. Čisté konto si po příchodu do východočeského klubu připsal Patrik Bartošák, jenž neměl tolik práce a nakonec zaznamenal 17 úspěšných zákroků.

HC Kometa Brno – Mountfield Hradec Králové 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. T. Pavelka (Šťastný), 17. Tamáši (Jergl, Okuliar), 39. Zachar (Tamáši, Jasper), 60. Jank (Eberle, Miškář). Rozhodčí: Jeřábek, Květoň – Lhotský, Hnát. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 6672.

Dynamo táhl Zohornův útok

Pardubice pod vedením Václava Varadi přehrály Litvínov 5:1 a naznačily, že budou hlavním favoritem na zisk Poháru Jaroslava Pouzara za triumf v základní části. Vítězství Východočechů režírovala druhá řada Tomáše Zohorny, jenž nahrál na tři góly, Lukáš Radil se trefil dvakrát a Robert Kousal jednou. Dohromady zaznamenali osm bodů. Jednu branku vstřelili Lukáš Sedlák s Patrikem Poulíčkem. Za Litvínov se po přesunu z Karlových Varů střelecky prosadil Petr Koblasa.

HC Dynamo Pardubice – HC Verva Litvínov 5:1 (1:0, 1:1, 3:0)

Branka a nahrávky: 11. Radil (T. Zohorna, R. Kousal), 22. R. Kousal (T. Zohorna), 45. Radil (R. Kousal, T. Zohorna), 46. L. Sedlák (Košťálek, T. Dvořák), 54. Poulíček (Říčka, Paulovič) –38. Koblasa (Abdul, A. Kudrna). Rozhodčí: Hribik, Úlehla – Ondráček, Hynek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 9459.

Karlovy Vary předvedly perfektní první třetinu

Takový začátek si doma hráči Vítkovic, kteří v posledním ročníku obsadili konečné čtvrté místo, zajisté nepředstavovali. Po zásahu Dávida Grígera, dvou přesilovkových gólech Zetterberga a brance Tomáše Rachůnka pouhou sekundu před koncem první dvacetiminutovky šli hosté z lázeňského města do kabin s vedením 4:0.

Po vystřídání gólmana Matěje Machovského, kterého nahradil ve vítkovickém brankovišti od druhé třetiny Lukáš Klimeš, sice Vítkovičtí snížili, když se prosadili Marek Kalus a Stuart Percy, jenže potenciální drama odmítl znovu Rachůnek a po něm ještě Jan Hladonik.

HC Vítkovice Ridera – HC Energie Karlovy Vary 2:6 (0:4, 2:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 22. M. Kalus (Fridrich), 29. Percy (Mueller, Lakatoš) – 6. Gríger (Hladonik, Kangasniemi), 12. Zetterberg (Plutnar, Hladonik), 17. Zetterberg (Černoch, O. Beránek), 20. T. Rachůnek (Kangasniemi), 41. T. Rachůnek (Gríger, Kangasniemi), 55. Hladonik (Plutnar, Zetterberg). Rozhodčí: Mrkva, Kika – Axman, Rožánek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:3. Diváci: 5325.

Defenzivní bitva pro Olomouc

Na góly skoupé utkání viděli v Olomouci, kde domácí Hanáci udolali kladenské Rytíře 1:0. Vítězný gól zařídila slovinská posila Rok Macuh v 19. minutě, olomoucký brankář Branislav Konrád odchytal 31. čistý zápas v tuzemské nejvyšší soutěži. Jaromír Jágr v sestavě hostů nefiguroval.

HC Olomouc – Rytíři Kladno 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 19. Macuh (Kunc, Kucsera). Rozhodčí: Cabák, Stano (SR) – Lederer, Blažek. Vyloučení: 4:6, navíc Macuh, Švrček – M. Procházka, Ticháček všichni 5 min. Bez využití. Diváci: 5076.

Derby v Liberci pro Tygry

Zápas plný obratů nabídlo derby mezi Libercem a Mladou Boleslaví, po kterém se nakonec radovali domácí Bílí Tygři vedení trenérem Filipem Pešánem po výhře 4:3. Přitom to v průběhu utkání vypadalo na úspěch hostů, kteří vedli nejprve po zásahu Róberta Lantošiho v přesilovce a poté také 3:2, když na Juhamattiho Aaltonena navázal bývalý zadák Severočechů Filip Pyrochta.

Jenže Liberečtí se nevzdali. Po ztraceném vedení 2:1, o které se předtím postarali Martin Faško-Rudáš a Tomáš Filippi, srovnal nejprve na 3:3 T. J. Melancon a pouhých 86 sekund před koncem základní hrací doby rozhodl Jaroslav Vlach.

Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav 4:3 (1:1, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 14. Faško-Rudáš (Budík, M. Ivan), 25. Filippi (Faško-Rudáš, McCoshen), 46. Melancon (Filippi, Flynn), 59. J. Vlach (Flynn) – 10. Lantoši (J. Aaltonen, Pyrochta), 38. J. Aaltonen (Järvinen, Bernad), 40. Pyrochta (J. Aaltonen). Rozhodčí: Pražák, Sýkora – Kajínek, J. Svoboda. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. Diváci: 6796.

Sparta zastavila Motor

V posledním utkání úvodního kola si Sparta poradila s Českými Budějovicemi po vítězství 5:2. Hráči Motoru sice dvakrát srovnali díky Filipu Přikrylovi a Janu Ordošovi, jenže domácí definitivně odskočili v rozmezí 34. a 36. minuty, když Pavla Kousala napodobil v zápase dvougólový Michal Řepík.

Kromě nich se za Pražany trefili také Miroslav Forman a Jani Lajunen. Vítěznou extraligovou premiéru na lavičce Sparty tak prožil bývalý hráč Pražanů a nyní hlavní kouč Pavel Gross před téměř desetitisícovou návštěvou.

HC Sparta Praha – Banes Motor České Budějovice 5:2 (1:0, 3:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Řepík (J. Lajunen, Kempný), 24. M. Forman (Moravčík, Hauser), 34. P. Kousal (R. Horák), 36. Řepík (Sobotka, Chlapík), 49. J. Lajunen – 23. F. Přikryl (Kubík, Hovorka), 33. Ordoš (F. Přikryl). Rozhodčí: Šindel, Jaroš – Špůr, Klouček. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 9872.

Obhájci titulu z Třince vstoupili do sezony porážkou

Extraligová sezona začala předehrávkou mezi domácí Plzní a šampiony posledních čtyř ročníků. Jenže Třinci se vstup do utkání nevydařil, v první třetině inkasoval dvakrát po trefách navrátivšího se Jakuba Lva a Ondřeje Matýse a ve 26. minutě prohrával už 0:3, když se prosadil Aleksi Rekonen.

Až v závěru snížil Tomáš Kundrátek. Na víc se ale Oceláři nezmohli a připsali si porážku 1:3. V dresu Západočechů prožil extraligový debut šestnáctiletý Adam Benák a talentovaný útočník dostal prostor také na přesilovkách, do statistik se však nezapsal. V obraně nechyběl sedmnáctiletý Adam Jiříček, mladší bratr Davida Jiříčka.

HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec 3:1 (2:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Lev (Schleiss, Michal Houdek), 14. Matýs (Kvasnička, Adam), 26. Rekonen (Zámorský) – 44. Kundrátek (Marinčin, Pánik). Rozhodčí: Jeřábek, Pražák –Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 4807.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články