Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Současný stav může být popravou českého hokeje. Nechápeme přerušení, stěžuje si Zbořil

Hraní bez diváků chápe, úplné přerušení extraligy na dva týdny, které ve čtvrtek ohlásil ministr zdravotnictví Roman Prymula, však nikoliv. Prezident České asociace hokejistů (CAIHP) Libor Zbořil varuje, že současné nařízení může tvrdě zasáhnout jednotlivé hráče a také celý domácí hokej, pro nejž to může být poprava. Uvítal by, kdyby rozhodnutí vlády, které ovlivnilo celý český sport, bylo přehodnoceno.

Prázdné ochozy
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

"Každý chápe, že v tuto chvíli nejde hrát s diváky na stadionech, nebyly však sděleny žádné argumenty, proč je nutné profesionální hokej přerušit úplně. V současné chvíli, kdy většina týmů vlnou pandemie již prošla, je pravděpodobnost přenosu nemoci v klubech naprosto minimální," uvedl Zbořil.

Představitelé CAIHP si podle něj uvědomují složitou epidemiologickou situaci v Česku. Restrikce, které vstoupí v platnost v pondělí 12. října, ale Zbořil nepodporuje.

"Pauza soutěží, byť na dva týdny, může být likvidační nejen pro jednotlivé hráče, ale může se stát popravou českého hokeje, protože se do ohrožení dostává celá sezona," řekl prezident hráčské asociace. Omezení by podle něj nemělo být plošné. "Takové totiž situaci rozhodně nezlepší," uvedl Zbořil.

Je nám líto, video expirovalo.
Řezníček: Extraligu musíme dohrávat v reprezentačních pauzách i termínech pro LM

Na skutečnost, že všechny extraligové kluby již měly pozitivně testované hráče na covid-19, byly v karanténě a měly by tak být "promořené", upozornil již ve čtvrtek i nejproduktivnější hráč nejvyšší soutěže v minulých sezonách a jedna z nejvýraznějších postav extraligy Milan Gulaš.

"Přesná čísla nemám, ale jistě by nebylo těžké dohledat, kolik procent hráčů bylo pozitivně testováno a podle informací od odborníků je tedy vůči nákaze imunních minimálně 90 dní. Proč tedy nemůžeme hrát?" ptal se Gulaš na Twitteru. "Na dva týdny? Nebo déle? Nějaká čísla, která prokazují, že hokejový zápas, který probíhá v ohromné hale, je rizikovější než nákup v supermarketu??? Můžete nám to vysvětlit, pane Prymulo???" doplnil kapitán Plzně.

Zbořil prostřednictvím hráčské asociace vyzval vládní autority k přehodnocení současných opatření a hledání kompromisu. "Neexistuje důvod k omezení činností, které nejsou potenciální zdravotní hrozbou," dodal Zbořil.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články