Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Pohár žen FAČR 2023/2024

Smoleňák ukončil proti Brnu gólový půst. Stál jsem na správném místě, pochvaloval si

Na tak dlouhé pauzy není zvyklý. Kapitán hokejistů Hradce Králové Radek Smoleňák neskóroval v extralize osmkrát za sebou. Probudil se až proti Brnu. V atraktivním duelu 23. kola přispěl k jasné výhře Východočechů 6:2 dvěma brankami, navrch přidal také asistenci.

Radek Smoleňák slaví gól proti Kometě
zdroj: ČTK autor: David Taneček

I v televizním záběru bylo vidět, jak si brzy čtyřiatřicetiletý útočník po svém prvním zásahu ve třetí třetině zařval: Konečně! "Stál jsem tam, kde mám, byl jsem na správném místě. Poslední zápasy jsem většinou byl jinde, o pár centimetrů vedle. Myslím, že když tomu půjdu naproti, bude to tam padat i dál," uvedl Smoleňák.

Poté přidal ještě další gól a v poslední minutě se dokonce chvíli zdálo, že završil hattrick. Po trefě svého týmu se emotivně radoval, z boxu časoměřičů zaznělo dost možná i proto jeho jméno. Jenže všechno bylo jinak, oprava přišla záhy.

"Hned jsem říkal, že ho dal Čapíno. Hattrick by byl hezký, ale tohle se nedělá. I jeho gól ukazuje, že kdokoli hraje, je potřebný," upozornil, že Zdeněk Čáp plní roli sedmého obránce a vstřelil první branku v sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Kometa Brno

Především však rozzářený Smoleňák mluvil o týmovém výkonu. O tom, že se Hradec zvedl po třech prohrách, navíc nastřádal šest tref. "Mám ohromnou radost," netajil. "I když jsme prohrávali, výkony nebyly špatné. Věřil jsem, že nám to tam začne padat a vyhrajeme. Spadl mi kámen ze srdce," přiznal Smoleňák.

Tým Mountfieldu byl opravdu jasně lepší. "Byl to jeden z výkonů, jakými se chceme prezentovat, máme na něj a může nás dovést k výhrám," byl přesvědčen kapitán Východočechů.

Zda to tak bude, ukážou další dny. V pátek hraje Hradec Králové v Mladé Boleslavi a v neděli doma s Plzní, druhým týmem tabulky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články