Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Smoleňák ukončil čekání na angažmá. Posílí opět Mountfield

Trénoval v Kladně a čekal na nabídku ze zahraničí, nakonec prozatím zvolil jistotu. Hokejový útočník Radek Smoleňák bude pokračovat v extralize v dresu Hradce Králové, kde už působil v minulém ročníku od začátku prosince. Jednatřicetiletý kladenský odchovanec se dohodl na ročním kontraktu s Mountfieldem, který mu umožňuje odchod i do jiného klubu.

Radek Smoleňák se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Jsem rád, že se nám nakonec po delší době podařilo najít shodu a domluvit se na spolupráci. Smlouva je však koncipovaná tak, že Radek může v případě jakékoliv lukrativní nabídky odejít do jiného klubu. Smlouva je v každém případě postavená trošku jinak než klasické smlouvy, ale domnívám se, že je oboustranně výhodná," uvedl generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček.

Smoleňák přišel do Hradce Králové ze Slovanu Bratislava. Kvůli zranění stihl jen 25 duelů včetně play-off a připsal si 16 bodů za 11 branek a pět asistencí. Jak dlouho setrvá na východě Čech v této sezoně, zatím není jasné.

"Kdykoliv v průběhu Radkova působení v Mountfieldu HK se můžeme samozřejmě domluvit na jeho pevném působení v našem klubu až do konce této sezony. Každopádně toto je nyní předčasné. My v tuto chvíli hlavně věříme, že nám Radek pomůže zejména v produktivitě, se kterou máme problémy od začátku sezony," doplnil Kmoníček.

Vedení klubu se snaží, aby staronová akvizice nastoupila už v nedělném domácím duelu proti Olomouci. "Jsme strašně rádi, že jsme konečně dotáhli jednání s Radkem do zdárného konce. Pro mužstvo toho v minulé sezoně hodně udělal, víme, jaké v sobě má kvality. Je to samozřejmě hráč, který se nám bude hodit, zejména díky kvalitě zakončení a práci v prostoru před brankou," uvedl sportovní manažer Hradce Králové Jaroslav Bednář, který se ještě v uplynulém ročníku setkával se Smoleňákem na ledě.

Smoleňák má za sebou dlouholeté působení v zahraničí a v extralize odehrál dosud jen dvě sezony. V součtu s ročníkem 2010/11, kdy hrál za Spartu a Kladno, v domácí nejvyšší soutěži nasbíral v 88 duelech 39 bodů za 30 tref a devět přihrávek.

Na kontě má i sedm startů v NHL za Tampu Bay a Chicago ze sezon 2008/09 a 2009/10. Jinak nastupoval na farmách. V roce 2010 se vrátil do Evropy a po působení ve Spartě a hostování v Kladně se vydal na další zahraniční angažmá. Ve Finsku oblékal dresy Ässätu Pori, Pelicans Lahti a TPS Turku, ve Švédsku nastupoval za Timru a MODO Hockey a v KHL také za Nižnij Novgorod, Chanty-Mansijsk, Záhřeb a Slovan Bratislava.

Účastník domácího mistrovství světa v Praze z roku 2015 má na kontě 27 utkání v české reprezentaci, v kterých vstřelil dvě branky. Na reprezentačním dresu nosil i kapitánské céčko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články