Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Smoleňák táhl Hradec Králové, výhru v prodloužení nad Boleslaví vystřelil Zámorský

Dva body za gól a přihrávku na vítězný gól zaznamenal Radek Smoleňák v utkání proti Mladé Boleslavi ve 25. kole. Hradecký útočník se tím zasloužil o domácí výhru Východočechů 2:1 v prodloužení, když rozhodující trefu obstaral obránce Petr Zámorský. Hosté nevyužili příležitost k posunu do elitní desítky.

Utkání Hradec Králové – Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Mladá Boleslav v minulém kole vyhrála na ledě silných Vítkovic a také v Hradci předváděla velmi nepříjemný hokej. Domácí sice začali velkou šancí Koukala, jehož střelu zastavil někdejší gólman Mountfieldu Kantor, ale poté se rozjeli hosté. Pomohla jim i první přesilovka, v rozmezí čtvrté a páté minuty v ní měli čtyři příležitosti. K té největší se dostal obránce Kotvan, ale jeho tvrdou dorážku kryl brankář Maxwell.

Ve druhé polovině první části byl duel vyrovnaný, blíže do vedení však měli domácí. Skórovat mohli především ve dvou situacích. Nejprve Smoleňák kličkou už téměř oklamal Kantora, ale ten nakonec zasáhl betonem. Těsně před přestávkou pak zblízka netrefil prakticky odkrytou bránu Vincour.

Druhá část se změnila ve velkou snahu Východočechů o úvodní branku. Domácí favorit tlačil, dostal se i do velkých možností. Například Dragoun jel po chybě hostů sám na bránu, tvrdě pálil, ale pouze nad. Poté Kantor skvěle lapačkou chytil Vopelkovu střelu, když se královéhradecký útočník rozhodl únik dvou proti jednomu řešit individuálně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové – Mladá Boleslav

Mountfield nakonec spasila přesilovka. Ve 32. minutě skóroval bývalý kapitán reprezentace Smoleňák. Útočník se prosadil svým klasickým stylem – za Kantorova záda dorazil Vincourovo nahození.

Na začátku třetí části získala Mladá Boleslav velkou výhodu – mohla hrát 48 vteřin přesilovku pět na tři. Jenže Hradečtí se ubránili a poté se začali hnát za uklidňující brankou. Proti nim stál ale výborný Kantor, jenž zlikvidoval velké šance Smoleňáka, Dragouna i Vincoura v přesilovce.

Jeho zákroky hostům nakonec hodně pomohly. V 53. minutě totiž přišlo vyrovnání. Střelou do horního rohu se z pravé strany prosadil útočník Knotek. Pro Mladou Boleslav jeho trefa znamenala bodový zisk, zápas totiž dospěl do prodloužení. V něm měl nejprve možnost domácí Dragoun a poté rozhodl bek Zámorský o výhře Hradce.

Mountfield Hradec Králové - BK Mladá Boleslav 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 32. Smoleňák (Vincour, F. Pavlík), 62. Zámorský (Smoleňák) - 53. T. Knotek (Pabiška, Pláněk). Rozhodčí: Hradil, Kika - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. Diváci: 4338.

Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Koukal, M. Chalupa - Vincour, Dragoun, R. Pavlík - Miškář, Bičevskis, Rákos - Vopelka, Nedvídek, Bezúch. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Mladá Boleslav: Kantor - Pláněk, Kotvan, Dlapa, Jan Hanzlík, Němeček, Bernad, Eminger - Skalický, Žejdl, Vondrka - D. Šťastný, P. Musil, Orsava - Pabiška, T. Knotek, Pacovský - Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Ohlasy trenérů:

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "My jsme se připravovali na těžký zápas. Věděli jsme, že Boleslav hraje výborně, což potvrdila naposledy ve Vítkovicích. Věděli jsme, že to bude jiný zápas než naposledy s Třincem, kdy se hrálo nahoru dolů a bylo to atraktivní pro diváky. Dnes to byl spíš boj. Boleslav hrála velmi dobře, měla dobrý pohyb, hrála fyzický hokej a dokázala vyrovnat. Jsme šťastní, že jsme získali druhý bod."

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "První třetina od nás byla slušná, vcelku vyrovnaná. Ve druhé třetině mohl Hradec rozhodnout, mohli jsme dostat určitě tři, možná čtyři góly. Ve hře nás udržel gólman Kantor. Hráli jsme hodně špatně, bázlivě. V kabině se k tomu něco řeklo a ve třetí třetině to bylo ne dobré, ale aspoň slušné. Za bod jsme strašně rádi, protože Hradec byl lepší během celého zápasu. Druhý bod je pro něj naprosto zasloužený, my musíme pracovat dál."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články