Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Smoleňák rozhodl vyrovnaný duel v Litvínově, Hradec Králové slaví čtvrtou výhru v řadě

Nerozhodný zápas 34. kola mezi Litvínovem a Hradcem Králové překlopil Radek Smoleňák za stavu 1:1 na stranu Východočechů a trefou v 53. minutě zařídil těsné vítězství 2:1. Před ním se prosadili pouze Hübl a hostující Koukal, který přihrál i na rozhodující gól. Hradečtí se radovali počtvrté za sebou a drží si třetí příčku, Severočeši prohráli potřetí v řadě a uzavírají desítku.

Radek Smoleňák
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Zápasy s Litvínovem jsou vyrovnané. Je to vždy o jedné chybě, o jednom gólu. Dneska se to potvrdilo, diváci asi vraceli vstupné, protože skoro nic neviděli. Bylo to urputné utkání," uvedl Smoleňák.

Domácí trenéři před utkáním pozměnili složení formací a již ve druhé minutě se ukázala dvojice Hanzl, Mikúš. Druhý jmenovaný pálil bez přípravy z křídla, ale trefil pouze dobře postaveného brankáře Pavelku. O minutu později se již domácí ujali vedení: Lukeš nádherným pasem našel rozjetého Hübla a ten s přehledem poslal kotouč pod Pavelkovy betony.

Za pouhých 17 vteřin ovšem bylo vyrovnáno. Po chybě v rozehrávce se sám řítil na Petráska Koukal a stejně jako Hübl poslal puk přesně mezi betony. Hosté se mohli vzápětí ujmout i vedení, jenže dvojice Filip Pavlík, Miškář na domácího brankáře nevyzrála. V šesté minutě byl sám před hostujícím brankářem Jurčík, ale bekhendem vysoko přestřelil prázdnou branku.

Na druhé straně trefil v početní výhodě Rosandič brankovou konstrukci. V 14. minutě Ščotka zboural na útočné modré čáře Radovana Pavlíka, který byl velmi otřesen, putoval rovnou do kabin a do utkání již nezasáhl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Hradec Králové

V závěru první části si domácí vypracovali dvě velké příležitosti. Nejprve po dobrém forčekinku čtvrté formace trefil Jurčík pouze lapačku strážce hostující branky a poté následovala akce, která byla kopií akce před první brankou Vervy. V hlavní roli byla opět dvojice Lukeš, Hübl, tentokrát však litvínovský centr zamířil těsně vedle tyčky.

V úvodu druhé části se řítil sám na Petráska Cingel, do zakončení se nedostal díky záchranné brzdě, kterou předvedl Kašpar a za svůj zákrok putoval na trestnou lavici. V oslabení ujel Hübl, Pavelka výtečně zakročil betonem. V 34. minutě se Petružálek ocitl tváří v tvář Pavelkovi, vyzrát na něj ale nedokázal. Poté měl jasný gól na hokejce Rákos, ležícího Petráska však nepřekonal a trefil pouze jeho beton.

V 47. minutě fauloval Romančík unikajícího Miškáře a rozhodčí nařídili trestné střílení. Litvínovský bek odnesl obranný zákrok zraněním a odkulhal do kabiny. Exekuce se ujal Paulovič, zvolil bekhendový blafák, který však Petrásek zastavil vyrážečkou. V 53. minutě vstřelil vítězný gól Smoleňák, který krásnou ranou bekhendem z mezikruží vymetl pavučiny v rohu domácí branky.

"Výborně mi to dal Koukal za modrou, viděl jsem, že obránce na mě nešel moc dobře, měl jsem to na bekhendu, tak jsem se snažil to tam šoupnout a povedlo se. Brankář toho asi moc neviděl. Jsem rád, že se nám povedlo díky té brance vyhrát," radoval se Smoleňák.

Litvínovští si v závěrečných minutách žádnou brankovou šanci nevypracovali a prohráli tak i třetí utkání v novém roce. "Doufali jsme, že nás nastartuje chycené trestné střílení, ale bohužel poté jsme dostali takový blbý gól. Musíme makat dál, dneska nebyl výkon špatný," uvedl gólman Michael Petrásek, který nastoupil podruhé za sebou po dlouhé pauze zaviněné operací ramena.

"Není jednoduché po dlouhé pauze vlétnout do toho kolotoče, chybí mi herní praxe. Ale řekl bych, že to celkem šlo. Nechci si z toho příliš dělat hlavu, musím vlézt do branky a chytat co nejlépe. Nemůžu si připouštět tlak," dodal Petrásek.

34. kolo hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. V. Hübl (F. Lukeš, Válek) - 3. Koukal (Smoleňák, Cibulskis), 53. Smoleňák (Koukal, Zámorský). Rozhodčí: Hradil, Bejček - Komárek, Lučan. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 4623.

Litvínov: Petrásek - Graborenko, Baránek, L. Doudera, Ščotka, Suchánek, Romančík - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - Kašpar, J. Mikúš, M. Hanzl - J. Petružálek, Helt, Trávníček - Jícha, Havelka, Jurčík. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Hradec Králové: J. Pavelka - Zámorský, Linhart, Graňák, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Koukal, M. Chalupa - Dragoun, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Bičevskis, Miškář - Vopelka, Kukumberg, Rákos. Trenéři: T. Martinec, P. Svoboda a Krátoška.

Ohlasy trenérů:

Milan Razým (Litvínov): "Mrzí mě, že přestože jsme podali lepší výkon oproti minulým utkáním, tak jsme zápas nezvládli. Kluci makali celý zápas, bylo to vyrovnané utkání. Udělali jsme po vstřelené brance chybu, po které soupeř vyrovnal. Náš brankář chytil trestné střílení, poté jsme inkasovali gól z kategorie šťastných. Vyrovnat se nám už bohužel nepodařilo. Výkon dneska byl lepší, my ale takto musíme hrát každý zápas. Doma jsme málo produktivní a na to se nevyhrává."

Petr Svoboda (Hradec Králové): "Do utkání jsme vstoupili hrozivě. Dělali jsme spoustu hrubých chyb. Litvínov nás hned potrestal, ale naštěstí jsme ihned dokázali srovnat. Měli jsme ve druhé třetině trochu více ze hry, Litvínov hrozil z brejků, ale naštěstí gól nedal. Ve třetí třetině jsme dali gól po nahození a poté jsme si to už pohlídali. Při power-play jsme měli zmatky, ale ubránili jsme to. Zápas stál kluky spoustu sil. Litvínov hrál urputný hokej a dělal nám s tím problémy."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články