Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Šmíd se z Liberce do Kanady nedostal. Manželka jede na vlastní triko a chtěl bych jí pomoct, zoufá si

Důkazem, jak nepříjemná dokáže být bariéra způsobená koronavirovou pandemií, je Ladislav Šmíd. Obránce extraligového Liberce netrpělivě vyhlíží okamžik, kdy se bude moci opět shledat s rodinou. Jeho manželka Ashley i dvojčata Ladislav a Zoey jsou totiž už dlouho v rodné zemi partnerky zkušené opory Bílých Tygrů Kanadě. A když chtěl Šmíd po předčasném ukončení extraligové sezony za nimi, jeho let byl zrušen.

Ladisalav Šmíd
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Byl jsem naštvaný, že extraligu nezrušili o pár dní dřív. Měl jsem letět z Frankfurtu, jenže den před odletem mi let zrušili. Ačkoli jsem se to ještě snažil obtelefonovat, tak to bylo zbytečné. Jiné spoje byly vyprodané nebo také zrušené. V Kanadě teď manželka jede sama na vlastní triko a chtěl bych jí pomoct," uvedl Šmíd pro klubový web.

Ačkoliv mu k srdci nikdy příliš nepřirostly sociální sítě, právě technickým vymoženostem je v současnosti vděčný, že může s rodinou udržovat denní kontakt. "Třikrát denně volám přes FaceTime do Kanady, abych se viděl s dětmi a manželkou, nesetkal jsem se s nimi od ledna," konstatoval čtyřiatřicetiletý Šmíd.

Dřina, která vyčpěla

Zapomenout musel i na možnost zaútočit na extraligový titul. Výborné výkony Severočechů se promítly alespoň do zisku Prezidentského poháru pro vítěze základní části. "Dlouhé měsíce jsme makali, abychom se dostali do play-off z nejlepší možné pozice. A když mělo přijít ocenění sezony, stane se tohle. Lidské životy jsou důležitější než nějaký hokej, ale v koutku duše to mrzí," nezastíral Šmíd.

Po návratu z NHL má za sebou v libereckém dresu třetí sezonu. Plánoval, že bude poslední. Koronavirus ale podle všeho jeho hráčskou dráhu neutne.

"Myslel jsem, že po tomhle ročníku ukončím kariéru. V nejbližších dnech ale budu jednat s Libercem a věřím, že se dohodneme. Chtěl bych pokračovat. Mám pořád chuť, jenže teď je tam více proměnných. Děti půjdou do školy a nevím, jak často jim povolí létat do Česka," vysvětlil Šmíd.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články