Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slovenská legie Litvínova řádila v Brně, Hübl má 900. bod

Litvínov dokázal poprvé v sezoně vyzrát na Brno. Chemici v 55. kole vyhráli v moravské metropoli 5:1 zejména díky povedenému úseku na přelomu druhé a třetí třetiny, kdy skórovali čtyřikrát během pěti minut. První tři branky vsítili slovenští střelci Kudrna, Gerhát a Sukeľ, u gólu Havelky na 4:0 si jubilejní 900. kanadský bod v extralize připsal Viktor Hübl.

Kometa prohrála doma po třech výhrách a vzdalují se jí příčky do osmého místa zajišťujícího lepší výchozí pozici pro předkolo vyřazovací části.

Do sestavy Komety se vrátil kanonýr Mueller, ale stále v ní chyběli tři bronzoví slovenští olympionici. Brňané v obvyklém složení z posledních duelů začali aktivně a v 8. minutě nabídl Tansey puk Zbořilovi, který zblízka nepřekonal Godlu.

K opatrnému tempu úvodního dějství přispěl i Litvínov, jehož podobně jako Brňany srážela nepřesnost v kombinacích ve finální fázi. Na konci třetiny se do slibného zakončení dostali Kudrna a Jarůšek, ovšem Čiliak komplikace nepřipustil.

I ve druhé třetině hrály prim na obou stranách obrany, přes ně bylo těžké vytvořit si střelecké příležitosti, natož vyložené šance. Více těchto náznaků bylo překvapivě na straně hostí.

Čiliak uspěl v souboji s Kudrnou i Strakou a vyřešil i jedno z mála přečíslení litvínovských hokejistů, na jehož konci byla střela Zdráhala.

Čekání na gól neukončil ani Mueller, který se po jedné z mála chyb severočeské defenzivy ocitl sám před Godlou, ale neuspěl.

Zaslouženě tak šli do vedení hosté, když se z hodně těžkého úhlu prosadil střelou do horního růžku Kudrna.

V poslední minutě druhé třetiny si jinak výborně chytající Čiliak vybral druhou slabší chvilku, po nájezdu z pravé strany jej bekhendovou střelou překonal Gerhát.

Další slabší chvilku si mdlá Kometa vybrala na začátku třetí třetiny, po sérii nedorozumění v obranném pásmu nachytal potřetí Čiliaka Sukeľ. Když vzápětí Havelka dal čtvrtý gól, bylo rozhodnuto.

Asistenci si připsal Viktor Hübl a zaokrouhlil svůj dosavadní účet na 900 kanadských bodech v nejvyšší soutěži. Tuto hranici v historii překonali jen rekordman Petr Leška (909 bodů) a Richard Král (901).

Kometa přece jen zaznamenala čestný úspěch, když se z přesilovky prosadil Kollár a sebral tak Godlovi čtvrté čisté konto v sezoně.

Nic to ale nezměnilo na zaslouženém vítězství Severočechů, které v závěru pojistil bombou Irving a spustil tak pískot domácího publika.

Kometa Brno - HC Litvínov 1:5 (0:0, 0:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 52. Kollár (Bartejs, Šalé) - 38. A. Kudrna (Balinskis), 48. Gerhát (A. Kudrna, Strejček), 42. M. Sukeľ (Jarůšek), 43. Havelka (V. Hübl, P. Svoboda), 59. Irving (Balinskis, P. Straka). Rozhodčí: Kubičík, Šír - Ganger, Rampír. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0 Diváci: 3500 (omezený počet).

Brno: Čiliak - Roth, Bartejs, L. Doudera, Kučeřík, Tansey, Gulaši, Fajmon - Mueller, P. Holík, Zaťovič - L. Horký, A. Zbořil, Kollár - Šalé, Malý, Šik - Vincour, Rákos, Dočekal. Trenér: Kalous.

Litvínov: Godla - Irving, Balinskis, Stříteský, Demel, Strejček, Hrbas, D. Zeman - P. Zdráhal, Estephan, A. Kudrna - Jarůšek, M. Sukeľ, P. Straka - F. Lukeš, Gerhát, M. Chalupa - Havelka, V. Hübl, P. Svoboda. Trenér: V. Růžička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články