Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Sloboda: Ještě se mi nestalo, že bych tak dlouho nedal gól

Ostrava - Ve čtyřiceti zápasech základní části se nedokázal prosadit, první gólovou trefu však dal Karol Sloboda v nejvhodnější chvíli, když pojistil první výhru Vítkovic v předkole play-off proti Plzni. Přestože se jednalo o zásah do prázdné branky, střílel slovenský obránce přes celé kluziště. Také díky jeho příspěvku se Ostravané ujali v sérii vedení.

Karol Sloboda v dresu Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Slobodův zásah přišel v pravou chvíli. Vítkovice v závěru úpěly pod plzeňským tlakem a početní převahu hostů v power play ještě znásobilo vyloučení Tomiho. Než se však Indiáni v přesilovce šest na čtyři stihli usadit s pukem, dostali do prázdné brány třetí gól, který spláchl jejich naději.

"Nemyslel jsem na to, jestli dám gól. Viděl jsem prázdnou bránu a řekl jsem si, že to zkusím, a chválabohu to vyšlo," řekl bývalý slovenský reprezentační obránce, který se celou základní část nedočkal jediné gólové radosti.

A to se třiatřicetiletému bekovi stalo naposledy před 11 lety ještě v barvách Slovanu Bratislava. Jinak je do produktivity zvyklý přispívat góly i přihrávkami. Asistencí v základní části nasbíral 16 a i bez branky se stal nejproduktivnějším zadákem Vítkovic. "Kluci o tom samozřejmě věděli a v kabině si mě dobírali, ale to k tomu patří," usmál se Sloboda.

Nakonec ale uznal, že jeho střelecké čekání trvalo dlouho. "Ještě se mi nestalo, že bych tak dlouho nedal gól. Trochu jsem se s tím trápil i vnitřně, dostal jsem se do křeče. Ani jsem se v poslední době do šancí moc nedostával. Teď už je to za mnou. Jsem rád, že jsem zrovna dneska pomohl mužstvu, když to byl tak důležitý zápas," řekl Sloboda.

Zdárný vstup do play-off si Vítkovice připsaly také díky brankáři Patriku Bartošákovi, který eliminoval plzeňský tlak v přesilových hrách. "Oni mají silné útočníky, dokázali si dobře pokrýt puk. Mají i dobré střelce. Ale naštěstí Bartéz chytal velmi dobře," řekl Sloboda. "Je dobře, když do play-off vstoupíte vítězně. Doufám, že to přispěje trošku ke zklidnění," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články