Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Slepené góly? To podle mě rozhodlo. Pohlídali jsme si to, uvedl spokojený Filippi

Měl prsty v klíčových momentech utkání 28. kola proti Pardubicím a nasměroval Liberec za výhrou 3:1. Tomáš Filippi si pochvaloval první triumf Bílých Tygrů nad Dynamem v sezoně, ke kterému přispěl dvěma body. Severočeši tak slavili už deváté domácí vítězství za sebou.

Hokejisté Liberce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Nebylo to vůbec jednoduché utkání. Pardubice na nás byly dobře připravené a podaly velmi dobrý výkon. Nebyl to pro diváka nejkrásnější zápas, i takové však jsou. Hra byla hodně rozkouskovaná, bylo tam hodně přesilovek a na konci zase oslabení. Nejdůležitější však je, že jsme dokázali najít cestu k vítězství," pochvaloval si Filippi.

Účastník mistrovství světa v roce 2016 měl prsty v klíčových momentech zápasu. Ve 24. minutě nejprve začal akci, na jejímž konci skóroval Petr Jelínek. Necelé dvě minuty poté sám využil přesilovku a poslal Liberec do tříbrankového vedení.

"Byl to asi zlomový moment utkání. Nejprve se nám podařilo skórovat při signalizované výhodě a pak také konečně využít i jednu přesilovou hru. To podle mě rozhodlo, protože pro soupeře je to vždy nepříjemné, když dostane dva góly v rychlém sledu. Pak už to Pardubice měly těžké a my jsme si výsledek zkušeně pohlídali," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Pardubice

Ačkoliv se Pardubice dlouhodobě krčí u dna extraligové tabulky, oba dosavadní vzájemné duely v sezoně dokázaly vyhrát. V součtu s minulým ročníkem pak nad Libercem vyhrály dokonce třikrát za sebou. "Pardubice mají kvalitní tým a podle mého názoru je otázkou času, kdy se výsledkově zvednou. Já osobně však mám proti nim skóre 1:0, takže jsem spokojený," uvedl dobře naladěný rodák z Trutnova, který v prvních dvou vzájemných zápasech ještě nehrál.

"Před zápasem o tom ale nikdo nemluvil a myslím si, že si na to nikdo z nás ani nevzpomněl. Byl to pro nás zkrátka zápas jako každý jiný. Dobře jsme se připravili a jsem tedy rád, že jsme dokázali najít recept, jak Pardubice porazit," doplnil už vážnějším tónem vítěz KHL s Magnitogorskem z roku 2016.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články